Indiana Jones

Indiana Jones IV (Indiana Jones and the Kingdom of the Cryst

indianajones431zt3.jpg


Yapım Yılı: 2008
Gösterim Tarihi:
23-5-2008

Oyuncular
Harrison Ford
Shia LaBeouf
Cate Blanchett
Ray Winstone
John Hurt
Karen Allen
Jim Broadbent

Yönetmen
Steven Spielberg

Senarist
George Lucas
Yapımcı
Kathleen Kennedy
Frank Marshall
Müzik
John Williams
Görüntü Yönetmeni
Janusz Kaminski

:arrow: Dış İlişkiler Konseyi kutsal hazine için ilk maceranın başladığı topraklara yeniden geri döner. Ancak "Herşeyi Gören 12 değerli taş" içinde hipnotik bir güce sahip olan "Ephod" taşına ihtiyaçları vardır. Konseydekilerin bu fikrini öğrenen Indiana Jones onları takip eder. Çünkü eğer biri Ephod'u ele geçirirse, onun gücüne dayanamayacak ve kişilik değiştirerek dünyayı yönetme gücüne sahip olacaktır. Ephod Armageddon Savaşı'nı yeniden başlatacak güce sahiptir.
http://www.imdb.com/title/tt0367882/
 
4. filmi yeni izleyebildim;

Film ilk başlarda biraz monoton geldi bana. Yani bir 50-55 dakika pek yavan geldi. Sonradan olaylar gelişmeye başlayınca, film güzelleşmeye başladı. Herşeyden önce, Harrison Ford'u tekrar Indiana Jones rolünde görmek harikaydı. Obi Wan Kenobi ve Han Solo'dan sonra en sevdiğim film karakteri Indiana Jones'tir.

Yalnız Tamer Karadağlı'nın sesi olmamış. İlk üç filmde ki seslendiren kişiyi tercih ederdim.

Bundan sonra yeni bir Jones filmi gelir mi bilmem. Gerçi filmin sonunda Mutt, Indiana Jones'in tam şapkasını kafasına takmak üzereyken, İndi şapkayı elinden alıyordu. Acaba Mutt şapkayı eline alıp, kafasına takmaya çalışması diğer filmlerin geleceğine dair bir mesaj mıdır? Eğe öyleyse, içime sine sine izleyeceğimi pek sanmıyorum. Harrison Ford'suz Indiana Jones olmaz kanımca.

Filmle ilgili son bir şey söylemek istiyorum: efektler fazla abartılıydı ve bu film serinin en zayıf halkası bence. İlk üç filmdeki tadı pek alamadım açıkcası.

Birde Indiana Jones'in geçmiş yıllarda bi Tv dizisi olmuş sanırım. İzleyen varmı aranızda?
 
Geri
Üst