Bas ve Ekipmanı hakkında herşey

Bassclef demiş ki:

combo almak iyi bir fikir, kabin ve head toplam ağırlığına ne bütçe yetişir, ne fizik. (vasati fiyat: 2500-3000 $, 4x10 kabin + head)(sadece B2R'nin ağırlığı da 12-15 kg civarında, kabini var sen düşün, ya hamal tutacaksın ya da rack yaptıracaksın tekerlekli falan), böyle bakınca combo daha iyi bir seçenek gibi duruyor,

Buna katılmamak mümkün değil, ama gerçekten sevdiğin bir kombo bulabilirsen... diğer sistem ideal ama fiyatı geçtim; ağır, çoook ağır :D

Ares75 demiş ki:
Carvin'i koray'a sormak lazım

Redline amfilerin fiyatlarına göre performansları çok iyi. Çok ciddi iyi seçenekler var amfide (tube vs. solid state, corssover, eq, parametrik eq vb..)...ama kabinlerini denemedim. Genel özellikler açısından iyi görünüyor. Steve Vai İstanbul konserinde Philip Bynoe'da tüm sistem Carvindi ve tonlar gayet iyiydi... getirme şansım olsa körlemesine Carvin kullanırdım!!!

İNTACTO sana önereceğim tek marka var BARTOLINI

iki basımın üzerinde Bartolini var (MMK, 9W4J set).. deneyimlerim şu şekilde:
-MMK gerçekten inanılmaz bir humbucker. Benim çalış biçimine çok uyuyor, çok memnun kaldım. 9W4J seti perdesizde kullanıyorum. Jenerik, bilinen tonlarda çok iyi ama çok etkilendiğimi söyleyemeyeceğim. Yanlış anlaşılmasın standart manyetiklerle karşılaştırmak tabii ki saçma, çok çok iyi ama.... bir aması var. Bu nokta belki benim duymak istediğim tonların zamanla farklılaşmasından kaynaklanıyordur, belki de alete çok alışmamdan. Ama yazmadan edemedim işte.
-Diğer perdeli basta DiMarzio Ultrajazz seti var. DiMarzio da çok çok iyi, özellikle daha temiz tonlar elde etmek istiyorsan çok uygun olabilir.
-Bu arada EMGler de iyidir, eski jazz basımda vardı, etkileyici idi.

İntacto'ya :
-Basının manyetik konfigürasyonunu yazarsan (J-J, P, P-J, humbucker vb.)daha net bir fikir verebilir herkez...
- Nette Bass player'ın eski sayılarından birinde Jazz Bass manyetiklerinin karşılaştırması vardı, eğer basın J-J ise oradan çok yararlanabilirsin, mutlaka bak. Bass player sayfasında direk çıkmayabiliyor, webde aratırsan
bulursun sanırım.
Kolay gelsin :D :D :D
 
Ya arkadaşlar kusura bakmayın, burda konuşmamam gerekir muhtemelen ama Koray'ı çok çok tebrik ediyorum, konser harikaydı (pazar akşamı tenedos), tüm elemanlar hakikaten harikule çaldılar, teknik olarak da müzikalite olarak da çok çok iyiydi. Ben özellikle davulcuya hayran kaldım, ayrıca Koray, senin tekniğinin bu kadar üst düzey olduğunu görmek de açıkçası bir Türk olarak gurur verici :), parça kompozisyonları da şahaneydi, senkoplu parçalar o kadar iyi dağılmış ve oturmuş ki, çok naturel duruyorlardı. Lütfen haber ver çalacağınız zamanlar ki ben de duyurabileyim çevreme, millete anlata anlata bitiremedim.. :) :) :)


Celal <-- abi latife yapmıştım zaten :), görüşmek üzere, çarşamba uygunsan uğra istersen Biziz'e, saygılar
 
barrakuda ucuz gözüküyo ama boşuna para verme bence,washburn'ler dandik aletler.hazır para iyidir ekle güzel bişeyler al.sevgiler...
 
