Thomann'dan Alışveriş

thomann dan alırsan %19 vat düşüyor yani ürün+kargo parasına alıyorsun amfi 31 kg geçmeyecek en önemli kısmı bu yoksa seni ticaret yapan bir firma gibi değerlendirir gümrük ve farklı vergiler uygular ve vergi no vs ister özetle kişisel kullanım ve 1 ürün geçecekse 31 kg altı ve 1500 euro altı olmalı.Amfi 31 kg hafif olmalı zaten thomann.de bununla ilgili bir bilgilendirme vardı diye aklımda kalmış alma esnasında.Genellikle kargo fiyatı hep 30 euro oluyor misal 5 kg luk kafa amfiye de 30 euro kargo 25 kg luk kabine de 30 euro kargo gösteriyor doğru mu bilmem.. kesinlikle dhl yani devlet kargosu ups filan çok sorun olur.

Özetle 918+30 euro ya topkapı gümrüğüne takılır oradan gidip alırsın.(vat=%20 gümrük dedim. topkapıda gümrüğü ödeyeceksin tabi ki ama vat, total fiyattan düşek) İstanbul dışı nasıl oluyor nasıl işler bilmiyorum.Ama çoğu ilde artık gümrük müdürlüğü var mal buralara sevk ediliyor herhalde oradan da ptt ye geçiyor.Eskiden 10-15 tane yer vardı 3-4 ilin gümrük müdürlüğüne 1 il bakıyordu misal ankara ve çevre iller için ankaraya gidiliyordu vs. sayısı arttı diye biliyorum ama istanbul dışı ne olur bilmiyorum. onu da bilen söylesin.

cevaplar için teşekkürler.

Samsun da yaşıyorum ve burda gümrük müdürlüğü var. Almak istediğim amfi linkte : http://www.thomann.de/gb/markbass_mini_cmd_121p_lm3.htm
Amfi 13 kg civarında.

- Tahminen ne kadar masraf çıkar ?
- Ürünü gümrükten teslim alırken yine başka bir ücret ödeniyomuş var mı böyle birşey ?
 
Gümrük vergisi (%20) ve damga pul vergisi mi öyle birşey var 3-4 tl başka da birşey yok.Yalnız gümrük vergisi vat lı değer üstünde mi yoksa vat sız mı %20 hesaplanıyor onu bilmiyorum. Thomann deneyimleri olanlar yazar buraya.
 
şimdi linktekini checkout yaptım total fiyat: 827(30 euro kargo) vat düşmüş ürün fiyatı 797 euro Ürün üstünde fiyat olarak 797 görünecek. 797 euronun %20 si vergi ödeyeceksin. + 3-4 tl damga pulu vergisi geyiği var. Kargon önce istanbul gümrüğe oradan da samsuna geçmesi lazım.İstanbul'da takılırsa vekil tayin etmen gerekir ya da bizzat gelip almalısın.İnternetten thomann nın vereceği tracking number ile kargonun durumunu öğrenebilirsin. Samsun gümrüğünü ve ptt topkapıyı arayıp tam olarak öğrenebilirsin.Numaraları sürekli değişiyor ptt topkapı gümrüğünün ekşisözlükteki numaraları topla bir yere yaz 20 tane farklı numara aradığımı hatırlarım son numaralar ne bilmiyorum :) Mantık olarak istanbul-samsun gümrüğü oradan da samsun ptt sine geçmeli.Ama Türkiye'de mantığın işlemesini bırak olmadığı yerler var. İstanbul dışı gümrüğe takılacak herhangi birşey almadığımı tekrar hatırlatayım ve yurtdışından gelen herşey atatürk te hava limanında toplanıyor sonra oradan dağıtılıyor diye biliyorum.Ama artık birçok ilde uluslararası havalimanı var direkt samsun'a da inebilir.Ara ve sor en garanti yol bu.
 
Posta yolu ile gelen AB ülkelerinden ise %18 vergi diğer ülkelerden ise %20 vergi ödersiniz. Bu konuda bayağı bir deneyiyim oldu. Size tavsiyem bahsettiğiniz yöntem ile kesinlikle böyle bir hata yapmayın tam anlamıyla BATARSINIZ! öyleki gelen bu amfiyi hiç ellemeden geri yollamayı bile düşünürsünüz. Burda sadece bahsettiğim %18 veya %20 vergi değil sadece. Çok prosedürü var. Geri gönderseniz bile bir yığın para ödemiş olursunuz.
 
VanHalen açıklayıcı cevabın için teşekkür ederim. Samsun gümrüğünü mü arayayım ?

