Gitarda hızlanmak

Hikayeden kendinize ders çıkarmaya kalkmayın bence. herkesin temposu, hayat ritmi farklıdır. Hikayelerdeki şahıslar tamam belki çok çalışmışlardır, o ayrı mesele. Ama ben ne yapabilirim diye düşünmek lazım ? Sonuçta sen hikayedeki o adam değilsin.
 
İyi ki satamamışım :) Zaten satmayı istedikten bir süre sonra vazgeçmiştim. Bir daha gitar alırsam kesinlikle bunun yanına alcam. Gitarımı satmak mı ? Aman diyim hiç aklımda değil şu aralar.
 
Ben gitara yeni başladım diyebilirim yani 7 8 aydır çalmaya çalısıorm ve kursa gitmedim. Hocalrın gösterdikleri şeyler zaten gamler ve parmak etütleri olduu için hocaya gitmedim... Ama şimdi ki sıkıntım akor ve altta ki ince tellerde rahat deilim hareketlerimi rahat yapamıyorum bunun için bilen arkadaşlarım dan bilgi almak isterm..

teşekkürler
 
Gitarı bacağına oturtuş tarzın, klavyeyi veya penayı kavrayış tarzın olabilir mi ? Veya pratik eksikliği de olabilir :? Akorlar hem pratik hem klavyeyi kavramayı gerektiriyo'.. Mesela hocam beni yanlış bi'şeyden kurtardı : Baş parmağımı klavyenin hep arka kısmında ama ortaya doğru tutuyorum yukardan fırlatmıyorum şimdi bareli akorlara geçişlerde çok daha rahatım :)
 
selam,

Pena vuruşları tellere
bir üsten bir altan düzeninde olmalı.
^v^v^v^v şeklinde...çok temeldir
belki bilemeyen vardır diye...
troy stetina, g. lynch..
teknikleri iyidir...
Birde bazı arkadaşlar gitar çalmayı
cümle kurmak, şiir yazmaya benzetmiş...
Yani...parmağın (dilin)döndüğü kadarını ifade edebiliyorsun..

Hoşçakalın
 
teşekür ederim... arkadaslar ama benm orenme istedikleerim akorları da nası orenebilirim.. tamam alt telde daha fazla clişmam gerekli ve tutuşum onemli faktor.... bana önereceiniz bir kitap var mı?
 
bana peki uygun ögretici bi kitap ne tavsiye edersiniz akorla ilgili öğretici çalış teknikleri falan... :metal
 
rockr demiş ki:
teşekür ederim... arkadaslar ama benm orenme istedikleerim akorları da nası orenebilirim.. tamam alt telde daha fazla clişmam gerekli ve tutuşum onemli faktor.... bana önereceiniz bir kitap var mı?
akor lar la ilgili
 
akor için kitaba ne gerek var ya yerlerini bul sora geçişlerini hızlandır hepsi bu kafadan da ritmler uydur... yavaşca uraşa uraşa olur bunlar..
 
Geri
Üst