Fret boyutları hakkında...

peki benim gibi hayvani :roll: parmaklı bi adamın extra jumbo fret kullanmasımı uygun olur yoksa 12. perdeden sonrasını oydurmakmı verimli olur :?: .Bi de sorunun bende olup olmadığını anlamadığım bir konu da alt tellerde 17. perdeden sonra teli çektiğimde sustain inanılmaz derecede düşük oluyor :x .Benmi yapamıyorum yoksa gitarlardamı bi sorun var? :oops:
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Soruyu yannıs sordum aslında, kullanan varsa rahatsız etme riski varmı benım kullandıgım su anki jumbo sanırım ama emin değilim?



hayvan parmaklı mesela malmsteen var abi dolma kavramına yeni bi boyut arkadas oydurmus sende yaptırabilirsin :)
 
cakewalker demiş ki:
peki benim gibi hayvani :roll: parmaklı bi adamın extra jumbo fret kullanmasımı uygun olur yoksa 12. perdeden sonrasını oydurmakmı verimli olur :?: .Bi de sorunun bende olup olmadığını anlamadığım bir konu da alt tellerde 17. perdeden sonra teli çektiğimde sustain inanılmaz derecede düşük oluyor :x .Benmi yapamıyorum yoksa gitarlardamı bi sorun var? :oops:

O tarz bir sorun bazen bende de oluyor. Bendekinin sebebi parmak uçlarımın tele bastığım yerde genişleyip tele temas etmesi :)

Ama senin sorun belki sap ayarından, perde demirlerinden veya köprü ayarlarından da kaynaklanıyor olabilir?

Oydurma bendi aşırı kolaylaştırır, ama büyük eli olana bir yayar sağlar mı bilemiyorum. Benim tanıdığım gitarist bir arkadaşım çok kalın parmaklı olmasına rağmen (fona gitar harici altyapıları vererek 0 hatayla vai,dream theater, nuno bettencourt gibi şeyleri) rahatça çalabiliyordu.
 
benim sorun da galiba parmak uçlarımın tele temas etmesi :cry: peki yekpare saplı bir gitar bu soruna bir çözüm getirebilirmi? ;)
Ben kendi stratımı yapmaya başladım hayırlısıyla ama fret boyutuna hala karar veremedim :?
 
Sanmıyorum. Sen en iyisi perdelere daha dik basmaya çalış, belki yararı olur? Yada acaba diyorum orta boyutlu bir perde nasıl olur?

Fenderin hayırlı olsun;)
 
valla aradan zaman geçti baya ama ben de bi tecrübemi aktarayım.120 dolara her yeri dökülen :roll: çok eski bi japon strat buldum alıp gövdesi ve sapı hariç :LOL: her yerini yeniledim,elden geçirdim,aldım 6105 fret götürdüm gitarı murat sezene..
2 gün sonra aldım gitarı bi baktım sorun bende değilmiş 8O ,6105 en "scalloped" hissi veren frettir bence.Maple klavye ile birlikte çok iyi bi uyum sağladık.Cidden benim yukarda bahsettiğim soruna benzer sorun yaşayan birine şiddetle tavsiye ederim fret boyutunu değiştirmeyi.
Sevgiler,saygılar :p
 
BuddyHoly demiş ki:
fender gitar değişirse fender olmaz artık o başka bişey olur, dokunmayın o yüzden onlara.ama parmak ucu tele değince ne olur ki anlamadım??

bend falan hak getire güzel kardeş çalınmıyor, istediğim sesleri çıkaramıyorum,niye fender olmasın değişir yine fender olur da bu işi en iyi yapan adamı arıyorum.
 
Death-Lead demiş ki:
benimde değiştirmem gerek.bende 30 senelik bi fender japon var. fretler içine girdi artık :D
ama yaptırabileceğim bir yer yok. alttaki adreste var ama alsam bile nereye yaptırcam!! şehir pek makul değil

bakın burada fender orginal vintage fret var

http://www.isfendan.com/urunbilgi.php?id=14501101420001

valla elimden bişey gelebilirse yardımcı olmaya çalışayım hangi şehirdesin?Frete o kadar para vermeye gerek yok,zaten ustaların hepsinde her boyut fretwire var :p
 
Eğer vakit durumunu ayarlayamazsam böyle bir seçeneği de değerlendirebiliriz.
Tekrar teşekkür ederim.
Bu arada Pera'nın zaten bir postalı alış veriş hizmeti yok muydu?
Ben mi yanlış hatırlıyorum???

Bakalım bizim alet dunloplardan sonra nasıl olucek ;)
 
[/quote]valla elimden bişey gelebilirse yardımcı olmaya çalışayım hangi şehirdesin?Frete o kadar para vermeye gerek yok,zaten ustaların hepsinde her boyut fretwire var :p[/quote]


ben k.maraş tayım.burda bırak freti elektro gitar bile yok :D
 
Geri
Üst