Pod X3 Live Veya Pod Hd400.?

Tekrar merhaba arkadaşlar..
daha önce Boss GT10 ile Pod X3 kıyaslaması istemiştim sizlerden..
http://turkrock.com/threads/boss-gt-10-mu-pod-x3-live-mi.21217/
şimdi ise marka POD olacak fakat iki başarılı ürünü var karşımda Pod X3 Live veya Pod HD400..
hangisi olacağına kararsızım..
ilk olarak Pod X3 Live (live olması fasulye de alsam mutlak bir +exp pedal gerektirdiğinden) bu cihaz onlarca amp. ve kabin modeli ile önde.. ayrıca vocal ve bass ve birçok efekt özellikleri mevcut.
ikincisi Pod HD400 (X3 ün yeni jenr. muadili HD500 ama bütçe buna yetiyor..) bu cihazda ise HD amp. modelleri mevcut X3 e göre daha az amp.ve efekt seçeneği olsa da amp.sim. daha kaliteli deniliyor. ayrıyetten 24sn. loop özelliği var.
fiyat olarak X3 sıfır olarak piyasada bulunmuyor sanırsam ama HD400 900tl civarı nakit alınabiliyor.
forumda 800tl civarı da bu iki cihazı satan arkadaşlar var..
abd ye hemen her ay giden akrabalar da var onlara da aladırabilirim ama çok bir fark yok yani garantiye değecek bir fiyat farkı yok sanırsam..
http://www.do-re.com.tr/urundetay.asp?id=3733&line6-pod-hd400-multi-efekt-prosesoru
bu link güvenli mi alışverişi olan var mı?
daha önceki topicdeki gibi bir sidik yarışına dönüşmeden herkes saygı çerçevesinde fikrini paylaşırsa sevinirim. yazılanlara göre tercihi ben yapacağım.. şimdiden teşekkürler..
 
Görece daha tarafsız konumda olan bir kaynağın yorumunu iletebilirim bu konuda. Axe Fx Ultra kullanıcısıyım; Axe Fx kullanıcıları forumunda HD serisinin modelleri piyasaya çıkmadan önce ciddi bir bekleyiş vardı, Line 6'in Axe Fx'e rakip olacak bir ürün çıkartıp çıkartamayacağını insanlar merak ediyordu...
HD serisi piyasaya sürüldüğünde bu seriden bir cihazı test eden (ve dijital cihazlar ile çok tecrübesi olan) bir stüdyo sahibi, söz konusu forumda HD modellerinin Axe Fx ile kıyas kabul etmeyeceği gibi, X3'den daha iyi olmadıklarını da söyledi. Hatta elemanın yorumu, X3'ün daha tercih edilebilir olduğu ve HD serisinde Line 6'in "dijitallik" eleştirilerini karşılamak için modellere çok fazla yapay bas eklediği yönündeydi.
Dijital modelleyici piyasası artık çok çeşitlilik içeriyor. Line 6 bu konuda öncü olduğu için insanların aklında marka değeri halen çok yüksek, ama ben Line 6'in bunu hak ettiğini düşünmüyorum. Senelerce POD 1.0 kullanıp daha sonra XT alma gafletinde bulundum, bir kaç hafta sonra XT'yi satıp POD 2.0'a döndüm (sonra onu da sattım...bir tane lambalı preamfi alıp hanyayı konyayı anladım çünkü :) Line 6'in POD 1.0'dan bu yana gerçek anlamda "çığır açıcı" bir ürün geliştirdiğini düşünmüyorum, üstelik son dönemde inanılmaz bir kar hırsı içerisinde ve sineğin yağını çıkarır zihniyette hareket ediyorlar; önceden böyle değillerdi sanki... (kişisel fikrim elbette).
Sen muhtemelen seçimini yine Line 6'ten yana yapmak isteyeceksindir, ama bence rakiplerini de (özellikle Digitech) dikkate almakta fayda var derim. Zoom ve Vox'un lambalı hibrid pedallarını kayıt açısından pek başarılı görmüyorum (ton ve kabin seçenekleri sınırlı kalıyor...) ama onlar da canlıda/amfide daha iyi tını veriyorlar bence.
 
AXE FX E RAKİP OLARAK MI HD SERİSİNİ ÜRETMİŞLER :D ne büyük bir gaf yapmış line 6 yetkilileri :D bu yorumu duymamıştım valla :D
barrios arkadaşımız güzel izah etmiş konuyu.
 
Açıkça böyle bir iddiada bulunmadı Line 6 elbette, ama neticede X3'den çok daha üstün olduğunu iddia ediyor HD serisinin. Bu konuda altın standart da Axe Fx sayıldığı için, aslında üstü kapalı olarak Axe Fx'e rakip gibiydi yeni seri. Elbette Line 6 cihazları Fractal'dan çok daha ucuz, insanlar özellikle bu yüzden bekleyişteydi; Axe Fx'e rakip olup çok daha ucuza çıkabilecek bir cihazın mümkün olup olmadığı sorusu vardı kafalarda. Ama gerçekte Line 6 gibi firmalar pazar payı itibariyle çok daha güçlü de olsalar Fractal'a kalitede rakip olmaları mümkün değil; çünkü Fractal butik mantığıyla dijital cihaz üretiyor ve pahalı bileşenler kullanıyorlar. Line 6 gibi pazar devleri ise ucuz maliyet peşinde... Her iki firmada Sharc isimli işlemciyi kullanıyor, ama Fractal'ın kullandığı TigerSharc modeli performans olarak çok daha üstün ve tabi ki daha pahalı. Ayrıca Fractal'ın algoritmaları da kesinlikle daha üstün gözüküyor ki, bu da emek istiyor (maliyet yükseliyor haliyle...)
Benim Axe Fx Ultra alma sebebim yıllardır kayıtta iyi gitar tonu alabilmek umuduyla harcadığım parayı toplasam bir değil bir kaç tane Axe Fx alabileceğimi fark etmiş olmamdır. İnsanlar iş analoğa gelince paraya kıyıyorlar, ama dijitalde de aynı şeyin geçerli olduğunu unutuyorlar/bilmiyorlar. Ucuz malzeme ve işçilik her zaman için para tuzağı oysa.

