Sahibinden.com Dolandırıldım...dikkat!!!

Gercekten tebrik ederim Mastercihan bey, sonunda olaylari tarafsiz sekilde degerlendiren, "bu onun sucu, bu onun cahilligi (???), ona mustehak zaten (???), halkin ayibi, o da soyle yapsaydi vb." tarafli yorumlardan uzak bir post okumak cok iyi geldi...Bu seferden gercekten "Tesekkur ederim, elinize ve bu dusunceler icin beyninize saglik"...

Sevgiler ve saygilar...
 
Selamlari
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, bende nerdeyse ilk kurulduğundan beri sahibinden.com üyesiyim ve yaklaşık get ile 7-8 tane alışveriş gerçekleştirdim ama bunun yanında normal havele-kargo metoduyla olan yüzlerce alışverişin sayısını ise hatırlamıyorum. Bu işlerle uğraşan bizler bir sistemin güzel olduğunu anlamak için her iki açıdanda bakmalıyız. Nasıl yani derseniz evet anlattıklarınız bir alıcı için avantaj arz etmekte- peki satıcı için hiç bu durumu düşündünüz mü? Siz get ile bir ürün satıyorsunuz diyelimki butik bir pedal-adam alıyor ve yanlış adaptör takarak zarar veriyor sonra onaylamadan size geri gönderiyor ne bir telefonla arıyor ne bir açıklama yapıyor sadece onay vermeyip geri iade yapıyor hadi ayıkla pirincin taşını...Daha kötü senaryo mu istersiniz bir gitar satıyorsunuz 1500 TL ve adam get ile alıyor, siz onu müthiş bir sekilde özeniyor paketliyor ve gönderiyorsunuz, karşı taraf ürünü alıyor 2 gün boyunca programına gidiyor-gitarı arkadaşlarına gösteriyor-içki masasında orasını burasını kazıttırıyor ordan oraya süreklenen gitarı 2. günün sonunda size bu mal hasarlı diyerek iade ediyor. Öyle olmadığını hadi bakalım anlat sahibinden .com yetkililerine :) Yani satıcının Get ile ilan açması ise başlı başına ayrı bir çılgınlık olabiliyor. Satıcının mutlu olamayacağı bu sistemin diğer kötü bir noktası ise bazen 3 iş günü dediğin paranın 7 günden önce hesabınıza düşmemesi illa arayıp çemkirme metoduyla paranızı alıyorsunuz :) Yani sıfır risk kime göre sıfır onu tartışmak gerekir. Arkadaşım bir gitar sattı başına neler geldi gitarda en sonunda vuruk kırık gitarı yollayan adama dedik yahu arkadaş olan oldu ne olduysa doğrusunu anlat ve konu kapansın diye, el cevap : yah lespaul bana uymuyormus sevmedim...:) e gitarın üzerinde o cizikler ne??
el cevap: denesin diye hocama götürdüm orda 1 gün kaldı bende aldığımda o hale gelmiş...bık bık cart curt :( Bu saatten sonra hem beni magdur eden hemde %7 söğüşleyen bir sistemi satıcı olarak kullanmanın bir manası yok. Tabi get ile alabilmek için bişeyin get ile açılması gerektiği gerçeğinden yola çıkarsak bu sistem %100 güvenlidir diyemeyiz.
Bu işlerde alış veriş yapan tarafların tabiyatı ve aldığı aile terbiyeleri çok önemli :) Zinadan doğma kendini akıllı sanan 10-20 insan müsfettesinin yaptığı yanlışları diğer tüm insanlara projeksiyon yapmak doğru olmaz. Biz burada bir aile gibiyiz--buranın daimi üyeleri bibirleriyle gözü kapalı alışveriş yaparlar, çoğu zaman parasının yatırılıp yatırlmadığını bile kontrol etmeden burdan bir cok kişi ile yüzlerce alışveriş yapmışlığım var. Dolandırılan arkadaşa geçmiş olsun diyorum İnşallah en kısa zamanda parasını geri alır ve bu işi yapan-yapanlarda belasını bulur....

çok doğru söylemişsin 2 hafta önce bir processor sattım get ile şu an ise başka bir pedal alıyorum kargoda alıcının eline geçtiği süre ile onaylama süresi arasında neler olabileceğini sadece o kişinin vicdanı belirler o geçen süre içindede sen binlerce olumsuz senaryo üretirsin ki hepside gerçekleştirilebilir senaryolardır. ..daha önce bir arkadaşımın telefon mağzası vardı 2.el satışıda yapıyordu şehir dışına gönderdiği telefonların içinden parçalarını çalıp iade ediyorlarmış düşünsenize gitarı gönderiyorsun gelince üstünde manyetikleri yok yada değişmiş...
 
