Bayağılaşan Dünya

iceman bilimi falan sallamıyorsun, sen ne dersen odur yani. Sabit fikirli bir insanla tartışmak kadar sinir bozucu bir şey yok. Bu bir varsayım değil, anket değil.
 
Anket soruşturma demektir. Bu deneye anket diyemezsin. Sen yapacağın çalışma için bu durumda uygun olan denekleri alırsın bir takım testlerden geçirirsin bunun adı anket olmaz. Anket kişiyle karşılıklı soru cevap şeklinde yapılan bir istatistik malzemesidir. İstatistiği de biyoloji de kullanırız ama bunu adı istatistik değil. İstatistik deneye yardımcıdır sadece aslında anlatmak istediğin buysa ya da yanılgın buradaysa. Sen buna anket diyorsan diyecek lafım yok. Ayrıca bu iki birey hakkında bir iki test yapılmamış. Yapılmış boy uzunluğu, ağırlık , baş uzunluğu , baş genişliği ,zeka derecesi( Standford- Binet IQ testine göre) gibitestler var yani deney. Senin acaip bi kavram kargaşan var diğerleri gibi.
 
grainmoustache demiş ki:
Peki sana bu çocukların hayatta gerçekleşen bir yol ayrımından dolayı olduğunu söylesem mantıklı gelir mi. O deney yapıldı derken çocukların bilim adamları tarafından şehire diğerinin köye yollandığını mı söyledik. Ama yapıldı denen kısmı deneyin böyle insanları bulup aradaki çevresel faktörleri incelemektir. Bu da mantıklı gelmiyorsa ne diyeyim. Sen heryere girip alakasız şeyler yazınca birşey olmuyor biri seni eleştirince kaçmaya çalışıyorsun ya da konuyu dağıtmayalım diye dostça bir tavır alıyorsun.
Ayrıca o potansiyel geyiğini ben de duydum ne yazik ki doğuştan gelen fark çok azdır. İnsanlar spor,müzik.resim,okuma vs gibi aktiviteler yaparak nöronlarının aksonlarını dallandırıp uzatabilir böylece göz-vücut koordinasyonu da gelişir. Zeka doğuştan gelseydi bilim adamlığı hala aristokratların elinde olurdu ama öyle birşey yok. Bu zırvadır arkadaşım bütün normal insanların beynini kullanabilme kapasitesi hemen hemen aynıdır.
Ve Freud konusunu mesleğinle bağdaştırmadım zaten onu da nereden çıkardıysan. Kendini çok biliyor gibi göstermenle bağdaştırdım. Okuduğunu pek anlamıyorsun sanırım.


lan daha demin de denek değil onlar zaten var olan insalar üzerinde bir araştırma demedinmi bu kadar mı dönek olur insan siz ne bunları sen yazmadınmı be adam


grainmoustache demiş ki:
O deney yapıldı derken çocukların bilim adamları tarafından şehire diğerinin köye yollandığını mı söyledik. Ama yapıldı denen kısmı deneyin böyle insanları bulup aradaki çevresel faktörleri incelemektir. .

bunu diyen benmiyim
deney nedir gözlem nedir anket nedir sizden iyi mi bilecem ilk önce türkçe öğren soruşturma yapmakmış anket soruşturma türeyerek farklı anlam kazanmıştır gidip sadece sormak değil yani
 
Arkadaşlar zekadan açılmış konu bir sürü yere odaklanmış sabahın 5 şinde yazıom kusra bakmayın.
Zeka geliştirilebilir bir durumdur. İnsan zekası beş mi altı mı ne kategoride açıklanıyor. Müziksel zeka, analitik zeka, sözel zeka, vb.... (annem ilkokul öğretmeidir ondan biliom). Ve zeka geliştirilebilir. Bu da kesindir. Herkesin bir zeka kategorisi vardır. Ve bu alanda kendini geliştiren insan diğer zeka düzeyleriyle etkileşime girebilecek düzeyde kabiliyetli olur, vs....
Önemli olan insanın bu zekasını geliştirebilmesi, kısır kalmaması...
 