Koray konserlerde çalıyosun sadece bildiğim kadarıyla,onun dışında rutin bi programın yok sanırım.Bi aktivite olduğunda duyur burdan bizimde haberimiz olsun.Ortalık saçma sapan adamlarla dolu gelip bi müzisyen arkadaşımızı dinleyip keyif alırız,sevgiler...
 
Öncelikle selamlar, saygılar..

ares75 demiş ki:
Tabi yapabilirim ikisinide çaldım:)Şöyle söyliyim gönül isterki para durumun uygun olsa da TRB 5PII alsan ama fiyatı 2800 euro:(Ama TRB II ve TRB1005 arasında bi karşılaştırma istersen:

TRB 5II:gövdesi ash,tuşesi gül 2 tane stacked single coil var.3 band equalizer var.bridge- nut uzaklığı 34 inch.5 telli
TRB1005 :gövdesi alder üzerine maple,tuşesi gül,2 tane custom alnico hum-canceling manyetikler var.3 band equalizer var.bridge-nut uzaklığı 35 inch.5 telli.
Şimdi bunlar ne demek?
ash daha bright bir ton verir ve slap için idealdir ama bass karakterinden biraz kaybeder.Alder ise daha az bright'tır ama daha dengeli bir sound verir.
TRBII'de single coil'lar var tarz meselesi gerçi sound konusu zevk'e göre değişir ama humbucker'ları tercih ederim çünkü dip gürültüsü azdır ve daha güçlüdürler çıkış olarak(TRBII'de dip gürültüsü var bu sebeple).TRB1005'in volume'u inanılmaz!!!TRBII normal bir volume'u var.
preamp ve ton konusuna gelince TRB1005'in ton yelpazesi daha geniş!!
bunların dışında TRB1005'in bridge-nut uzunluğu TRBII'ye göre 1 inch daha uzun bu B telinin salınımı,sustain'i ve tonunu daha iyi kılıyor haliyle:)
.tek olumsuz noktası eğer önemliyse tabi,metal aksamı siyah TRB1005'in TRBII'ninki gold, görüntüsü biraz daha kötü sadece ama istersen sonradan gold hardware'le değiştirebilirsin:)

Özet olarak ben sana direk TRB1005 derim.TRB1005 çok iyi bir bass,TRBII ise vasat.sevgiler...

Biraz geç olucak belki ama yukarıda yazılanlara katılmıyorum hatta tam tersini savunuyorum..Öncelikle verilen spesifikasyonlar yanlış; Trb5II nin klavyesi 35inçtir ve çok sevdiğim Alnico5 humbucker manyetikler kullanilir ki Trb1005 te de aynı manyetikler kullanılmıştır. Şimdi tekrar karşılaştırılcak olursa gövde malzemesi ve gövde birleştirilmesi dışında bir fark olmadığı görülür.
Bir Trb5II sahibiyim ama Trb1005i sadece 15 dakika çaldım bu nedenle tam anlamıyla bir karşılaştırma yapamam ancak almanyadaki bir mağazada liste fiyatları arasında yaklaşık 200 Euroluk fark var bu nedenle Trb5II nin daha kaliteli üretildiğini tahmin ediyorum. Geçen sene gitarımı alırken Trb 1005 yeni çıkmıştı ve enine boyuna araştırdım. Türkiyede ki yorumlar iyi niyetli olsa da pek faydalı değildi. Bende italyadaki bir satıcıya mail attım cevabını da ekliyeyim tam olsun;
Hi there!
well, I have to say that the new TRB 1000 series have replaced the old TRB II sries, and so you will probably have to wait a lot before the bass will arrive...! It happend also to me!
Now, i've tried also the TRB 1005, and I don't have to say more than of the 1006... They are so similar.. But if I have to make a choice:

- The TRB 5II is more powerful, well intonated, solid and sounds better! But lacks in appearence!
- The TRB 1005 has a beautiful figured maple top (it's really wonderful) but lacks in sound, power and strength... It's weaker.. and costs (for Italy...!) about 350 € less than the TRB 5II (that means yamaha preferred to build a cheaper bass, with cheaper woods, parts and a poor building work behind: cheaper yes, better NO!).
- And also the string spacing is really NARROW: forget to slap on it...!