Cem bey,

http://turkrock.com/threads/satılık-yamaha-rbx375-bass-gitar-ibanez-ibzb-10watt-bass-amfisi.21999/ ilaninizdaki "Not: Yukarıda bir arkadaşın sahibinden.com ' da dolandırıldıgını okudum.Geçmiş olsun diyorum.Bende sahibinden.com kullanıyorum ama Güvenli E-Ticaret sistemiyle birlikte.Bu sistemde kesinlikle alıcı ve satıcı için bir risk bulunmamaktadır. O dolandırılma işi arkadaşın e-ticaret konusunda biraz cahil olması sonucu gerçekleşmiş anladığım kadarıyla." yorumunuzu da okuduktan sonra herseyden once tesekkur ediyorum...Icime bir bilgi gunesi dogdu, gozumden, kulagimdan, diger olsasi bolgelerimden isik fiskirdi disariya...Sagolun...

Sevgiler ve saygilar...

Yazmış olduğunuz postta belirttiğiniz gibi "O dolandırılma işi arkadaşın e-ticaret konusunda biraz cahil olması sonucu gerçekleşmiş anladığım kadarıyla." ifadesi doğru değildir. Buradaki mevzu bir cahillik değil karşılıklı iyi niyetin suistimalidir. Kaldı ki get sisteminde bile arkadaşlarımın belirttiği gibi bir çok risk mevcuttur. Sorun toplumsal ahlaki yozlaşmadır. Hiçbir sistem sıfır risk sağlayamaz. Riskler azaltılabilir. Ancak taraflardan birinin kötü niyetli ve ahlak dışı davranışı her türlü mağduriyete sebep olabilir. Buna bağlı olarak mağdur insanları cahil, saf, gibi ifadelerle eleştirmek yerine (ve kendi ilanınızın güvenirliliğini ispat etmek yerine) dolandırıcı şahısların eylemlerini eleştirmeniz gerekmez mi? Dilerim bahsettiğiniz "SIFIR RİSK" sistemindeki alışverişlerinizde benim uğraştığım profesyonel bir dolandırıcı ile muhattap olmazsınız. O zaman daha iyi anlarsınız durumu. Maalesef gittikçe insani ve ahlaki değerlerin yok olduğu bir dünyada yaşıyoruz. İnsan başına gelebilecek (referans gazetelerin 3. sayfaları) binlerce talihsiz dertlerin içinde küçük bir vaka bu. Nihayetinde bir miktar paranız gasp ediliyor. Hayatı riskleri ile yaşıyoruz. Önemli olan bu riskleri azaltabilecek önlemleri almak ve mağdur durumuna düşerseniz hukukun size tanıdığı hakları kullanarak haklarınızı arayarak sanıkları hukuk yaptırımına maruz bırakmak.

"İnsanoğlu çiğ süt emmiştir"..evet doğru. Ama bu hepimizin benimsemesi gereken bir davranış şekli değil. Ben hala içinde ahlaki değerler taşıyan, aile terbiyesine sahip düzgün insanların olduğunu düşünüyorum. Ve sizlere alışverişlerinizde bu tip insanlarla karşılaşmanızı diliyorum.

Sevgi ve saygılar,

G.
 
Hocam söylediklerinizde çok haklısınız. Ancak şöyle bir şey var; İnsanlar iyi niyet göstereceği kişiyi bilmeli tanımalı ya da bu olay açısından baktığımızda araştırmalı. Bu ilanı bende dahil çoğu arkadaş görmüş ve dolandırıcı ile iletişime geçmiş. Daha sonra güven vermediği gerekçesi ile (ki eminim sizde tahmin ettiniz ve risk aldınız) vazgeçmiş. Burada önemli olan toplumda her ne kadar iyi insan var ise kötü insan da var bunu bilmek ve iyi niyet göstereceğimiz insanları en azından biraz araştırmak. Aksi takdirde bu iyi niyet değil daha farklı bir anlam taşır.
 
insanların başına buna benzer bir olay gelirse nasıl dilekçe yazılır nereye başvurulur başında işi bilen biri yoksa insanlar bilemiyor.Burada dilekçe başvurusu iyi örnek olmuş.Olay sevimsiz ama başka insanların başına gelmemesi için,hesap sormak için bu şerefsizlere haddini bildirmek için bu konunun yukarıda tutulması insanların okuması gerek.Sonra insanlar niye birbirini dövdü öldürdü diyorlar.Hukuk yok adalet yok insanlar nereye şikayet edecek bi ton bürokrasi... en sonunda kendi işimi kendim çözeyim diyor ve ortalık bok oluyor.
 