Birde bu AmbarGuitars gibi kuruluşlara hallettirebilir miyim yurtdışı alışverişlerimi ?
 
bu linkteki numaralar istanbul için http://eksisozluk.com/istanbul-avrupa-yakasi-posta-isleme-merkezi--1968568?p=2 ekşideki 3 sayfadaki numaraları tara.Açmadıkları yoğun oldukları zaman oluyor yılmadan telefonla ulaşmaya çalış işleyişi oradaki memura sor almanyadan gelecek önce istanbul a gelecek sonra samsuna mi geçecek? gümrük muayenesi samsun da mı oluyor yoksa istanbul da mı oluyor bunu sor (kargonun gümrükte takılacağını belirt soruları sormadan önce) sonra samsun gümrüğünü ara ve sor.

Site kargo fiyatı için herşeyi 30 euro gösteriyor dhl ile anlaşmaları var sanırım.Thomann dan 2x12 25 kg lık kabin alanlar var ama istanbul da yaşıyorlardı.Bence kargo parası+ vat düşmüş şekilde %20 kargo ile alırsın.Sıfır ürün üzerinde etiketi fiyatı faturası var herşey yasal gümrükte kalması imkansız. Thomann dan alınacak şeyler için aracıya ekstra para vermeye gerek yok bence.
 
Thomann'ın UPS ile gönderme diye bir seçeneği yok. DHL diye bizim ezbere bildiğmiz şey ise Deutsche Post yani Alman PTT'si. Thomann normal yerel posta ile gönderir ürünü. Çok da iyi paketlerler, hiçbirşey olmaz ürüne. Ürünler takiplidir, kaybolmaz.

Ürününüzün size maliyeti. 797,48 Euro (VAT düşünce) ürün fiyatı + 143,55 Euro (%18) Gümrük vergisi (KDV değil, bazı arkadaşlar buna ısrarla KDV demeye devam ediyorlar) + 30 Euro shipping (30 Euro standart, üründen ürüne değişmiyor, bu da net, kesin!) = Toplam 971,03 Euro gibi birşey.

Tek tavsiye edeceğim, ürün ülkeye girer girmez gidip ürünü PTT Posta/Kargo İşleme Merkezi'nden elden alın. Vakit kaybetmeyin. (Not: Samsun'a nasıl geliyor, onu bilmiyorum, önce İstanbul'a giriş yapıp, oradan sevk ediyor olabilirler ya da doğrudan Samsun'a gönderiyorlardır.)
 
Başlıkta da belirttiğim gibi thomann'dan amfi almayı planlıyorum amfinin fiyatı 407 euro fakat gümrük işleri kargo işleri nasıl oluyor yurtdışından o konuda bir bilgim yok.Bildiğim tek şey 30 euro kargo ücreti gösteriyor site ve buraya gelincede sanırım gümrükte amfi fiyatının %20 sini kdv olarak istiyorlarmış.Bu konuda bilgisi olanlar yada daha önce thomann'dan alışveriş yapan arkadaşlar bildiklerini paylşırlarsa sevinirim yardımınıza ihtiyacım var :D
 
Söylediklerin teoride doğru. Uygulamalar ise şehirden şehire değişiklik gösterebilir. Bazı yerlerde gümrük vergisini adresinde tahsil ediyorlar, bazen de seni çağırıp gümrük ücreti bir de ürün birkaç gün beklemişse ardiye ücreti falan alıyorlar. Bazen işlemler için de kağıt, damga pulu vs. kırtasiye masrafları isteyebilirler.

Bugüne dek alış verişlerim hep vergi sınırının altında olduğu için ürünler kapıma dek geldi. Bunlar benim yaşadığım tecrübelerim değil, alış veriş yapanlardan duyduklarım diye de ekleyeyim.

Şuraya da göz atabilirsin ayrıca:

http://www.gitarpedal.net/forum/23546-wwwthomannde-sitesinden-alis-veris-yapanlar.html
 
Merhaba, Thomann'dan bir arkadaşım için kafa + kabin amfi le 4-5 parça daha pedal, pena vs. almıştık. Tek yaptığı gidip PTT'nin gümrük ofisinden gidip KDV'yi ödeyerek koskoca bir kutu içindeki ürünleri almak oldu. Zaten yurtdışına yaptıkları satışlarda da vergi iadesi alamadıkları için %17 VAT'ı geri veriyorlar. Dolayısıyla belirtilen fiyata ek olarak kargo ücreti gelmiş oluyor. 30 Euro kargo masrafı ve KDV bile buradaki masrafının yarısı tutmadı.
 
Vergi sınırı ne kadar peki bununla ilgili bir bilginiz var mı? Birde izmirde olduğum için hangi gümrüğe gider kargo önce İstanbul a gönderiğ ordan mı buraya gönderirler acaba.Yani eğer gümrükten almam gerekirse bide onun için sırf İstanbula gitmek istemem.
 
Geri
Üst