Spor Toto Süper Lig

BBt6ewWCEAE4YDa.jpg:large
 
K. Erciyes-Antalya maçında Semih Şentürk 80'de oyuna girdi. Orta sahanın sol ön tarafında topu alıp sürerek ceza sahasına girdi, rakip stoperi çalımladı ve sol ayağıyla kalecinin bacak arasından golünü attı. Kaldığı yerden devam ediyor nöbetçiliğe, Antalya deplasmanda 3-1 kazandı. Yalnız o attığı çalımı Fenerbahçe'de oynarken yiyen olmazdı, büyük takımlara karşı çok daha sert defans oynuyor anadolu takımları.
 
Fstat Analiz diye bir site var. Biten sezonla ilgili şöyle istatistikler yayınladılar bugün:

-Spor Toto Süper Lig'de bu sezon maç başına 2,64 ve hafta başına 23,79 gol ortalamasına ulaşıldı.
-Süper Lig'de bu sezon Fenerbahçe 29 haftayı, Beşiktaş 4 haftayı, Akhisar Belediyespor 1 haftayı lider tamamladı.
-Süper Lig'de bu sezon 81 maç berabere bitti. 36 maç 0-0, 29 maç 1-1, 13 maç 2-2, 3 maç ise 3-3 berabere sona erdi.
-Süper Lig'de bu sezon en farklı galibiyeti Galatasaray aldı. ( 19.hafta / Galatasaray 6-0 Bursaspor )
-Süper Lig'de bu sezon tüm maçlarda 90 dakika forma giyen sadece bir oyuncu oldu. (Karabükspor kalecisi Boy Waterman )
-Süper Lig’de bu sezon hat-trick yapan 5 oyuncu oldu. Moussa Sow (FB), Mehmet Akyüz (AKH), Sneijder (GS), Fernandao (BUR) ve Gekas (KON)
-Süper Lig'de bu sezon hat-trick yapan tek yerli oyuncu Akhisar Belediyespor takımından Mehmet Akyüz oldu.

http://www.fstats.net/
https://twitter.com/FstatsAnaliz
 
İBB ve Balıkesir'den sonra Mersin süper lige yükselen 3. takım oldu. İBB ve Mersin zaten aşina olduğumuz takımlar lakin daha önceden de takip ettiğim, maçlarını canlı izlediğim ve müthiş tribünü olan Balıkesir bu sene Süper lig'e bir hayli renk katacak, takipçisi olacağım.
Daha 2 sene önce TFF 2. Lig'de yer alan Balkes geçen sene bank asya'ya, bu sene de hiç vakit kaybetmeden süper lig'e çıktı, gerçekten o kalibredeki bir takım için büyük başarı, alt liglerdeki tribünleri bilenler bilir, her yere deplasman yapan ender takımlardan ve gerçekten bu işi biliyolar, az sayıda gittikleri deplasmanlarda bile ev sahipi tribünleri bastırmışlıkları var. özellikle İstanbul'a yapacakları deplasmanlar bir hayli renkli geçeceğe benziyor, tabi bunları hep e-bilet denen saçmalıktan bağımsız olarak yazıyorum, deplasmanları nasıl etkileyecek hepimiz göreceğiz.
 
lağğnnn neler olmuş olm: http://tr.eurosport.com/futbol/supe...-teknik-direktoru-okdu_sto4273493/story.shtml

İBB'nin adı Başakşehirspor olmuş, belediye artık sadece amatör branş kovalıcakmış, futbolu bırakmış.
ulan tamam da sizin bu yeni takıma maddi destek vermiyeceğinizi kim düşünür, Abdullah Avcı'ya verilen parayı kim vercek, biz mi?

ayrıca Başakşehirspor diye bir kulüp yok muymuş daha önceden, mutlaka her semtin bir spor kulübü olur, İBB spor haklarını mı devretmiş şimdi napmış, ligde baya baya Başakşehir diye bir takım mı olacak şimdi?
 
Bu sene atılım yaptı Süper Lig. Yabancı sınırının azaltılması bence futbolu geliştirecek bu ülkede her takım daha iyi oynamak zorunda. Rıza Çalımbay'ı ayrıca tebrik ederim sonunda zaten iyi bir takım olan Kasımpaşa'nın kronik defans zaafiyetini giderdi. Ben takımlardan ziyada futbolun kendisini izlemeyi anlamayı taraftarlıktan daha çok seviyorum. Hakemlerimiz vasat ama diğer ligleri de takip ettiğimden dünya genelinde hakemler saçma sapan bir sürü işler yapıyorlar. 4 büyüklerin oyuncuları ve Eto'o dışında yurtdışında kenarda köşede kalmış ama burda izlemesi keyif veren Aatif Chahechouhe,Gabriel Torje, Ryan Donk, Bogdan Stancu, Alban Meha, Diego Biseswar, Leonard Kweuke, Tomas Necid, Oscar Scarione, Hugo Rodellega, Edin Visca, Prejuce Nakoulma gibi izlemesi keyif veren oyuncular var.
 
Geri
Üst