Overall: TRB 5II is the best choice... Boy it, If they are still producing it...!!

Fot any questions, don't hesitate to contact me...
Cheers
Andy
Bu da italyadan kişisel bir yorum...Çağlarcım al eline iki gitarı(Trb1005 Trio'da var ordan çık bize gel :)) dene hangisini beğenirsen onu al..klasik bi bitiş oldu ama doğrusu bu sanırım :)
 
Bassclef demiş ki:

Ya arkadaşlar kusura bakmayın, burda konuşmamam gerekir muhtemelen ama Koray'ı çok çok tebrik ediyorum, konser harikaydı (pazar akşamı tenedos), tüm elemanlar hakikaten harikule çaldılar, teknik olarak da müzikalite olarak da çok çok iyiydi. Ben özellikle davulcuya hayran kaldım, ayrıca Koray, senin tekniğinin bu kadar üst düzey olduğunu görmek de açıkçası bir Türk olarak gurur verici , parça kompozisyonları da şahaneydi, senkoplu parçalar o kadar iyi dağılmış ve oturmuş ki, çok naturel duruyorlardı. Lütfen haber ver çalacağınız zamanlar ki ben de duyurabileyim çevreme, millete anlata anlata bitiremedim..

Çok teşekkürler Can. Grubu olduğu kadar besteleri de beğenmenize sevindim. İşin aslı kendi müziğini dürüstçe ortaya koyan çok fazla sayıda insan yok. İster Jazz ister diğer türlerde de insanlar genellikle yeni birşeyler duymaktan çok alışkın olduklarını "tüketmeyi" tercih ediyor. Bu nedenle gerçekten açık fikirli insanların desteğine çok ihtiyaç var :D :D

Ares75 demiş ki:

Koray konserlerde çalıyosun sadece bildiğim kadarıyla,onun dışında rutin bi programın yok sanırım.Bi aktivite olduğunda duyur burdan bizimde haberimiz olsun.Ortalık saçma sapan adamlarla dolu gelip bi müzisyen arkadaşımızı dinleyip keyif alırız,sevgiler...

Çok teşekkürler Celal. Evet, yaklaşık 1 yıldır bar programlarında yer almıyorum. Solo bas parçaları dışında şu an devam eden 3 proje var, tüm zamanımı onlar alıyor.

Bu grup (TrioTopia) ile 15 günde bir TENEDOS'ta pazar günleri parçalarımızı çalmaya devam edeceğiz. İlgilenen herkezi dinlemeye bekleriz. Bu hafta tekrar bir program olabilir, ben durumu buradan duyururum.

Daha sert şeylerden hoşlananları da Knightmare konserlerine beklerim :D :D :D
 
ares75 demiş ki:
Beyler yorumlar için teşekkürler:)Yanlız benim sorunum Bass gitarlarımla değil:)Piyasada çalan bi müzisyenim elimde beni sahnede rahat ettirecek bir anfim yok benim durumum bu.Özel yapım bass olayına gelince,bende MICHAEL DOLAN CUSTOM 4 telli perdesiz var,üzerine bartolini split humbucker'lar,bartolini NTMB-F elektronikler var(bu F fretless'ın başharfi,özel olarak perdesiz için yapılmış bir preamp)gövde maun,klavye abanoz.Her noktasını hesaplayıp yaptık bass'ı.Sorun ne biliyomusunuz?Evde küçük bir fender anfim var,ilahi bir ton veriyo bass evdeyken,çıkıp piyasada çaldığım zaman o mekanların anfi ve sistemlerinde çıkan ton ise kel alaka,sıradan.Bu sebeple sound'umu bu mekanlarada taşımak istiyorum ve bu sebeple iyi bir anfi arıyorum,bilmem açabildimmi olayı:)

