100-150 Wattlık Combo Bas Amfisi

100-150 wattlık bas amfisi alacağım. Fender precision bas gitar kullanıyorum. Tamamen analog bir amfi arıyorum, üzerinde efektleri olana ya da dijital eklentilere sahip bi amfi istemiyorum.

Laney RB4 ü inceledim iyi gibi duruyor fakat bununla ilgili hiç yorum bulamadım. Varsa kullanan yada kullanmış olan bu konuda fikir verirse sevinirim

Marshall MB150 de var ama Laneyle arasında oldukça çok fiyat farkı var, galiba marshallın bazı özelliklerinden dolayı fiyatı çok.

yada tavsiye edebileceğiniz bu ayarda amfi varmı, alüminyum hoparlör istemiyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Evet ampegler çok iyi ama pahalı işte, yoksa hiç düşünmem combo ampeg alırım. ikinci elinide Türkiyede bulmak oldukça zor.
 
vakitlice bas amplileriyle baya uğraşmıştık eski basçımla. bulunduğumuz yerde güçlü tesisatı olan barlar yoktu tamamen kendi amplilerimizle tesisatımızı kurmuştuk. şunu söyleyebilirim bas amplileri elektro gitar amplilerine göre az ses veriyor şöyle ifade edeyim 50 watt bir gitar amplisi nerden baksanız 150 watt bir bas amplisiyle aynı ses gücüne sahip sesi tamamen köklediğinizde ise tonda çatlama oluyo tabiri caizse bas gitar osuruyo :) arkadaş laney rb4 ile yaşadıklarından sonra dev bir hartke alarak sorunu çözmüştü :) en aşağı 150 watt ve 15'' lik kaliteli bas kabinine sahip olması koşuluyla amplinizi seçebilirsiniz. mantıken rb4 fiyatına göre uygun görünüyo ama gitaristlerinizin amplileri güçlüyse örneğin 100 watt civarındaysa bu alet bile sizi tatmin etmez.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
vakitlice bas amplileriyle baya uğraşmıştık eski basçımla. bulunduğumuz yerde güçlü tesisatı olan barlar yoktu tamamen kendi amplilerimizle tesisatımızı kurmuştuk. şunu söyleyebilirim bas amplileri elektro gitar amplilerine göre az ses veriyor şöyle ifade edeyim 50 watt bir gitar amplisi nerden baksanız 150 watt bir bas amplisiyle aynı ses gücüne sahip sesi tamamen köklediğinizde ise tonda çatlama oluyo tabiri caizse bas gitar osuruyo arkadaş laney rb4 ile yaşadıklarından sonra dev bir hartke alarak sorunu çözmüştü en aşağı 150 watt ve 15'' lik kaliteli bas kabinine sahip olması koşuluyla amplinizi seçebilirsiniz. mantıken rb4 fiyatına göre uygun görünüyo ama gitaristlerinizin amplileri güçlüyse örneğin 100 watt civarındaysa bu alet bile sizi tatmin etmez.

Evet bas amfisinin güçlü olması gerektiğinin farkındayım onun için 160 wattlık Laney rb4 kafamı kurcaladı, 15 inç hoparlörü de var ama işte ne kadar kaliteli onu bilmiyorum. Diğer gitaristlerin amfileri 60 watt falan ve eşşek gibi ses çıkıyor. Aslında şu aralar 100 wattlık bi ampeg combo amfi işimi görürmü diye düşünüyorum. Yani yeterli olacağını düşünüyorum 100 wattlık bas amfisinin. Bu konuda bir tecrüben varmı?
 
60 watt bas amplisi eşek gibi ses vermez :) gerçi elektro gitarist arkadaşlardan bahsettin galiba anladım doğrudur. bas amplşsi için 15'' hoparlör tıpkı gitarda 12'' gibi hayatidir. watt ı yüksek tutman gerekli. laney rb4 ün tonu kötü değildir hatta iyidir bile benim bassçım warwick corvette proline ile kullanıyodu elemanı tatmin ediyodu gitarını hissettiriyodu. ama şikayeti ses yetersizliği elektro gitar amplisi 60 watt behringer gmx210 du(çıkış konusunda hiç beğenmediğim 10 inçh hoparlörlü vasat bir amplidir). bassçı lrb4 ü köklüyodu ama behringerin volume 6 daydı çıkan ses gücü aynı. sorun 5-6 şarkı sonra bass amplisinin şişmesi tonun kaybolması.
 
evet yanlış anlamadın gitar amfisinden bahsettim eşşek gibi derken. Gitaristin 60 watt Laney var ve volume daha 6-7 deyken oldukça çok veriyor. Deiğin gibi bir diğer mesele de amfinin şişmesi, ton kayboluyor. O zaman rb4 çok makul değil gibi. Çaldığım heryerde kabin var, acaba bi kafa amfimi alsam?
 
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=2474&gid=97
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=12965&gid=3235
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=9489&gid=2476

bunlar senin ihtiyacına fazlasıyla cevap verir. watt ları, speaker ları , analog pre-amp ları , ekonomik fiyatları tam aradığın kollektif bas amplileri .

teşekkür ederim önerilerin için.

Bu arada marshall mb 150 hakkında bilgisi olan varmı? kullanan varsa deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.
 
Geri
Üst