Arkadaşlar PTT dediniz aklıma gelen birkaç deneyimi sizlerle paylaşayım istedim.

Yakın tarihte yurtdışından bişeyler aldım,ürünler Türkiye'ye girdi,birinci tecrübem "Beklemekle olmaz bu işler, geldimi düşeceksin malının peşine",PTT ilk önce bunu öğretti bana,bu zamana kadar nelerim kayboldu o gümrükte,ama artık hayvan terli.Kalktım gittim Topkapı AVPİM'e (bilmeyen arkadaşlar için bilgi olsun Topkapı Gümrüğü dür burası.) dedim paketim var,kontrol ettirdim evet var,bu arada bir vatandaşımız geldi ve haklı olarak ürünüm kırık gelmiş,sigortalı göndertmiştim lütfen ilgilenin dedi,cevap "Baaa nie hemşerim ben mi gırdın?" tadında bir yaklaşımdan sonra,danışmadaki ablamızın uyarısı "Beyefendi sürekli gelenlerden." . Yahu bu adam, Lost dizisindeki "The Others" falan mı ? Oda vatandaş,bende,herhangi biriside,illa sürekli gelmesimi lazım bu adamın?Bu ikinci tecrübem "Birisi sizi sallarsa,ısrarcı olun ve kibarlığınızı/terbiyenizi,tavrınızı bozmadan ısrar edin" . Gel gelelim eğer ben kargomun peşine düşmeseydim,dağıtıma çıkacaktı ve satıcı sadece sokak adını girmediği için ürünüm iade olacaktı,Allah bilir kaç ayda iade edilecekti,ben bunların tedbirini (maddi kısmının) zaten almıştım ancak,beklemek sinir bozucudur.Peşini bırakmadım,görüşmediğim amir/sorumlu kalmadı en sonunda bir çözüm ürettirdim ki bu 2. gün oldu,en son dağıtım bölgesine gidin ve durumu izah edin,telefon ve barkod bırakın, gereken yapılır dediler ki gerçekten sonuca ulaşıp ürünü mü aldım.
Bir başka olaydan kısaca bahsedeyim,gene AVPİM'de,limiti geçen yani vergiye tabi bir ürün almıştım,o kağıt senin bu kağıt benim,2 lira harç,3 lira sakal dercen sonuca ulaşmak için gittiğimde benim önümdeki sırada,İBB Başkanı,Kadir Topbaş'ın çalışanları vardı ve kendi adına gelen kargoyu almaya gelmişlerdi,bilmem ne kağıdı yokmuş ki bende de yoktu(O kağıt nedir hala bilemedim.),memur talep etti,adamda "E şimdi başkanı arayıp,bu kağıt olmazsa vermiyorlarmış mı diyelim biz !11" dedi abimiz,memur yusufladı ve işlem küt onaylandı,onlar paketlerini beklerken benim işlemim yapılmadı,bende dedim İBB Başkanı alıyor,ben neden alamıyorum ? Sağolsun(!),başkanın elemanı "Delikanlı haklı,anlat bakalım nasıl çıkacaksın işin içinden" dedi ve ne hikmetse benim işimde halledildi.
Uzun lafın kısası,PTT'de bir işiniz var ise,ısrarcı olun,olmaz kardeşim hadi yallah derlerse,çıkıp gitmeyin,başkalarına sorun,amirlere gidin,eleman sıkıntısı var ve işler aksıyor PTT'de.Taşeronlar çıkarıldıktan sonra bu sorun oluştu,zaten öncesinde de çok iyi çalışmıyordu,şimdi ki hali içler acısı.Tabi bütün bunları uygularken,gerginlik yaratmayın,sabırlı olun ve emin olunki çokça sabır gerekiyor :)
 