Fender kalitesinden kaynaklı ve preamplimifakasyona uğramış bir ton zaten kolay kolay elde edilemez. Fakat bu aşamada yapılacak en güzel şey, kendi ayarlarını yapabileceğin bir processor kullanmaktır. Hayır al Fender'ini çık sahneye diyeceğim ama, kuvvetli sistemlerde empedans farkından kaynaklı kalite düşüklüğü - ya da ton ayarlamadaki güçlük- seni hayal kırıklığına uğratacaktır. Eğer niyetin ve imkanın varsa birkaç processor ismi verebilirim.Kaliteli bir processor sana çok yardımcı olacaktır. Çünkü üreticiler yapım aşamasında her cihaz ve her kuruluma uygun processor lar yapmak için uğraşıyorlar. Fakat ev kullanımı için ideal bir amplifikatörden dışarıda verim alamazsın,senin de yaşadığın gibi.
 
ADOPTED:)))BEN PROCESSOR KULLANMAM ARKADAŞIM.Senin kullanmak hoşuna gidiyosa kullan.Bir processordan iyi verim alınacağına zerre kadar inanmıyorum,çünkü ben 3 tane aldım sattım,Şuanda 6 tane analog pedalım var onları kullanıyorum benim sorunum sound değil sadece sahnedeki(bişekilde sound konusunu hallediyorum ),HACİM VE GAIN,Bu da processorla değil bir anfi va kabinle çözülür,ama genede fikrin için sağol:)

ULS öncelikle ben bu bahsedilen 2 bass'ı aynı anfi ve aynı parametrelerle çaldım ve bunu yaparken yanımda 2 başka basscı arkadaşımda vardı ortak fikrimiz yukarda anlattığımdır,katılırsın veya katılmazsın ama şunu sorayım ikisini aynı anfiye girdinmi ayrıca bir bass'ın daha pahalı olması daha iyi ses verdiğini göstermez.Buarada sende benim evime gel YAMAHA NATHAN EAST MODEL var bende iyi bass nasıl oluyo sana bir anlatayım:)sevgiler...
 
Sen bilirsin BARRAKUDA,Ben fikrimi belirttim Cort'ları beğenmiyorum 5 kuruşda vermem ama git bi dene senin zevkin,IBANEZ'in o söylediğim modeli iyidir,bence korkma getirt music123'den bana 3 gün içinde yolladılar pedal ve pedal board'ı.Önceden söylediğim gibi gitaristim 1 gitar,2processor ve 1 wah getirtti sorun çıkmadı.sevgiler...
 
ares75 demiş ki:
ULS öncelikle ben bu bahsedilen 2 bass'ı aynı anfi ve aynı parametrelerle çaldım ve bunu yaparken yanımda 2 başka basscı arkadaşımda vardı ortak fikrimiz yukarda anlattığımdır,katılırsın veya katılmazsın ama şunu sorayım ikisini aynı anfiye girdinmi ayrıca bir bass'ın daha pahalı olması daha iyi ses verdiğini göstermez.Buarada sende benim evime gel YAMAHA NATHAN EAST MODEL var bende iyi bass nasıl oluyo sana bir anlatayım:)sevgiler...

Seni çok iyi anlıyorum fakat senin fikrini eleştirmedim...haddime değil...Sadece verdiğin gitar özellikleri yanlış bunu söyledim. Kendi fikrini gitar özellikleri üzerine kurduğun için hata yapabileceğini savundum yoksa çalıp dinleyip verdiğin karar sana ait ve sana özel bir tecrübedir. Bir basın pahalı olmasının çeşitli nedenleri vardır; işçilik, malzeme, yada sadece piyasa stratejisi olabilir. Ben aklıma gelen tüm nedenler arasında işçiliği daha mantıklı bulduğum için dile getirdim.Kaldı ki bir basın sesini sadece gitar yada anfi değil; tel, telin manyetlere uzaklığı gibi abidik gubidik birsürü neden etkiler...
İyi bas nasıl olur forumda anlat ki diğer insanlarda duysun onlara da yardımcı olmuş ol değil mi?
 
