Usb Ses Kartı Tavsiyesi

X

xhinis

Merhaba arkadaşlar,
Usb'den Windows 7 64 bitte sorunsuz çalışan bir ses kartı almak istiyorum.

Creative'in X64 driverlarında çeşitli sorunlar oldugunu okudum.
Tascamlarin 2011 yılında çıkmış x64 driverı var ancak creative e-mu'nün driverları beta ve sorunu olan çok.

Fiyat olarak e-mu 0202'yi almak üst model olarak TAscam US-200 düşünüyorum.

Önceliklik alma amacım gitarımı laptop(i7) ve logitech z5500 ile en iyi performansı almak, revalver markla efekt elde edebilmek ve tabiki kayıt ama kayıt yakın zamanda çok önemli değil.

E-mu 0404 USB
E-mu 0202 USB
E-mu 0204 USB
Tascam US-144
Tascam US-200
Cakewalk UA-25EX USB 1.1 ( USB 1.1 olmasına rağmen herkes memnun ama usb 1.1 çok yavaş oldugunu bildiğim için içim sinmiyor bir türlü.)

Eğer E-mu 0202'yi alırsam, daha sonra Tascam US-200 yada E-mu 0404 USB alsaydım diye üzülürmüyüm aralarındaki fark tam olarak nedir arkadaşlar? Sanırım hepsinin S/N'si 108 dbden yüksek.

Aşşağıda adresini verdiğim forumda e-mu'yü çok met etmişler ve ayrıntılı testleri var beni tek korkutan windows 7 x64 uyumsuzluğu. Çünkü daha önceden Hi-Z girişli Audigy 2 Zs platinium Pro ses kartım vardı ancak windows 7deki driver problemleri uzun süre çözülmemişti ve yaklaşık 4 ay önce desktop bilgisayarımı satıp laptop aldım. Şimdi baktım hala yeni driver çıkmamış.
http://ixbtlabs.com/articles2/proaudio/emu-0202.html
 
USB 2.0 da alsan 1.1 de alsan latency olayi olur. Ayrica 1.1 yavasligini hissetmen mumkun degil. Onunla latency'nin pek bir baglantisi yok. Ona bakarsan Apogee Duet firewire idi, Apogee Duet 2 USB ama daha dusuk latency veriyor. Bunlar cok onemli degil. Direct Monitoring denen bir olay var. Ses bilgisayara gidip sana donene kadar olan surec latency. Onu bypass edip sesi direk sana veriyor. Islemlerden gecmis halini de kayita sokuyor. Yani sana latency hissettirmiyor. O yuzden rahat olabilirsin. Diledigini al. Fast Track Pro da bakabilirsin M-Audio.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
latency değilde ses kalitesi ve sorun çıkarmaması açısından hangisi mesela e-mu nun kendi karekteristik bir tonu oldugu için çok tercih ediliyormuş.

Revalver markla sesi işlemeyi düşünüyorum, burda direct monitoring sesin işlenmiş halini kayıt edicek ama ben latency oluşmaması için direct monitoringten işlenmemiş sesimi duyucam. DM kullanmazsamda(tabi öyle bi seçenek varsa ) işlenmiş sesi yaklaşık 5-12ms arası gecikmeylemi duyucam? Doğrumu anlamışım acaba?

gitarım Ibanez Rg2550Z (dimarzio ibanez manyetikler var) başta revalver mark olmak üzere,çeşitli ses modülasyon programlarıyla genelde metal tonları almaya çalışıcam.
 
Geri
Üst