Evde PC ile Kayıt...

Merhabalar,

Donanımla ilgili bir sorum olacak. Almaya karar verdiğim ses kartı m audio profire 610. Minimum sistem gereksiniminde pentium işlemciden bahsediyor ben ise amd kullanıyorum .Amd ile uyumsuzdur yazmıyor ama bir problem yaşarmıyım bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan acil yardıma ihtiyacım var alayım artık şu kartı. Bir de anakart üzerinde firewire çıkışı yok bunun için pci kartlar satılıyormuş 20 ytl gibi bir fiyatla. Sağlıklı çalışıyorlarmı uygun mudur ? Teşekkür ederim şimdiden.
 
CoolSolo

Kayıt programında doğru girişi seçtin mi bunu kontrol et. Ayrıca ses kartının kontrol panelinden mikrofon girişini açman gerek.

mygarden

Intel veya muadili diye belirtilir genelde orda gereksinimler. Bir problem yaşayacağını zannetmiyorum. Çok takılıyorsan forumlarda araştır ama bence öyle bir durum oluşmuyordur. Aldığın kartın kalitesi önemli tabiki ama genelde oldukça sağlıklı çalışıyorlar.
 
arkdaşalr sorunum şu.... gitarı pc ye bağladıktan sonra bi geçikme oluo yani senkronlar tuutmuo sebebi di box kullanmıo olmam olabliirmi.....birde amfinin cd ine çıkış alıorum pc den amfiden çızırtı gelio bunun sebebi ne olabilir....mg30 kullanıorum..
 
Gecikme donanımsal. Bir miktar gidermek için Asio4All sürücülerini deneyebilirsin. forumda aynı sorunla alakalı birkaç yazı bulunuyor biraz Arama yap. Eğer hiçbirşey fayda etmezse kayıt için tasarlanmış bir ses kartı alman gerekiyor.

(Bu gecikmeden hiçbir şekilde tamamen kurtulmak mümkün değil. Sadece farkedilemeyecek seviyelere çekilebiliyor. )
 
selamlar..
benim sorunum cubase ile ilgili olacak.
Acer Aspire 5720g laptop kullanıyorum Windows Vista işletim sistemim var.Sorunumsa şu; ne zaman Cubase ile kayıt yapmaya kalksam gitarımı bir türlü line-in olarak giremiyorum. VST ayarlarında line-in seçmeme rağmen gitarı line input a taktığımda Cubase'in monitörlerinden ses alamıyorum. Mikrofon olarak girdiğimde de hiç keyifli olmuyor.
ikinci sorunum ise genel olacak ama;
birisi bana bu Cubase te nasıl davul yazabileceğimi öğretebilir mi ?
şimdiden teşekkürler
Dominic...
 
Gitarı line in'e takıp kayıt yapabilyorsan eğer. Kayıt yaptığın kanaldaki monitör simgesine tıkladığında dinleme de yapabiliyor olman gerekir. Ayarlarda atladığın bir nokta vardır büyük ihtimalle ki ses kartının eğer varsa line girişini hoparlörden duyurma seçeneğini seçmen dinleme açısından daha iyi olacaktır.

Cubase'de davul yazmak diye bir başlık var forumda arama yaparsan bulursun. Kolay gelsin.
 
sorun asio4all dan kaynaklanıyo şimdi vst ayarlarında asio4all u seçtim gecikmeleri önlemek için fakat line-in olarak girdiğim gitardan ses gelmiyo yine vst ayarlarından line-in seçili ve laptopun kayıt kanalları seçeneğindede line-in seçili .. asio4all u seçtiğim an line-in sesleri gidiyor. bu konuda yardımcı olurmusunuz lütfen?
teşekkürler..
dominic...
 
arkadaşlar bi sorunum var;

pc mde asus anakart üstüne onboard ses kartı vardı bende arada line in den gitarı bağlayıp gp programıyla birlikte çalıyodum falan ama 2 ügn önce yine line in den giriş yaptıktan sonra pc de ses sorunu var ses gelmiyor. -yazılımsal ve ayarsal olmadığına eminim- nerde yanlışlık yaptım ben pc ye gitarı pedal ile ve anfiden bağıyodum :S
 
Merhaba,

m-audio mobilepre usb ses kartı,cubase sx 2.2 ile laptopta gitar ve vokal kayıtı yapmaya çalışıyorum. Kayıtda bir dip gürültüsü mevcut ve kayıt sonrası elde ettigim mp3 de de bu ses duyuluyor. Mantık olarak bunun olmaması gerekir diye düşünüyorum. Acaba ne yapmamı tavsiye edersiniz? Gitarı channel 1 girişine, mikrofonuda ses kartının arkasındaki yuvaya takıyorum. programdan kayıdı mono olarak seçiyorum.
tşk.
 