Ben PTT kargonun saçmalıkları yüzünden artık kullanmama kararı aldım.heleki binlerce tl verip gitar alıp kargosu 20 lira ucuza gelsin diye mümkün değil uğraşmam artık...En son ben antalyadayken gitar gelicekti(grand master).hangi akla hizmetse ptt ile gönderin gelsin dedim(hata benim).Netten bir baktım kargo hataya gönderilmiş.Aradım merkezi bide rahatlar delirtirler insanı.Ya insanlık hali biz onu antakya diye okumuşuz niye telaşlanıyosunuz zaten biri farkeder antalyaya transfer işlemini yapardı dedi.O tavırdan çıkan sonuç şu; herşey mümkün.kargo hasarda alabilir kaybolabilirde.ki o sigortayı zaten unutun.neye sigorta bunun eksperi kim? tarihte hiçbirşekilde bir ödeme yaptıklarınıda sanmıyorum kargoda hasar gören ürün için...

Bence bulaşmayın önemli değerli kargolarınızda bunlara.Çok şuursuz çalışıyorlar ve probleme alışmışlar belliki.Ben merkezden önce en yakın ptt kargoyada gittim ordaki adamada anlattım durumu resmen seninkide dertmi 2 günde geliceğine 4 günde gelir bişey olmaz dedi.ilginç tipler yani....

Yurtdışı siparişlerini bilmiyorum o benim kullandığım birşey değil...
Benimde ptt denince aklıma bunlar geldi...

Genel konumuzlada alakalı olarak bir iki şey söylemek istiyorum...

Bu mevzu bu sistem içerisinde çözülebilecek gibi durmuyor pek...Daha büyük ve eski birçok olayda henüz çözülmemiş bekliyordur eminim.
Bu sebeple zaten yukarda bir arkadaşın dediği gibi insanlar kendi sorunlarını kendileri çözmeye çalışıyorlar ve durumlar belli...

Tespit ettiğin anlaştığın şahıs.Ki isimden eminsen o elemanın olduğu şehirden bir emniyet mensubu bul.illaki vardır tanıdığın,tanıdığının tanıdığı.dıdısının dıdısı falan çıkar memleketin alayı polis zaten.tabi yakınlık derecene göre ilgisi artacaktır ve ilgilenirse çözülebilir diye düşünüyorum.

Yinede merakla iyi haberler bekliyourm...
 
Bu tip başlıkların dolandırılan insanlara destek olmak için açıldığını hatırlatmak gerekiyor galiba. Çok isteniyorsa, "dolandırıcılığın ahlaki boyutu" (!!) filan gibi bir başlık açılır, oradan istediği kadar geyik yapar herkes. Başlık tamamiyle amacından sapmış, çünkü birileri sanki dolandırıcılık herhangi bir şekilde haklı çıkartılabilirmiş gibi fikir cimnastiklerine girmiş. Oradan sonra da olay kopmuş zaten.
Dolandırılan üye bir sonuç alacak mı, ben de merakla bekliyorum açıkçası. Almasını da istiyorum. Anladığım kadarıyla Türkiye'deki astronomik enstrüman fiyatlarının insanları nasıl bezdirdiğini bilen ve bu yolla da bizleri zayıf noktamızdan avlayan, son derece adi ve sinsi biri söz konusu.
 
Madem konu sahibinden.com bende başımdan geçen mebla olarak küçük ama beni çıldırtan bir olayı paylaşayım.Bundan 5 ay önce sahibinden.com sartlıreflex nickli kullanıcının sattığı 550 tl olan ampı almak istedim.İlan sahibini aradım ve amplinin kendisinin değil arkadaşına ait olduğunu öğrendim .Ondan sonraki tüm alışveriş mevzuları o kişi ile gerçekleşti.

Arkadaşı olan ve ampliyi satan kişi Umut Yunus ATEŞ isimli bir şahıstı.


İlanda amplinin hiçbir işlevsel probleminden bahsedilmemişti.Telefon görüşmelerin dede herhangi bir şeyden söz edilmedi.

Ben telefonda ona amp +kargo için 570 tl ödemeyi önerdim ve kabul etti.Bende hiç güven problemi yaşamadan hesabına parayı havale ettim.Kargo parası arkadaşa çok tutmasın diye de kendi şehrimdeki MNG kargo şubesini verdim. Zannımca 550 tl ilan açılan bir cihaz için kargo dahil 570 tl ödemeyi önermek adaletsiz değildir.

Neyse kargoyu yolladığını söylediğinin ertesi gün bende kargoyu almaya gittim. Kargo İstanbul’dan gelmişti - Şubeden tam paketimi aldım çıkıyordum ki kargocu nereye abi bu paketin ödemesi var dedi.Kendisini aradım ulaşamadım, şaşırdım herhalde bir yanlışlık olmalı dedim ve çıkış şubesini arattım en nihayetinde gönderiyi teslim alan adam gayet emin bir şekilde karşı ödemeli gönderdi dedi.

