M Audio Ses Kartı Yardım

merhaba elimde fast track usb ses kartı var yalnız kayıt için nasıl bir bağlantı yapmam hangi programı kullanmam daha doğrusu kullanım ile ilgili hiçbir bilgim yok fikir sahibi arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim
 
Ses kartı bilgisayarda düzgün bir şekilde tanıtılmış ve çalışıyor durumda ise:

1. Kullanımı ve arayüzü kolay bir program yükleyin. (Acid Express(ücretsiz) ya da Acid Pro serisinden herhangi bir program. Özellikle acid dedim, çünkü bu zamana kadar kullandığım, kullanımı en kolay olan program) .
2. M-Audio ses kartlarının ASIO driverları genelde kaliteli oluyor. O yüzden ASIO4ALL yazılımını yüklemenizi tavsiye etmiyorum. Ama latency'de ve kalitede düşüklük olursa ki hiç zannetmiyorum, bu yazılımı yüklersiniz.
3. Alacağınız kayıtın nasıl olacağına göre ayar çekmek gerekir. Analog setup/amfi üzerinden ses kartına giriş yapacaksanız, ses seviyeleri, preamp düzeyleri ona göre ayarlanır. Yazılım üzerinden kayıt yapacaksanız(Guitar Rig, Amplitube,vs) VST olayını öğrenmeniz gerekir. Bu VST'leri kayıt için kullanacağımız program içerisinde aktif etmek ve ayarlamak gerekir. (Örneğin Acid içerisinde VST olarak Guitar Rig çalıştırmak)
4. Kayıtı aldıktan sonra da "Audio/Studio Sweetening/make up" denilen olaya girişilir. Bu zaten ayrı bir dünya.
 
Geri
Üst