selamlar herkese,
sorum muhtemelen birçok kişi tarafından tekrarlanmıştır, bu yüzden yeni başlık açmayayım dedim, fakat aramalarımdan da tam istediğim gibi sonuç alamadım.
evde gitar kaydı yapmak istiyorum. davulu bası gerekirse bilgisayardan yazabilirim. vokal kaydetmeyi şu aşamada düşünmüyorum. fakat sorun şu ki elimde gitar kaydı yapmaya yarayacak tek şey acid pro 4, donanım olaraksa hiç.
kayıt amacım mükemmel bişey olsun, profesyonel olsun veya kendimi tanıtayım gibi şeyler değil. sadece yaptığım besteleri media playerda herhangi bir şarkı gibi rahatlıkla dinleyebilmek ve eşe dosta dinletebilmek istiyorum. bu durumda çok iyi birşey beklemiyorum , fakat en azından dinlendiğinde de kulağa bozuk gelmesin, başka bi şarkıdan buna geçildiğinde fark çok hissedilmesin istiyorum :D
Elimde gitar teçhizatı olarak sadece 10 wattlık bir ampteq amfi ve boss metal zone (mt2) var.
Gitarı amfiye, amfiyi de laptopa bağlayarak kayıt yapmayı denedim. Gecikme sorunu delirtmeye başladı iyice (asio4all yükleyince hiç ses alamamaya başladım), gitarın tonu çok kötü ve bariz bir cızırtı/dip gürültüsü var.

Bu haddinden uzun yazılmış ön bilgiden sonra da soruma geçiyorum,
Bu durumda minimum bütçeyle nasıl bu işi kurtarabilirim, ne tavsiye edersiniz ? Bir ses kartı (amacımın gerektirdiği seviyenin de çok yüksek olmadığını varsayarsak) kurtarır mı beni ?
bütçem en fazla 150-200 civarına çıkabilir, m-audio fast track diye bir alet gördüm bu civarda bir de.
Ne dersiniz ? Her türlü yorum ve tavsiyeniz gerçekten çok önemli benim için.


(bu arada, bu konunun dışında bir soru : harici ses kartı aldım diyelim. iki ses kartı birden kullanılabilir mi ? birden derken, atıyorum kayıt işi yapacağım zaman hariciyi takayım, laptopu normal kullanıyorken onu çıkarayım kendi ses kartı devreye girsin gibi ? )
 
ilk önce pre amp li bir ses kartı almalısın. bu kayıt esnasında yüksek seviyede ses kaydetmeni sağlayacaktır. Ya da ses kartı alıp harici pre amp da olabilir ama 2 taşla 1 kuş vurmuş olursun. Yaptığım şarkıların her hangi bir şarkı gibi duyulmasını istiyorsun ama malesef ne kadar ekmek o kadar köfte. Donanım ne kadar iyi olursa ses o kadar kaliteli olur. ama başlangıç olarak preamp li bir ses kartı al.

harici ses kartını takınca diğerini bios tan "disable" edersin ama her seferde bios a girip bir onu bir diğerini açmak ne derece pratik olur bu sana kalmış. ayrıca harici ses kartlarıda diğeriyle aynı işi yapmaktadır. diğerini kullanmaya gerek yok gibime geliyor.

neyse ses kartı al ve geri kalanı yazılımlarla halletmeye çalış. büyük ihtmalle bir süresonra o amfi ve pedalın seslerini begenemeyeceksin ve yetersiz gelecek. o zaman guitar rig gibi yazılımları deneyebilrisin. bunlardan cok var. bir tane DAW - digital audio workstation yanlış yazmadıysam -edinmelisin. cubase -sonar -logic gibi. acid i bilmediğimden birşey diyemedim.
 
hocam öncelikle çok teşekkür ediyorum cevabın için,
sansamp gt2 / behringer gdi21 'den birini alsam, preamp görevi görür mü ? bu aletlerden birini zaten almayı düşünüyordum da.. ayrıca para yokluğundan dolayı elimdeki bi pedalı da takaslayarak işleri kolaylaştırabilirim diye düşündüm.
ses kartını değiştirmeden (bu arada elimde conexanthd audio var, packard bell laptopumun kartı) bunlardan birini alsam farkı görebilir miyim ?
 
O cihazlar preamp görevi görürler gitar için. Ses kartını değişmeden fark görürsün ama ne kadar iyi olur bunu söyleyemem ki pek de birşey beklememek gerek.

Ayrıca bios ile uğraşmaya çokda gerek yok. Birçok farklı şekilde ses kartlarını beraber kullanabilirsin. Aygıt yöneticisinden profil yaratabilirsin. Yada kullanmayacağın ses kartını o an iptal edebilirsin. İkisini birden yüklü tutup kullanacağın ses kartını Denetim Masası,Ses kısmından aktif hale getirerek kullanabilirsin. Tabi çakışmalara karşı sonuncusu pek güvenli olmayabilir.
 
Müzik için kullandığım bilgisayarımı yenilemeyi düşünüyorum müzik pc si için işletim sistemim ne olmalı XP ye devam mı yoksa VISTA'ya geçmeli mi? Vista hiç kullanmadım bugüne kadar bu arada...
 
Kayıttan bahsediyorsanız şimdilik vista ile devam etmek daha mantıklı. Vista hiçbir şekilde kullanılmaması gereken bir işletim sistemi fellik fellik kaçınız.
 
Arkadaşlar yeri değil biliyorum da başlığı bulamadım.
Öncelikle evde kayıtlarımda kullanacağım bir klavye almak istiyorum çok çok eski bir casio ya sahibim kafama iki model takıldı yardımcı olursanız
Yamaha psr-e413
Casio ctk-3000
yamahanın sesleri daha kaliteli gibi geldi bana ama...
 
Geri
Üst