Neyse gene yanlışlık olmalı sonra hallolur diyerek tam 45 TL kargo parasını bayıldım oysa ben zaten üstüme düşeni yapmıştım.

Daha sonra kendisine telefonla ulaştım o an yanında para olmadığını ve öyle yollamak zorunda kaldığını kargosunun zaten benim ekstradan ödediğim 20 tl den daha çok tuttuğunu vs den bahsetti.Kızmıştım; param yoktu demek bahane olamazdı çünkü parayı kendisine gönderdim oradan çekebilirdi ve de sonuçta daha önceki konuşmamızda kargo+ampı 570 TL ye kabul etmişti sözünde durabilirdi veya telefonla kargocudan beni arayıp karşı ödemeli gönderdiğini söyleyebilirdi....Neyse diyerek kargo parasını değil bana 20 TL fazla yatırdığım ücreti göndermesini istedim tamam dedi.Üstelik yolladığı amplinin reverb katıda bozuktu ve ne ilanda nede konuşmalarda bundan bahsetmedi ben sorunca da zaten aldığında öyle olduğunu söyledi-sanırım hatam her şeyi çalışıyor mu diye sormamam :) hani suçu üstüme alabilirim :)

1 hafta geçti yok aradım vakit yoktu yatırıcam dedi.

1 hafta daha geçti aradım seçim için memlekete döndüm yatırıcam dedi.

15 gün sonra aradım hesap noyu kaybettim dedi tekrar verdim.

1 hafta sonra aradım yatırdım dedi bende hesabımı kontrol ettim yok tekrar kontrol et dedim.

2-3 gün sonra aradım yanlış hesaba gitmiş para bana tekrar hesap nosunu mesaj atar mısın dedi yolladım.

1 hafta daha sonra kendi telefonlarını açmadı bende arkadaşının (ilan sahibinin) telefonundan ulaştım- durumum kötü dedi.

1 hafta sonra aradım-aradım açmadı ve gene arkadaşına ulaşarak benim telefonuma bakmasını söyledim. Ulaştım artık bu işin kabak tadı vermeye başladığını beni salak yerine koyduğunu ve bu davranışlarının çok ama çok adapsız olduğunu telefonu açmamanın beni daha çok kızdırdığını meselenin para olmadığını ama bu şekilde yaparak beni kızdırdığını söyledim ve artık yatırmasını istedim.

—Ondanda bi boy sanki ona çirkeflik yaptığımı ima eden sözler

—Arkadaşını arayıp daha fazla rahatsız etmememle ilgili ahlak öğretileri vs vs. sözcükleri

-Ona verdiğim hesap nosun yanlış olduğu iddiası vs vs..

-Yanlışlık olmadığını söyleyince nasıl bu kadar emin olduğuma dair felsefik yaklaşım vs derken 1-2 kere daha aradım ve sonuçta almak istediğim meblağın 2- katı kadar telefon ücreti ödemem sinir bozukluğu sebebi ile vazgeçtim paradan puldan.... (hesap numarısı için gayet eminimdir çünkü bu hesap nosunu günde 3 kez birilerine veririm yaptığım iş gereği ve bu zamana kadar birtek UMUT YUNUS ATEŞ le sorun yaşadım ne hikmetse)

Yani bazen insanı çileden çıkaran uyanık geçinen birisi bir gün size de denk geliyor. Yüzlerce alışverişten tek bir sefer çileden çıktım oda bu şahıstı.Sorun daha önceden de dediğim gibi 20TL para değil beni salak yerine koyması oldu...UMARIM BU YAZIYI BİR ŞEKİLDE OKUR VE 20 TL İÇİN KENDİNE SÖYLETTİĞİ LAFLARI HAZMEDER :) bu arada dolandırıcılığın 20 TL side milyarı da bir benim için. dünyadaki en büyük günah hırsızlıktır.Cinayet karşınızdakinin yaşam hakkını çalmaktır mesela --Yalan söylemek ve aldatmak da hırsızlıktır karşınızdaki insanın yaşam enerjisini ve güvenini çalarsınız....
 
Konu hakkında herhangi bir gelişme var mı ?

