Yeni Gitar Yapıyorum, Fikirler, Fotoğraflar, Her Şey Içeride

yukardaki çizimi görünce aklıma ilk gelen şey washburnun paul stanley 600 oldu

WPS600_LRG.jpg

merakla bekliyorum nasıl bişey oolacak şimdiden başarılar kolay gelsin
 
Bu gitardaki açıklık pek bir büyük, kaba, aşırı asimetrik bir gitar. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
 
Eveeet, gövdeyi kestim bu gün, fotoğraflar az sonra geliyor, ilk sayfadaki fotoğrafların konu ile ilişkisi kalmadığı ve konuyu düzenleyemediğim için çözümü fotoğrafları yok etmekte buldum.
 
Gövdenin fotoğraflarını ekliyorum;
IMG_0463.jpg




IMG_0464.jpg



Sap bağlantısını törpüledim az önce, yarın bütün zımpara ve törpü işlerini bitireceğim. Söylediğim gibi çentikleri şablondaki kadar sivri açmadım, arkada şablonla farkı görebilirsiniz.
 
Evet, ben de şimdi o gitarları inceliyordum, peavey vandenberg signature'a benziyor, biraz daha abartılı versiyonu, forumdaki rotor sanırım. :)


Şimdi biraz daha inceledim, bir gitarın kıç kısmı bu kadar rahatsız edici olamaz, ama yine de çok hoş alet.
l.jpg





Yarın tuşeye girişmeyi planlıyorum ancak radius zımpara takozum yok, suntadan kesip yapacağım bir şeyler.
 
yok hocam, v type vandenberg signature baz alınarak üretilen bir model, bayağı fark var benim gövdeyle arada, sadece çentik olayı benziyor. Sanki benim çentikler daha güzel olmuş gibi :p Çentikleri ilham aldığım asıl gitar paul gilbert'ın kemanımsı gitarı;
PGM700_WH.gif


Paul McCartney'i de unutmamak lazım;
paul-mccartney-stolen-hofner-cavern-bass-guitar-530-85.jpg
 
VanHalen
Ağacın dış kesimini büyük hızar tezgahında yaptım, bandsaw diye de geçer, dış kesimde rötüşlanacak bir şey yok, köşeler yuvarlanacak sadece. Manyetik ve sap bağlantı oyuklarını el frezesi ile açtım, sap bağlantı oyuğunu açarken düzgün olması gerektiği için takoz kullandım, manyetikleri serbest bir şekilde kestim, oluşan minik hataları zımparayla düzeltmek takozla uğraşmaktan daha kolay geldi :) Yukarıdaki videoya gelirsek, o boyutta çalışmayacağından emin olduğunuz kuru ağaç bulun, getirin, tek parça gitar yapayım size ;)
 
Geri
Üst