Clean-drive Ses Seviyesi Farklılığı

  • Konuyu açan Berke Emrecan Arslan
  • Başlangıç tarihi
B

Berke Emrecan Arslan

Distortion'a girince clean'dan daha yüksek/alçak ses çıkıyor. Hadi evde ayarlıyorum, konserde nasıl ayarlayabilirim ? Siz nasıl yapıyorsunuz ?
 
drive kanalının levelini indirebildiğin kadar indir, bence düşük volumedeyken amfi mikrofonlamak daha iyi ton veriyor yani herkes benim gibi düşünür mü bilmiyorumda.. leveli ne kadar arttırırsak o kadar patlıyor bence ton. ama yinede kurtarmıyo diyosan boost kullanman en mantıklısı olabilir.
 
Pedal'daki Level'ı saat 9 seviseyinde tutarak başla, yine aynı şey olursa daha da kıs, Bu da olmadı Passive Atteunator ya da Volume Pedal alarak halledebilirsin. Ya da daha kolayı gitarının üzerindeki ses kontrolünden kısabilirsin drive'a geçince.
 
Berke Emrecan Arslan, distortion seviyesi clean'den yüksek ise o halde distortion sesini kıs. Böylece distortion sesi clean sesinden daha az ya da aynı çıkacaktır. Olur da bir gün clean ses distortiondan daha fazla çıkarsa o zaman da dediğimin tam tersini yaparsın, yani distortion sesini daha fazla yükseltirsin.
Daha net açıklamak gerekirse:
Ali'nin 3 armut 2 elması olsun. Ali armut sayısı ile elma sayılarını eşitlemek istemektedir. Bu durumda yapması gereken bir adet armutu mideye indirmek ya da gidip sepetten bir elma daha almak olacaktır. Böylece elma armut sayıları eşit olacaktır. Ali evde de konser de aynı işlemi yapabilir, sonuç değişmeyecektir.
Başka bir örnek:
Ayşe'nin dört kedisi üç tavşanı olsun. Aşye kedi ve tavşan sayılarını eşitlemek istemektedir. Yani ne kedi sayısı tavşandan fazla ne tavşan sayısıs kedi sayısından fazla olsun istememektedir. Bu durumda kedilerden birini mideye.. pardon komşuya ya da başka bir yere verip tavşan kedi sayısını eşitleyecektir, ya da gidp pazardan bir tavşan daha alacak ve (4=3+1) her iki hayvan sayısını eşitlemiş olacaktır.
Yardımcı olabildiğimi umuyorum. Karşılaştığın bu gibi zorlu çetin konularda yardım istemek için hemen foruma saldırmaktan asla çekinme. Başarılar!
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Böyle yapabileceğimi bende biliyorum, yalnızca benim bilmediğim başka bir şekilde mi yapıyorlar diye düşünmüştüm. Bu tip bir tavırla cevap vermenize hiç gerek yoktu. Sizin gibiler yüzünden insanlar soru sormaya çekinir oldu.
 
Böyle yapabileceğimi bende biliyorum, yalnızca benim bilmediğim başka bir şekilde mi yapıyorlar diye düşünmüştüm. Bu tip bir tavırla cevap vermenize hiç gerek yoktu. Sizin gibiler yüzünden insanlar soru sormaya çekinir oldu.


Haklısın, bazen çok iyi bildiğimiz ve bize basit gelen bir konunun herkes tarafından da çok iyi bilindiği ve basit olduğu gibi bi yanılgıya düşebiliyoruz. Ben de yazdığıma pişman oldum aslında, üzgünüm. :) (ama bilader öyle bi soru ki seninki de.)
 
ya aslında soranda haklı cevap verende haklıda, bence sorulmak istenen anlatılamamış diyelim :) gerginlige gerek yok, baslıklarda bu sekilde cevap carptıranlar çok arttı son günlerde hakikaten hoş bi durum değil ama genede gülüyoruz işte :)
 
Geri
Üst