Selamlar,

Güncelleme yapmak istiyorum;

Durum şu. Suçun işlendiği şehir benim bulunduğum şehirden farklı olduğu için Bursa'daki savcılık dosyayı Kilis'e sevk etti. Suça ortak 2 şahıs olduğu ve bunlardan biri Kilis'te diğeri Adana'da olduğu için Kilis Savcılığı Adana'ya yazı gönderdi ve Sever Okur'un ifadesinin alınmasını istedi. Diğer taraftan Kilis'teki esnaf Ali Yimenicioğlu'nun ifadesi alındı. Adana'dan da ifade alınınca savcılık konuyu karara bağlayarak kamu davası açılmasını talep edecek.

Kamu davasında hakim kararı verecek. Durum bu. Önceden de bahsettiğim gibi süreç uzun sürüyor. Sabırlı olmak ve vazgeçmemek gerekiyor. Yeni gelişmeleri buradan aktarmaya devam edeceğim.

Sevgiler,

G.
 
Selamlar,

Güncelleme yapmak istiyorum;

Durum şu. Suçun işlendiği şehir benim bulunduğum şehirden farklı olduğu için Bursa'daki savcılık dosyayı Kilis'e sevk etti. Suça ortak 2 şahıs olduğu ve bunlardan biri Kilis'te diğeri Adana'da olduğu için Kilis Savcılığı Adana'ya yazı gönderdi ve Sever Okur'un ifadesinin alınmasını istedi. Diğer taraftan Kilis'teki esnaf Ali Yimenicioğlu'nun ifadesi alındı. Adana'dan da ifade alınınca savcılık konuyu karara bağlayarak kamu davası açılmasını talep edecek.

Kamu davasında hakim kararı verecek. Durum bu. Önceden de bahsettiğim gibi süreç uzun sürüyor. Sabırlı olmak ve vazgeçmemek gerekiyor. Yeni gelişmeleri buradan aktarmaya devam edeceğim.

Sevgiler,

G.

Umarım en kısa zamanda sonuçlanır bu dava . Size kolaylık ve sabır diliyorum .
 
s.a. hocam sahibinden.com aracılığıyla bi şerefsiz tarafından dolandırıldım senden birkaç bilgi almak isticektim telefonum 546 565 00 68 çağrı atman ya da mesaj atman yeterli seni ararım iyi akşamlar
 
Merhabalar bugün mâlesef bende dolandırıldım :) Karşı taraf okadar profesyonelki cahilliği ile beni çok güzel ikna etti güvenmiyorsan paranın yarısını gönder zaten ben çekmeyeceğim askerdeki yeğenim çekecek dedi bende saf saf inandım ve 220TL havale yaptım. Keşke bu olay başıma gelmeden önce bu yazıları okusaydımda ders çıkarsaydım :) Şimdi bu kişi hakkındaki bilgileri vericem aman uzak durun

Sahibinden.com sitesinde yutre66 adlı bir kullanıcı kendini xxx diye tanıttı bana
Telefon numarası 0537 834 52 18 telefonu sorgulattım xxx adına kayıtlı
TC kimlik numarası xxx
Bana verdiği adres Yeni Mah. Altınkaya Cad. Ay apt. No:6 Çaycuma/Zonguldak

Sahibinden.com daki ilanı http://www.sahibinden.com/ilan/alis...-full-kutulu-temiz-acilllllll-65811621/detay/

Şuana kadar yaklaşık 400 kişi bakmış ve eminim dolandırılan tek ben değilim çünkü her aradığımda telefon meşgulde sürekli birileriyle görüşüyor yani adam baya bir yoğundu ve ulaşmak çok zor oluyordu ve şuanda ulaşmak imkansız çünkü telefonunu kapattı.

Açıkçası kim olduğu hakkında pek bilgim yok x'mü yoksa x'mu yada başka biri. Eminim araştırma konusunda sitede çok yetenekli kişiler vardır ayrıca bu bilgilerle savcılığa başvursam sonuç alabilir miyim sizce?
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
Alırsın tabiki. Bir sürü emsal olay var. Sessiz kalırsan artar asıl bu olaylar. Bu başına gelenleri sahibinden'e de anlat başkaları da dolandırılmasın. Geçmiş olsun :(
 
Cok gecmis olsun. Umarim durumunuzu telafi edersiniz. Bu baslikta guzel haberler duymayi beklerken ne yazik ki kotu haberler geliyor.
1. sayfadan itibaren okuyun lutfen, yol gosterici bilgiler mevcut.
 
