Cubase Ile Ez Drummer Kullanımı

Davul yazmak benim için hep kabus olmuş bir hadise, bu nedenle EZ drummerdaki groovelar benim için gerçekten bir nimet oldu.
Ancak içinden çıkamadığım bir durum var. (VST kullanımında cahilim çünkü...) EZ drummer arayüzündeki mikserde ses seviyeleri gayet kullanışlı ise de, buradan bir paterni "sürükle bırak" usulü Cubase'e taşıdığım zaman Cubase buna otomatik olarak bir track açıp oraya 2-4 mezurluk bir patern olarak atıyor. (Bu kanalın çıkışı için EZ drummer seçiyorum, sorunsuz çalıyor...) Bu kanalın zaten kendi pan ve volüm kontrolleri var, ama aynı zamanda "VST" olarak açılan bir dizi kanal daha var ve bunların yalnızca birinde (ilkinde) sinyal görünüyor. Benim sorunum, projeyi "mixdown" ile mp3 veya wav yaptığımda davul miksinin durumu ile ilgili. Ez drummerdaki orjinal pan ayarlarının projenin mixdown halinde korunduğuna pek emin değilim. VST altında açılan bahsettiğim bir dizi kanal ile davul elemanlarının veya mikrofonlarının her birinin ayrı ayrı kontrol edilmesi acaba mümkün mü ? Yoksa bu kontroller sadece EZ arayüzünden mi yapılıyor ?

Bir diğer sorum da, EZ drummer tracklerinin kulağıma biraz fazla "cilalı" gelmesi. Ham gitar-vokal kayıtlarıma kıyasla EZ drummer sanki master edilmiş gibi tınlıyor:) Biraz oda mikrofonu seviyesini kısıyorum, idare ediyor, ama bu konuda da önerileriniz varsa sevinirim.
 
ezdrummer'ı cubase mixerine çoklu göndermen gerekiyor. şu anda müzik bilgisayarımın başında değilim ama şöyle anlatayım. ez mixerinde bir kanala basıp multichannel ı aktif ettikten sora cubase de f11'e bastığında çıkan vst instruments kısmından da multichannel i aktif edersen her davul mic i için ayrı kanal açar (hemen sol içte küçük ok gibi bir menu)...kick snare vs ses seviyelerini ayrı kanallardan ayarlarsın böylece...waw olarak kayıt alırsan bleedler bile duyulur...mixeri devre dışı bırakırsan diğer sorunun da giderilir ancak o zaman kendin akustik davul kaydı mixlemek gibi zor bir işe girişmek zorunda kalırsın...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Teşekkürler, bunu bir deneyeceğim. Akustik davul miksi benim uğraşabileceğim bir iş değil, o nedenle mikseri kullanacağım.
 
Yukarıda zaten multichannel mod anlatılmış, ben de bir alternatif önereyim. Add Instrument Track seçeneği ile ezdrummer'ı seçin, Midi groove'lardan sürükleyip bıraktığınız ya da midi kalvyeden çaldığınız davul kanalıyla edit anlamında işiniz bittiğinde, midi dosyasına bir defa tıklayın, cubase'in üst menülerinden MIDI > Dissolve PArts komutuna tıklayın, midinizdeki her kanalın (kick,tom vs.) ayrı bir kanala yeniden oluşturulduğunu göreceksiniz. Bu arada EzDrummer2'yi çok beğendim, kitler nihayet yumuşamış, hep rock kafasında gidiyodular, bu haliyle daha soft müziklerde de çıtır çıtır davullar kaydedilebilir...
 
Geri
Üst