bir insanın maximum kullanacağı zekası bellidir geliştirdiği onun zekası değil sadece zekasını kullanma oranı artar hala anlamıyolar eğer sen çalışmazsan falan filan zekanın % 30 nu kullanırsın diyelim sizin zeka geliştirilir dediğiniz şeylede zekasının %40 nı kullanabilme aşamasına yükselir burda zekası gelişmez okeymi herkes bir limitle doğar ve onu asla geçemez ama tamamınıda asla kullanamaz .
 
:) Senin kavramları beyninde tam oturtamadığını daha önce söylemiştim. Bilim etik olarak insanların denek olmasına belirli ölçülerde karşı çıkar; eğer bu deneyler insana ve hayvana gereksiz zarar veriliyorsa yapılmaz. Döneklikten ne anladığını bilmiyorum ama senin kocaman bir sözlükle birlikte biraz da matematik fizik kimya ve biyoloji hakkında klasik orta okul lise bilgilerden uzak kavramlar bu bilimlerin hakkında da öğrenmen gereken şeyler var. Bu deneyleri özellikle yazdım sen ileride böyle bir akıllılık yapmaya çalışırsın diye :D Deneylerin hiç birinde yan etkileri ispatlanmamış ilaçlar kullanılmış mı? Ya da hiç ilaç? Sırf dediklerine hizmet etsin diye ankete çok farklı bir anlam yüklemişsin. Ne olduğunu yazdım dikkatli oku. "Anket kişiyle karşılıklı soru cevap şeklinde yapılan bir istatistik malzemesidir. İstatistiği de biyoloji de kullanırız ama bunu adı istatistik değil. İstatistik deneye yardımcıdır sadece aslında anlatmak istediğin buysa ya da yanılgın buradaysa."
Ben "onlar denek değil" dememişim gördüğün gibi. Senin denekten ne anladığını da bilmiyorum. Zaten piyasada kullanılan ilaçların çoğu bizi denek yerine koyuyor ya bilim etiğini nasıl tanımlıyorsan artık bunların kurulları vardır onlar karar verir etik olup olmadığına yani ne sen ne de ben. Herkes limitle doğarmış e herhalde insan beyninin de bir limiti vardır. Ama daha kimse bu limite dayanabildi mi? Ayrıca bu limitin IQ cinsinden 3000 ise sen bu 3000IQ ile doğmazsın gelişmeyen insanın zekası değil kapasitesidir senin dediğine göre. Demek ki zeka gelişir limit değişmez. Artık daha nasıl kavram kargaşalarının olduğunu ben saymayım sana git biraz daha öğren sonra gel.
 
kıvır kıvır
aşağıdan yukardan öle bişi dememişmiş alıntıları ben nerden aldım acaba
böle bir deney sadece sizlerin söylentisi
3000iq bunada gülüyorum daha neler sallıyacaksınız bekliyorum.
 
Ben örnek olarak verdim 3000IQ limiti artık cevap veremeyince nelere takıyorsun öyle sen? senin gibi bir adamla tartışılmaz kıvırıp karşıdakinin kıvırdığını söylüyorsun. Ders olarak okutulan bir konuya verilmiş bir örnek bu, sen dünyanın sırrına mı ulaştın da karar veriyorsun bu deneyin uydurma olduğuna? Biraz adam ol yoksa sana ne kadar saçmalarsan saçmala saçmalıklarını eleştirmem bir daha çünkü cevap bulamayınca karşındakini dansöz yerine koyuyorsun tartışma kültürün süper. Her konu da dahisin senin gibi mükemmel bir adamla uğraşılmaz.
 
