Impact

Artık açalım bu adamların başlığını.

2005 civarı, Ankara kaynıyordu resmen Thrash adına. Crossfire, Mindcrime, Sınıf 64 ve tabii ki Rectifier... Hepsi güzel müzik yapıyorlardı ve zaman içinde birebir tanışma şansımız oldu; biz gittik defalarca, onlar geldi keza hem konsere hem gezmeye. Baya samimi olmuştuk ve allahı var, müzikal açıdan yetenekli adamlar oldukları kadar geyik ve içme potansiyelleri de iyiydi. Testament konserinde kalabalıktan ayrılan grup, o zamanki eğlencelik isim Odun Zopha sloganıyla birbirini bulup konseri beraber izlemeye devam etmiştik hatta. Şimdi bu adamlarla halen görüşürüm fakat o zamanki müzikal tansiyonun yerinde yeller esiyor. Bundan neden bahsettim?

Kanımca şu 4 grubun o zaman yarattığı potansiyeli, gerçi bu benim şahsi beğenimle alakalı - seviyordum adamları, o zamanlar İstanbul'da Thrash adına pek bir şey olmazken (belki Silent Disaster'ı bu hiç bir şey olmayışın dışında tutabiliriz), şimdilerde Razor ve Impact yaşatıyor benim gözümde. Çok mutlu oluyorum böyle adamların çıkıp bir şeyler çalmasına. Electrocute'ün bile Thrash olayını bıraktığı şu piyasaya, üstüne basa basa vurguluyorum çok kişisel görüşler bunlar, ilaç gibi geldiler. İsimlerini duyunca heyecanlanmak bana yetiyor. Ki şu sıralar kadroda askerlik filan derken bazı sıkıntılar yaşasalar da, performansları ve gitar tonları da iyi.

Benim kulağıma Vio-lence ile Violator etkilenimli bir grup gibi geliyorlar, çok da hoşuma gidiyor, bunlar benim de sürekli dinlediğim gruplar. Çalış biçimlerinden onların da bu grupları sevdiğini hissediyorum. Artık bir demo, albüm, ya da adı her neyse bir kayıt bekliyoruz. Rock'n'Rolla'da 7 kişi filandık izleyen, kimsenin olmamasına aldırmadan ne de güzel çalmışlardı bir kaç ay önce. Keza geçen hafta da İTÜ'de izledik, yine boştu ama güzeldi, bu kez Exodus'tan Piranha'yı da sıkıştırdılar araya. Besteleri de dinleyip ezberleyebilirsek daha güzel olacak. Başarılar beyler.

Ek: Başlığı düzeltip şehir bilgisini ekleyeyim dedim fakat eski forumdaki gibi olmuyor sanırım, ilgili arkadaşlar ekleyebilirse güzel olur. Impact, İstanbul'lu bir Thrash Metal grubu.
 
Geri
Üst