Degerli moderator arkadaslar. Mumkunse bu basligi sabitleyelim. İcerigi guvenli internet alisverisine yonelik guncel tutalim. Anlasilan o ki bir sure daha yonlendirici icerigi paylasmakta fayda var. Hukuki boyut icin herkese seve seve yardimci olabilirim. Lutfen basvurmak icin cekinmeyin. Ogrendigim tum bilgileri aktarabilirim. Hepinize gecmis olsun. Buyuklerin dedigi gibi sanirim. Bir ders bin nasihattan iyidir...

Sevgi saygi,

Gokhan
 
Merhabalar bugün mâlesef bende dolandırıldım :) Karşı taraf okadar profesyonelki cahilliği ile beni çok güzel ikna etti güvenmiyorsan paranın yarısını gönder zaten ben çekmeyeceğim askerdeki yeğenim çekecek dedi bende saf saf inandım ve 220TL havale yaptım. Keşke bu olay başıma gelmeden önce bu yazıları okusaydımda ders çıkarsaydım :) Şimdi bu kişi hakkındaki bilgileri vericem aman uzak durun

Sahibinden.com sitesinde yutre66 adlı bir kullanıcı kendini Mehmet Günönü diye tanıttı bana
Telefon numarası 0537 834 52 18 telefonu sorgulattım Derviş Uygur adına kayıtlı
TC kimlik numarası 43651695638
Bana verdiği adres Yeni Mah. Altınkaya Cad. Ay apt. No:6 Çaycuma/Zonguldak

Sahibinden.com daki ilanı http://www.sahibinden.com/ilan/alis...-full-kutulu-temiz-acilllllll-65811621/detay/

Şuana kadar yaklaşık 400 kişi bakmış ve eminim dolandırılan tek ben değilim çünkü her aradığımda telefon meşgulde sürekli birileriyle görüşüyor yani adam baya bir yoğundu ve ulaşmak çok zor oluyordu ve şuanda ulaşmak imkansız çünkü telefonunu kapattı.

Açıkçası kim olduğu hakkında pek bilgim yok Mehmet Günönü'mü yoksa Derviş Uygur'mu yada başka biri. Eminim araştırma konusunda sitede çok yetenekli kişiler vardır ayrıca bu bilgilerle savcılığa başvursam sonuç alabilir miyim sizce?

Şuanda telefonunu açtı ama cevapsız bırakıyor başkalarıyla görüşüyor.. Sahibinden'e mesaj attım ama ilan'ı hala kaldırmadılar yani dolandırmaya devam ediyor milleti...
 
Merhabalar bugün mâlesef bende dolandırıldım :) Karşı taraf okadar profesyonelki cahilliği ile beni çok güzel ikna etti güvenmiyorsan paranın yarısını gönder zaten ben çekmeyeceğim askerdeki yeğenim çekecek dedi bende saf saf inandım ve 220TL havale yaptım. Keşke bu olay başıma gelmeden önce bu yazıları okusaydımda ders çıkarsaydım :) Şimdi bu kişi hakkındaki bilgileri vericem aman uzak durun

Sahibinden.com sitesinde yutre66 adlı bir kullanıcı kendini Mehmet Günönü diye tanıttı bana
Telefon numarası 0537 834 52 18 telefonu sorgulattım Derviş Uygur adına kayıtlı
TC kimlik numarası 43651695638
Bana verdiği adres Yeni Mah. Altınkaya Cad. Ay apt. No:6 Çaycuma/Zonguldak

Sahibinden.com daki ilanı http://www.sahibinden.com/ilan/alis...-full-kutulu-temiz-acilllllll-65811621/detay/

Şuana kadar yaklaşık 400 kişi bakmış ve eminim dolandırılan tek ben değilim çünkü her aradığımda telefon meşgulde sürekli birileriyle görüşüyor yani adam baya bir yoğundu ve ulaşmak çok zor oluyordu ve şuanda ulaşmak imkansız çünkü telefonunu kapattı.

Açıkçası kim olduğu hakkında pek bilgim yok Mehmet Günönü'mü yoksa Derviş Uygur'mu yada başka biri. Eminim araştırma konusunda sitede çok yetenekli kişiler vardır ayrıca bu bilgilerle savcılığa başvursam sonuç alabilir miyim sizce?