Bu kadar tecrübeden sonra benim insanlara tavsiyem, küçük, portatif ve ucuz bir dijital modelleyici kullanıp (stüdyo vsye götürmek de kolay oluyor) para biriktimeleri ve asıl yatırımlarını kaliteli ürünlere yapmaları; (ister Axe Fx gibi dijital, ister lambalı-analog kafa, preamfi veya kombo olsun...) Benin pek kullandığım bir şey değil ama gördüğüm kadarı ile "impulse response" (IR) tabir edilen şeyler yoluyla insanlar lambalı kafa-preamfilerinden aldıkları tonu bilgisayarda çatır çatır kabin efekti vs ile de işleyebiliyorlar; böylece kayıt için ayrı cihaz, canlıda çalmak için ayrı cihaz filan gibi dertler de kalmıyor. Ben kendi hesabıma illa Line 6 alacak olsam galiba yine POD 2.0 alırdım:) Digitech RP355 de hiç fena değil, daha üst seri RP 500 ve RP1000 ile aynı iskelete sahip gitar tonları açısından. En üst modele para saçmak yerine düşük modeller ile yetinmek daha iyi, çünkü Line 6 ve onun mantığıyla üretim yapan diğer büyük pazar oyuncuları aslında daha yüksek modellerde de çok fazla şey sunmuyor. Siz pahalı cihaz alıp üst düzey bir şeye sahip olduğunuz hissine kapılıyorsunuz, o kadar:)

Nispeten ucuz bir alternatif de şu olabilir: FX loopu olan ve kabin modellemeleri başarılı dijital cihazlar alıp (bazı Line 6 modelleri gibi) distortion/gain tonunuzu düzgün ve karakterli bir amfiden/lambalı pedaldan vs almak. Yakın dönemde piyasaya epey bir lambalı preamfi/pedal sürüldü ki, ben bunlardan Blackstar ve AMT'yi (özellikle de AMT'yi) gerçekten başarılı buluyorum.
 
Aynen fx lerde boss gt serisini tavsiye ederim drive larda ise line 6 yı başarılı budlum bugüne dek.zaten yukarıdada arkadaşımız çok iyi açıklamış olayı :)
 
daha önce bu boyutta cihaz kullandınızmı bilmiyorum ama bu büyüklükte ve ağırlıktaki aletleri her hafta stüdyoya taşımak da bir ömür törpüsü gerçekten...daha küçük alternatif de pek yok...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Yorumlar icin tesekkurler arkadaslar.. Amp modellemede pod gercekten basarili is cikariyor, tesisatta da direkt mixere girince pod yine basarili sonuclar veriyor. yani editlediginiz aldiginiz ton cok bozulmuyor bir preamp vs. girmezseniz. cok fazla efekt canlisi degilim zaten rock,80's metal,blues, jazz tonlarda iyi sonuclar vermez yeterli bana oyle talk box gibi islik da calsin derdim yok zaten. ayrica sahnede cok saglam setup da hikaye oluyor 100-200w actin mi asagida dinleyen adama hepsi ayni geliyor.
gurkan kardesim daha once Digitech 2120 kullandigim icin eziyetini cok iyi bilirim :) aslinda pod x3 fasulye alip cebe atip gezmek var ama pedalsiz wahsiz da olmaz bu isler.
 
Fasülye X3 artı ufak çaplı bir midi controller (sadece patch değiştirmek için) + analog bir wah ile de hem ucuza çıkılabilir hem de 2U bir rackten çok daha az hammaliye olur bana kalsa. Ben olsam Digitech RP355 artı analog wah yaparım gerçi, daha bile az yer/ağırlık tutar ve daha ucuza çıkar:)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
arkadaşlar teşekkürler.. X3 Live alınmıştır..
GearBox dan tone patch lar da yükledim birçok grubun gitarın birebir tonunu alabiliyorum aletten.. ama wah bi rezalet..
bir de driver güncellemesinden mi nedir bulamadım.. dip gürültü çok fazla özellikle yüksek gain tonlarda clean da birşey yok tertemiz ama hi.gain tonlarında jak çıkmış gibi bir gürültü var. nedir bu fikri olan..??
 
hi gain tonlarda öyle bir gürültü varsa muhtemelen gaini fazla açmışsındır yada noise gate deki threshold seviyen fazla düşüktür yada noise gate hiç açmamışsındır :)
çözüm olarak gaini biraz düşürebilir veya noise gate deki threshold seviyesini ses kesilene kadar yükseltebilirsin
 
Konu biraz Eskimiş ama olsun ;) Aralarında ton olarak fark yok diye biliyorum. Şahsen X3 Lİve sahibi olacağım bikaç gün sonra. İkisi arasında kaldım bende Sonra X3 Live tercih ettim. Kullanan arkadaşım tavsiye etti denedim çok beğendim. Ayrıca verdiğin linkin güvenli olduğunu tahmin ediyorum zira Line 6 resmi ithalatçısıdır do-re müzik.
 
Sonra T.C Electronics te var. Ama içinde amfi modelleme yok bi çok efekt mevcut ayrıca Distortion, Overdrive analog. Ben X3 Aldıktan sonra tanıtımını izledim. Oda süper bi alet.
 
Geri
Üst