kardeşim 130 üssü ile 140 arası zaten çok ilerizeka dahi oluyo sen geçmişsin 200 zü taa 3000 ne varmışsın sen daha iq nedir onu bile bilmiyorsun bu bir ikincisi aynı şeyleri söleyip sadece dediklerimi yalanlıyosun arayada bikaç alakasız zırva katıp farklı şeyleri yazdığını söylüyorsun biz buna kıvırmak diyoruz ya da senin deyiminle dansözlük deyim ben buna şu foruma bakarsan sadece 4 konu hakkında yazı yazdım her konu hakkında konuşmuyorum çünkü buraya sadece 15 dakika ayrıabiliyorum hadi byee
 
Öff ne diyorsun ben oraya yüzbin de yazardım orada anlatmak istediğim senin saçma kavram anlayışındı. Ana sınıfı çocuğuna döndün. Zeka gelişmez diyip zekanın dayanacağı sınırdan bahsediyorsun. Artık okuyanlar kimin dansöz olduğunu, araya zırvalıklar kattığını anlar. Sen laftan anlamassan ben tabi ki tekrarlarım aynı şeyleri gözünün içine sokarım.

iceman__ :"Ayrıca her konu hakkında konuşmuyorum."

Bu ne ki şimdi kime laf sokuyorsun. ben boy boy doldurdum mu forumu ben seden daha fazla zaman ayırabiliyorum daha çok konuda yazıyorum bunda eleştirecek ne var ki oyuncağını mı aldık elinden yeni yeni laf sokma metodları geliştiriyorsun.
 
Burda kaç mesajdır arka arkaya yazıyoruz. Bana söylediğini tabi ki biliyorum. Ortaya atmıştım gibi bir şey söylersen artık senin inandırıcılığın kalmaz benim açımdan. Muhattabın olmam artık yani ilk önce dürüst ol. Tartışma laf sokmaktan , mort etmekten farklı bir şeydir. Sen böyle bir dalaşma istiyorsan beni karşında bulamassın kusura bakma.
 
aslında sadece "evet kardeşim dünya bayağılaşıyo" diye kestirip atmakla da olmuyor bence..ona bakılırsa sizin veya benim bayağı gördüğüm insanların da bayağı dediği şeyler var..Kimse yoğurdum ekşi demiyo anliyacağınız..En büyük devrim,insanın kendi içinde gerçekleştirdiği devrimdir..O yüzden değişim istiyosak kendi bayağılıklarımızdan kurtulmalıyız..Herkesin içinde sevmediği kötü yönler vardır..Onlardan başlanabilir..SADECE BİR FİKİR..
 
Bence olay sadece grainmoustachenin demek istediklerinin iceman tarafından anlaşılamaması, ya da anlaşılmasına rağmen kıvırtılması gibi geliyor. hehehe :). Aslında grainmoustache olayı kavramların biribirine katılması die güzel bi şekilde açıklamış. Tabi kavramları böle çorba yapmak da hafiften kvırtmaktır. Olay basit sonuç basit. Kızmayalım...
 
bayağılık iyi bir şeydir.tanımı değiştirilmiştir.yanlış anlaşılmıştır.ya da sadece bir kelime bilgisi eksiliğinin kurbanıdır.bazıları ''off tanrııım her şey bayağılaşıyoooo çok bunalıyoroooom'' diyerekten ''farklılaşmaya'' çalışır.sonra bu ''farklı'' tipler gitgide birbirine benzer..sonra bir grup oluştururlar..böylece daha önce kendi tanımlarıyla ''bayağı'' olan muhtelif insan gruplarının arasındaki yerlerini alırlar.
bazı insanlarsa hiç bir şeyi farklı olmak için yapmazlar ve bayağı olmayı ya da olmamayı da hiç takmazlar.sonra farkında olmadan diğerlerinden farklı olurlar.
dünya bayağılaşmaz.dünya bayağıdır.bu da gayet doğaldır.
 
Geri
Üst