Bas ve Ekipmanı hakkında herşey

fender jazz bas iyi bi bas olduğu gerçek.
cort gaini ,yüksek bir gitardır bu da gerçek.
sahnede bass gitar gaini zayıf gelir, her bas için pre anfi katı tavsiyemdir.
150 dolar verip ben sahnede cort bas ile ton çıkartırım.beğenmeyenlere saygım sonsuz.
 
Jemokan demiş ki:
SiPASTiK demiş ki:
4 gün sonra bas gitarımı alacam ama hala bir gitar tavsiye edecek olan yokmu:( ??

yamaha :D fiyat performans açısından ;)
Benim tavsiyem de Yamaha dışında bir şey alman yönünde. Marka fetişine asla kapılmamanı tavsiye ederim. Yamaha artık her sektöre el atmaya çalışıyor ve üretimi taşeron firmaya yaptırıyor. Elbette karar senin tabi...
Konuyla ilgili çok daha ayrıntılı bir sohbet vardı www.faanahtari.com da. Orada da birçok bilgiyi bulabilirsin hem Yamaha, hem bas gitar konusunda...
 
Bas gitar tonlarından çok anlamadığım için anlayan insanların ağırlıkta olduğu bir forumdan yardım istemek daha mantıklı geldi.Tavsiyeleriniz içim çok teşekkür ederim.
 
yamahayı marka takıntısından dolayı demedim aynı fiyat aralığındaki gitarlar arasında bakılınca genelde yamahalar daha iyi ton veriyor o yüzden dedim ginede sen tabiki alabilcein gitarların hepsini bi dene hangisi kulagına daha hoş bi tını uyandırırsa onu al :) bu arada yamahanın dier sektörlere atılması firimanın büyüklüğünden dolayı yani gitar konusundada iddalı sayılabilcek markalardandır fakat çoğu insan yamahanın karakteristik tonu olmadığı yönünde bi takım bişiler söylemekdedir zaten her gitarın karakteri farklı değilmidir :)
 
ben de bir yamaha kullanıcısı olarak yeni üretim yamaha bas lardan uzak dur derim. Özellikle RBX serisi ve yeni TRB lerden. Eski TRB leri severim. TRB 5P, TRB I veya TRBII iyidir. 1005 ler den falan uzak dur bence..
 
ceaser20055 demiş ki:
rbx374 ü nasıl buluyosun hocam?evet çok aman aman bi gitar değil ama,bence gayet güçlü bir soundu war...

şahsen bende rbx 374 kullanıyorum aktif bir bass ve o fiyat aralığındaki en iyi sounda sahip gitarlar arasında ve gayette memnunum :twisted: verdiğin paraya değen bir gitar
 
Bass

Merhaba arkadaşlar ben Cort Artisan C4 ve Crate BT15 Bass Amfisi kullanıyorum.Yeni başlayanlar için Cort C4'ü tavsiye ediyor muyum?Evet kesinlikle fiatı 550 ytl civarında sanırım şu an.
 
ceaser20055 demiş ki:
arkadaşlar siz olsanız hangisini tercih edersiniz.combo mu yoksa head amfimi???

nerde kullancaksın nasıl kullancaksın?
şayet ev icin ise cok extrem bi amfi olayına girmene gerek yok al bi combo..
ama geni caplı kabinleri de beslesin ben bunun altına sahnede 2X15 yada 4X10 kabin döşerim diyosan kafa al tabi..
bide programa veya konsere gittigin yerlerde monitor sistemi güzel ise sadece kafayı yanında taşıyarak da mevcut kendi tonunu sahnede sadece kafa amfiyi kullanarak elde edebilirsin..combo tasımaya gore daha ergonomik olur haliyle..
ama kafa amfi büyük ölcüde sahne icin kullanıslı ve büyük kabinler icin gerekli bi sistem.cogunlugu ev amaclı ise 60w ve 10-12 inc kabine sahip bir amfi isini gorecektir..
 
Arkadaslar 97 model Fender American Deluxe Jazz Bass aliyorum, her sey fabrika cikisi, sadece drop d tuner eklenmis.

Merak ettigim, ayni fiyat araliginda olan Musicman Stingray ile bu gitar arasindaki farklar nelerdir ?

Bunun disinda , genel olarak gorusleriniz nedir deluxe jazz bass hakkinda ? Yapilmasi gerekn bir modifikasyon var midir. Ben klasik olarak her fendere yapilmasi gereken BadAss II Bridge dusundum, bir de manyetik olarak ne onerirsiniz ? Grubumla genel olarak klasik rock caliyoruz, yani precision cok daha uygun aslinda ama ben kendim funk ve slap agirlikli takilmaktayim gonlumde. 2 sini sentezleyecek bir manyetik var mi ? ( bu sentez bakimindan her yola gelen stingray cok daha iyi olurdu sanirim )

Badass II nin string through body basslar icin olani var mi ? CUnku deluxe jazz bass string through body ozelligine sahip.

Gorusmek uzere
 
Bass

Bu arada önümüzdeki yıl içerisinde yüksek seviye bir gitar almak istiyorum,metal müzik yapıyoruz ve gitar 1000-1200 ytl civarı olacak tavsiyeniz nelerdir? Ben LTD F254 düşünmüştüm
 
Kardeşim bass amplisi olarak Hartke A70 almayı planlıyor. Bass gitarla ilgilenmediğim için pek fazla bir bilgim yok. Kullanan, deneyen arkadaşlar fikir verirse sevinirim. Bu fiyat aralığında başka şeyler de önerirseniz memnun olurum. Teşekkürler.
 
Geri
Üst