ses karti ve monitor

T

tvy

merhaba siteye yeni üye oldum. müzik yapimi ve tek.. forumu cok güzel. bana iyi bir sistem kurdum (bilgisayar olarak) sirada ses karti ve dinledigim muzikleri iyi duyacagim bir monitore ihtiyacim var bana ne önerebilirsiniz. :bilmem tesekkürler
 
?

evet bütce. aslinda fazla para veremicem yani ses karti muhtemelen luna veya m-audio olcak fakat ses sisteminde kararsisim.verebilecegim eger monitor cinsi bisey olursa (behlinger), diger turlu creative (5+1) felan alicam max 200$. ama istegim kaliteli sekilde muzik dinlemek.????
 
Tvy, orada bir şeyleri karıştırıyorsun sanırım. Müzik teknolojileri forumunda "Monitör" den bahsedersen, algılanacak şey müzik dinlenecek hoperlörler değil, flat(düz) karakterde ses veren, sağlıklı mix yapmak için kullanılacak kolonlardır.

En temel haliyle monitörlerin beklenen özelliği hiç bir frekansı abartmadan vermeleridir(flat response). Böylece, bu monitörlerle yapılan mixin her müzik sisteminde, o müzik sisteminde bariz bir keleklik yoksa, düzgün olarak çıkması beklenebilir.

Yani eğer miksi yapacağın kolonlar bir "monitör" olarak dizayn edilmemişse, atıyorum basit olarak anlatayım, düşük frekansları az veriyorlarsa, ve sen mixini bu sistemde yaparsan(bu sistemde yaparsan düşük frekansların az duyulduğunu düşünecek ve yükselteceksin), bastığın cdyi yine düşük frekansları fazla veren bir sistemde dinleyecek kişiler abartı bir low end duyacaklardır. Böyle şeylere mahal vermemek için bu monitörler kullanılır.

En oyuncak sayılanlarının fiyatı 500$dan başlar. Amacın bunlarla uğraşmak değil de müzik dinlemekse gidip monitöre yatırım yapman pek mantıklı değildir kısaca. Dediğin gibi bir creative set işini görecektir.
Kolay gelsin.
 
cok tesekkur ederim.evet haklisin.bakalim nasil olcak kafam karisik biraz, iyi muzik dinleyelim diyorum ama öyle cok mix isi yapmicam kayitlari yapar zaten mix olayini studyoda felan yaptiririm.tekrar saol :)
 
Bence ya o ses kartını evinde varsa iyi bir müzik seti hoparlörüne bağla, ya da para biriktirip en küçük behringer modelinden al.
 
evet dinlemek için müzik setine bağlamak çok iyi oluyor. Bende babadan kalma eski akai muzik setlerinden var katlı olanlardan. Anfi kısmı baya kaliteli diyorlardı. Onu odama aldım son 1 senedir. Pc oraya bağlı. müzik dinlemek için ideal oluyor.
 
atalay

müzik setini nasıl ses kartına bağlayabiliriz ? ben omnistudio ses kartı kullanıyorum bu yüzden bir anfiye gerek duymuyorum sadece müzik setinin hoparlörlerini mi kulanmalıyım yada setin amfi kısmınımı ses kartına bağlamam gerek ?

şimdiden teşekkürler
 
ses kartının line out unu setin(tabi varsa) aux in ine giriyosun işlem tamam.. tabi kablo uçları için bikaç adaptöre ihtiyaç duyabilirsin onlarda işportada bile satılıyor..
 
kablo uçları için adaptör derken neyi iafade etmek istedin ? yada be bunları pazarda aramaya çıksam hangi isimle aramalıyım ?

tahminimce line out-aux in bağlantısını 2 ucunda büyük jak olan bi kablo ile yapmam gerekecek yoksa yanılıyormuyum ?
 
Geri
Üst