Yeni Gitar Yapıyorum, Fikirler, Fotoğraflar, Her Şey Içeride

böyle olduğunu biliyordum, ancak zımpara olayı sıkıntılı biraz. sorun değil hepsi elimden gelen işler, sapı gayet beğendim, eti butu yerinde. tek sorun binding varken scallop yapmak, bakacağız artık bir çaresine :)
 
Herkese tekrar merhaba, sapı açmış bulunmatayız, rodda hiç bir problem yok, rodu kurcalayan arkadaş vida kısmına bir damla tutkal damlatmış, o yüzden rod bir yerden sonra dönmüyormuş :D, gitar hakkında her şey kafamda netleşti, bu gün 1:1 ölçülü taslağını çizmiş bulunmaktayım.

IMG_0409.jpg

Bu nasıl bir mutluluktur... Fosforlu T-Shirt yakıyor.
IMG_0411.jpg

Sarı, iğrenç, sabotajcı tutkal parçasını görebilirsiniz. Sapı yapan elemanın zeka seviyesinden şüphe etmeye başladım.

Yarın yeni tuşenin yapımına başlayacağım 10 - 14 compound radius, flamed maple bomba bir tuşe olacak başarabilirsem :) Gitarın kesinleşen hardware listesini yazayım hemen;




Kahler USA Hybrid 7330 Fixed Bridge
Roller nut
Bareknuckle Warpig köprü manyetiği
SD YJM Fury ya da SHR-1 Hot Rails sap manyetiği (Evet, single, mis gibi, bir de yamuk yerleştiririm ben onu...)
http://www.ebay.com/itm/2PCS-GUITAR...Accessories&hash=item336f61e632#ht_2592wt_982 Şu knoblar :)
http://www.ebay.com/itm/Guitar-Bass...Accessories&hash=item230d858d52#ht_562wt_1185 Sap bağlantı civataları
Fretler paslanmaz çelik, Dunlop 6105 ölçülerine yakın olacak muhtemelen.
5 yönlü switch
250k ton ve ses potanları

-------------------------

Gövde maun ya da alder olacak, hangisini bulursam, eğer maun olursa gibsonlardaki gib maple cap düşünüyorum, gövde şekli itibariyle hafif kurcalanmış bir superstrat olacak alet, gövdedeki tüm hardware krom, mat siyah boya.
 
Gövdenin taslağını paylaşıyorum, pek iyi çekemedim makineden dolayı, yorumlarınızı bekliyorum.
scaled.php
 
Sap cebinin sırtını biraz daha uzun yap, üst boynuz kısa görünüyor, sap öne çekebilir. Alt boynuzun oyuğunu bir miktar daha genişletsen iyi olur, el girerken zorlayabilir.

not: tavsiyedir yapmak zorunda değilsin.
 
kasa çok hafif daha büyültülebilir diye düşünmekle beraber, sapın vidalanacağı kısım biraz daha uzun olursa sağlamlık açısından artı katacağını düşünmekteyim. ayrıca manyetik dizilimi s-s-h yapılıp sustainac takılabilir?..
 
yazmayı unutmuşum, sadece neck pocket orijinal ölçülerde değil, zaten sapın topuk kısmı kocaman :) kasa orijinal strat boyutlarında, sadece üst boynuzu biraz uzatacağım. orta manyetiğe ihtiyaç duymuyorum, bu düzen bana ihtiyacım olan tonu veriyor.
 
Herkese yeniden merhaba, bu gün toplamda yaklaşık 400 km yolculuğun sonunda istediğim ağaçları buldum, depodan seçerek aldım. gövde tek parça maun, üzerine akçaağaç üst, tuşe flamed maple. İşte fotoğraflar;

IMG_0424.jpg
IMG_0423.jpg


Ayrıca konudaki ilk mesajımı düzenlemek istiyorum ancak düzenleyemedim. artık her şey netleşti, çalışmalaya başlayabilirim.
 
Peki; arkadaşın yapacağı maun+akçaağaç olayını nasıl değerlendiriyorsun Fatih abi. Bu durumda yamulma olur mu yoksa akça ağaç veya gitarın üzerindeki + ağaç bu yamulmayı önler mi
 
önlemez hocam, ağaç kurudukça yamulur, benim aldığım ağaç yaklaşık 7 yıl kurumuş, 2 uca bir ilaç sürerek kurutuyorlar ki kuruma işleminden sonra dönme olmasın, aldığımda ağaç zaten döneceği kadar dönmüştü, keza akçaağaçlar da o şekildeydi, özellikle en dönmüşünü aldım. bu aşamadan sonra dönme gibi bir durum söz konusu değil, şu an kendisi 1 ton pres yemekte (6 noktadan, nokta başına o_O ), sıkıysa yamulsun :D gitarın üzerindeki akçaağaç tamamen ton için.
 
Geri
Üst