Karayip Korsanları / Pirates Of The Caribbean I-II-III

Ben bu filmleri çok geç keşfedenlerdenim. Fragmanlarını gördüğümde cinli, perili, gereğinden fazla fantastik zorlama bir film sanmış ve arkadaşlarımın filme gitmek konusundaki tüm ısrarlı çabalarını geri çevirmiştim.. : )

Henüz Eylül'ün ortalarında seyrettim ilk kez, Sarıyer'de sıkıntıdan pineklerken film satan bir yer bulmuş ve oradan almıştım, ilk izleyişimde feci kaptırdım kendimi; ve ikinci filmin DVD'sini de 4 gün önce çıkar çıkmaz aldım. Özel stand filan oluşturmuşlar hatta.

Daha öncesinde ne Davy Jones, ne de Flying Dutchman efsanelerinden haberim yoktu, bana kazandırdığı olumlu öğelerin arasında sayabilirim; denize tapan bir insan olarak baya bir üzerine eğildim bu konunun ve uzunca araştırdım.

Gelelim 3. filme.. Şunu söylemeliyim ki; beni filmlerde hiç bir şey, hevesi yarıda bırakan bir son kadar küfür ettiremez.. : ) (Hatta bana bu konudaki en büyük sıkıntılardan birini yaşattıran film olan Before Sunrise hakkında da yazmıştım bunu.) Aslına bakarsak 2. filmin sonu 3.'ye bağlayıcılığı açısından süperdi ama ah şu sabırsızlık işte.. : )

Çekimlerin ne zaman başladığı ya da başlayacağı, başladıysa ne kadar süre olduğu ve tabii en önemlisi filmin ne zaman vizyona gireceği hakkında bilgisi olan varsa paylaşmanızı bekliyorum..
 
Purgatory demiş ki:
3. filmin kurgusuna 2. film ile birlikte başlandığından, ilki ile ikincisi arasındaki 3 yıl ara gibi bir şey olmayacak gibi gözüküyor.

haklısın..ilk filmi kaç kere izlediğimi hatırlamıyorum.2. filmin dvd'si çıktığını şimdi öğrendim.hemen onu da arşivime katmam lazım ;)

johny depp'in oyunculuğu filmi mükemmel yapıyor.jest ve mimikleri süper.hem eğlenceli hem de sürükleyici bir film.izlemeyen varsa kesinlikle kaçırmasın diyorum :)
 
Ben şu kadarını söyleyeyim; jest ve mimik denildiği zaman Kemal Sunal, Şener Şen ve Jim Carrey ilk aklıma gelenlerdi. Ama bu seri ile Johnny Depp'de bu listeye eklendi. Ben de ilk filmi kaç kez izlediğimi hatırlamıyorum ve her defasında da yeniden izlemek için aynı derecede bir istek duyuyorum. 2. filmin DVD'si ise dediğim gibi, sayfanın başındaki mesajı yazdığımda çıkalı 3-4 gün filan olmuştu.

Bir de şuna değinmek isterim; Depp'in kişisel biyografisinde Amerika'lı olduğu yazıyor ama tamamiyle Britanya aksanı ile konuşuyor, bu çelişkiyi açıklayabilecek olan var mı? : ) Eğer bu yaptığı taklit etmek ise, hayranlığım bir kat daha artar adama..
 
İkinci filmin çekimleriyle aynı anda üçüncününde çekimlerinin bir kısmının yapıldığını okumuştum ama 2.sinin reklamlarını aylar öncesinden yapmaya başlamışlardı bu durumda 3.de reklamlarının başlaması gerekmezmi şimdiden
 
johnny Depp bir söyleşisinde neden amerika'da yaşamadığı sorusuna verdiği yanıtla kalbimi bir kez daha fethetmiştir: sigara içenlere ikinci sınıf insan muamelesi yapılan bir yerde yaşamaktansa hemen hemen her yetişkin insanın parmaklarının arasından çıkan duman eşliğinde çalıştığı, yürüdüğü, kafenin her yerinde oturabildiği, kültürel gelenekleri olan avrupa topraklarında özgürce sigaramı içerek yaşamayı yeğliyorum.
 
yalnız dublaj felaket. ben ilkini orjinal sesiyle ikincisini ne yazık ki dublajlı izlemiştim. sanırım sinemada izlersem yine dublajlı izlemek zorunda kalıcam. özellikle jack sparrow öhm pardon kaptan jack sparrow'un ve elizabeth'in sesi rezalet. seslendirenleri şiddetle kınıyorum.
 
Geri
Üst