Yeni Gitar Yapıyorum, Fikirler, Fotoğraflar, Her Şey Içeride

eğer aklımdakini tam olarak yapıp, düşündüğüm sonucu alabilirsem çok acayip bir gitar bizleri bekliyor :)
 
An itibariyle Bill Lawrence L500XL ve L500R manyetiklerini sipariş etmiş bulunmaktayım :D Bill Lawrence USA değil, orijinal Bill & Becky...
 
Gitarın gövde biçiminde radikal bir değişiklik yaptım,
şu anki hali;

Govde.jpg


önceki hali;

gitargovdetaslak.jpg

Gitarda pickguard olmayacak, son ve kesin karar artık, gövde siyah, natural binding. Yeni gövde şekli hakkında görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.
 
Gitarın gövde biçiminde radikal bir değişiklik yaptım,
şu anki hali;

Govde.jpg


önceki hali;

gitargovdetaslak.jpg

Gitarda pickguard olmayacak, son ve kesin karar artık, gövde siyah, natural binding. Yeni gövde şekli hakkında görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Önceki hali daha iyi sanki. Belki gözüm alışık olmadığı için bana öyle geliyor. Tabii "gövdeden yemek az çok sustainden de yer" yargım da alttan alttan seslenmiyor değil.
 
Gitarın gövdesine açtığınız "çentiklere" sık sık takılırsınız gibi geliyor bana. Oturarak çalarken de rahatsız edebilir. O bölgeyi oymak da çok kolay değil gibi..
 
hackeiommi

Yok hocam sustainden yemez, gövde zaten canavar gibi ağır, hem böylece biraz daha hafifletmiş olacağım. hatalı üretilmediği sürece hiç bir gitar ihtiyaçtan daha az sustain vermez, şahsen hayatımda gitarın izin verdiğinden daha uzun süreli bir nota basmaya hiç ihtiyaç duymadım, eğer bir gün duyarsam sustain pedalı alırım. İlginiz için çok teşekkür ederim.

aiyiadam

Haklısınız, bunu düşündüm, o çentikler çizildiği kadar sivri olmayacak, öyle olursa zaten zamanla uçları kırılır, oturarak çalarken bacak tam o araya denk gelecek, bacağınız ne kadar kalın bilmiyorum ama benim bacağım orayı dolduracak kadar kalın değil, gitarı dizime yakın bir noktaya koyarak çalarım genelde. O bölgeyi oymak kolay, sorun değil.

Hatta şimdi bacağımı ölçtüm, gitarda o bölge 14.5 cm, benim bacağım 12.5 :D Uzun süredir Dean Razorback kullanıyorum, hiç bir ucunda en ufak vuruk, kırık yok :)
 
mevcut kalınlık fazla bile, 1/4 akçaağaç, geri kalanı maun, maunundan biraz yesem mi diye düşünmüyor değilim...
 
Mevcut şekil çok hoş ama ben olsam bu kadar emek vermişken, daha marjinal, daha kendine özgü şekilde bi gitar yapmak isterdim. Dünyada tek hesabı :)

Başarılar.
 
Ağacın deseni pek güzelmiş maşallah diyelim nazar değmesin :) .İlk sayfadaki snakewood da bomba gibi birşeymiş.Çok marjinal birşey ,ondan da bahsetmiştiniz o ağacın fiyatları ne kadar bir bilginiz var mı?
 
Fiyatından ziyade o ağacı bulmak mümkün değil, bulunsa da fretboard yapacak boyutta güzel desenli bulmak zor, akustikwood'da vardı, anca tespih, bıçak sapı, silah kabzası olacak boyutta desenli kısmı çıkardı, o yüzden almadım. Ağacın deseni pek güzel değil, desensiz ağaç yoktu, ben de bunu aldım, amaç desenli ağaç değil, düz renk olacak çünkü gitar. Çok küçük bir ihtimal kenarları karartıp orta kısımlarda deseni gösterebilirim.
 
Geri
Üst