arkadaşlar hangi marka ve kalınlıkta telleri kullanıyorsunuz baslarınızda.bir de bizim gibi ist-ank gibi yerler dışında yaşayanlar için hangi dükkanlarda neyin satıldığı ve fiyatlarının da ne olduğu hakkında bildiklerinizi yazarsanız sevinirim (aman tanrım, ne kadar çok şey istedim ben böyle)..
 
Ken Smith Rock Master 0.40 kullanıyorum ankarada Trio'dan yanlış hatırlamıyorsam 35$ gibi bi fiyata aldım. Hazır tel konusu açılmışken Elixir deneyen/kullanan varmı? hem olumlu hemde olumsuz anlamda bir kaç eleştiri duydum ilgimi çekti; sanırım telin tamamının dış yüzeyi plastik benzeri bi kaplamaymış doğrumudur?
 
arkadaşlar hangi marka ve kalınlıkta telleri kullanıyorsunuz baslarınızda.bir de bizim gibi ist-ank gibi yerler dışında yaşayanlar için hangi dükkanlarda neyin satıldığı ve fiyatlarının da ne olduğu hakkında bildiklerinizi yazarsanız sevinirim

Şu anda D'addario EXL180 (035, perdeli) ve D'addario ECB80 (040, perdesiz) var rutin kullandığım baslarda. Rotosound swing bass ya da GHS 035 kullandım, onlar da iyi teller. Rotosound perdelerde biraz daha fazla aşınma yapar, GHS'nin de bas frekanslarda karakteristik, hoş bir parlaklığı var. Diğer şehirleri bilemem ama İzmir'de Daddario bulmak mümkün.

Elixir deneyen/kullanan varmı?
Çok daha uzun süre parlaklığını ve tonunu yitirmediğini söylüyor herkez.
Bir ara niyetlendim ama başlangıç kalınlığı 045 olduğu için almadım.
 
ben daha önce elektro gitar için D'addario'nun hiçbir telinden memnun kalmadığım için kullanmayı bırakmıştım..bu nedenle bas için de D'addario'ya pek sıcak bakmıyorum açıkçası..tabii esas olan nasıl bir ton elde etmek istediğinizdir.tel seçimini de ona göre yaparsınız..
daha önceki sorumu şöyle açayım; hangi tellerle hangi tonları elde ediyorsunuz..tabii kalınlık da önemli..sağolun..
 
Benim şöyle bir fikrim olabilir tel konusunda;
Ben şuanda D'ADDARIO EXL220-5(040)kullanıyorum 5 tellide,4 telli perdesizde ROTOSOUND SOLOBASS(040).
D'addario nickel roundwound,Rotosound stainless steel pressurewound.
Bi ara rotosound swingbass kullandım uzun süre,gerçekten gayet parlak sustainli tam rock/funk tonu var fingerstyle için,güzel bir tel,ama eskidiği zaman ton karakterini kaybediyor ve ton kötüleşiyor sürekli yenilemeniz lazım ama çok güzel tel.d'addario ise daha warm yumuşak tonlu daha dengeli slap için çok uygun ve eskise bile standart bi sound veriyor,ayrıca nickel olduğu için daha smooth bi sound veriyor,tonlamak daha kolay.
perdesizde ise Rotosound solobass var,pressurewound bir tel yani roundwound teli baskılayıp dışını düzlemişler böylece roundwound'un salınımı ve sustain'i ve flatwound'un buğulu sesi bir araya gelmiş,perdesiz için ideal perdesizde onu kullanıyorum.kalınlık konusuna gelince 035 çok ince ve hacimsiz,045 hacimli ama sert ve çalımı zor,benim bakış açımdan 040 en idealidir.sevgiler...
 
Geri
Üst