Nerde Hata Yapıyorum?

Arkadaşımın Midi klavyesini aldım ve benim Impact Twin ile bağlamaya çalışıyorum. Cihazın markası MK-61 ancak hangi firmanın bir bilgi bulamadım. Cihazı bir türlü çalıştıramadım. Midi konusunda tecrübesizim. Yardımlarınızı bekliyorum...

dse0052a.jpg



dse0049a.jpg
 
eski midi kablosundan lazım midi out yazan yerden senin impact twin in midi in ine bağlayacaksın veya gameportlu ses kartları zamanından kalma game porttan midi uçlarına dönen kablo varsa game porttan veya midi port tan yani uca göre gene midi in e bağlantı yapınca çalışması gerekiyor. mk-61
 
Midi keyboard'ların üzerinde genellikle midi-in olmaz, çünkü 'ürettiğin' sinyalleri dışarı (mesela ses modülüne) yollar. Sinyal 'dışarı' gittiğine göre, bu klavyenin midi-out'undan çıkıp, kontrol ettiğin cihazın midi-in'ine girmen gerek. Senin durumunda; standart bir 5pin midi kablosunu, MK'nın midi-out'una ve Impact'in midi-in'ine bağlayacaksın. Tabii hangi yazılımı kullanıyorsan, onun setup'ından da midi keyboard/controller olarak 'TC Midi In'i seçmelisin.
Ancak klavyenin -USB bağlantısı olmadığı ve USB'den güç alamadığına göre- bir yerden güç alması lazım. Pil ile çalışıyor mu? Orijinal adaptörü var mı? Bunun adaptörü de garip birşeymiş: http://www.pcresource.co.th/html/product/tahorn midi keyboard/midi mk61.html Link'e tıkla, en altta adaptörünün resimleri var. Eğer klavye adaptörü ile gelmediyse ve pil yuvası da yoksa işin zor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Yeni gördüm mesajları

Herkese teşekküre ederim başka bir midi klavye arayışı içersindeyim. USB li modellere bakıyorum yukardaki ile uğraşmaktan vazgeçmiştim. Önereceğiniz modeller varsa alabilirim tabi :)
 
Geri
Üst