Yazıdaki dolandırıcılık olayı aynen başıma geldi ilgili ilan samsung galaxy s dokunmatik cep telefonu ilanıydı, aynı kişi benide dolandıracağını zannetti ama beni kandıramadı çünükü sürekli hesaba para yatırmam için o kadar insanı mecbur bırakacak konuşmalar yapıyodu ki bi ara gerçekten ihtiyacı olduğunu zannettim ama yine de internetten yer ve adres tespiti yaparak Edrinede olmadığını anladım, verdiği TC Numarasıyla ismi eşleşiyodu fakat açıkları da vardı güya beni aradığında kargocu yanındaydı benden adres aldı ben adresi söyler söylemez (o kadar kısa sürede adresi yazması imkansız) evet sonra diye soruyordu bazı sorularımı geçiştiriyordu. Sözde askerdeki yeğeni her ne hikmetse parayı yatıracağım dediğim zaman izin almış ve bankamatiğin yanında bitivermiş oluyordu (askerde hemen izin almak zordur) gibi bikaç açığını araştırıp öğrendim ve en son da aşağıdaki yazıyıda okuyunca para filan yatırmadım başkalarıda bu yazıyı okuyup bu adamın oyununa düşmesin diye bu yazıyı tekrar paylaşmak istedim, adamın 2007 yılından beri üyeliği bulunuyo bizim bildiğimiz bu belki daha önceside vardır. Şu an da bile sitede Mehmet Günönü adına birkaç ilan daha var (siteye şikayet bildirimi yaptım);​
bunlar sadece 3 tanesi​
Ben bugün bu olayı çözmeden önce siteyi (sahibinden.com'u) 0216 571 19 19 dan aradım kişi hakkında (Detay Değil) sadece daha önce herhangi bir şikayet oldu mu diye bilgi almak istedim fakat bana: ''Üyelerimiz hakkında herhangi bir bilgi veremiyoruz'' dediler yazık yani adam 2007 den beri siteye bu adla (Mehmet Günönü) üye oluyo ve insanları dolandırıyo... sahibinden.com yetkilileri hala aynı ismi kullanmasına rağmen bu adamın üyeliğini engelleyemiyorlar. Yada engellemiyorlar işlerine geliyo bilemiyorum artık.​
Kişinin Bilgileri:​
Mehmet Günönü​
TC: 43651695638​
Kişinin Telefonu: 05433942433​
Beni aradığı diğer telefon numarası: 05378345218​
Manisa / Salihli nüfusuna kayıtlı​
Samet Çetinkaya (Sözde askerdeki yeğen) Şube Kodu: 3660, Hesap Numarası: 0234351​
(Hesap numarası İş Bankası Datça Şubesine kayıtlı)​
 
Geçen gün başıma gelen trajikomik bir olayı anlatmak istiyorum, en doğru yer burası olacak.

Forumdan bir arkadaşımızdan dijital fotoğraf makinesi aldım. Kendisi bana "PTT Kapıda Ödeme" sistemi ile yollamış aleti. Bende o günlerde şehir dışında bulunduğum için ürünün parasını evde anneanneme bırakmış ve kendisine "Eğer ödemeyi isterlerse verirsin, sen teklif etme" dedim, kandırılması ihtimaline karşılık. Her neyse, eve döneceğim akşam evi aradım yola çıkmadan önce, makine eve gelmiş. "Sor bakalım anneanneme ödemeyi yapmış mi dedim, benden para istemediler" dedi. Nasıl yani? Ürünün sistem ücreti ile birlikte 266.50TL ödemesi vardı, ve adam kargo ücreti dahil hiçbir şey istememiş. Tabi o an ne yapacağımı bilemedim. Bu durumda karşıda kötü huylu biri olsaydı olabilecekler:

- Adama "Biz imzayı attık kardeşim, o ödeme artık senin sorunun" diyerek görevlinin ve ürünü satan arkadaşın başını yakabilirdi.
- Ya da alıcı arkadaşa aynı şekilde ne yapıyorsan yap, imzayı attık diyerek onu da mağdur edebilirdi.

Her neyse, biz arkadaşla tekrar konuşup hallettik sorunu. O PTT ile konuşmaya gidince "Arkadaşın parayı hesabına yatırırsa sorun yok, siz aranızda halledin bizi ilgilendirmez" demiş. Var mı ya böyle bir şey? Hesaplarınıza falan açık çıkmıyor mu yani? Emanete hıyanet resmen. Velhasıl kelam, o çok övülen PTT Kapıda Ödemenin de ne kadar güvenilir olduğunu görmüş oldum.
 
Geri
Üst