Thomann'dan Alışveriş

Bende de bu çıkıyor henüz. Ama yeni bir barkod numarası falan vermiyor.



th.jpg
 
Merhaba arkadaşlar, thoman ile ilgili bu başlığı görünce bir danışayım dedim sizlere. Thomann'dan tel siparişi verdim, neyse zaman geçti ptt'ye ulaştı derken eve telgraf geldi. İkitelli'den bizzat 20 gün içinde gelip elden almam gerektiğini belirtiyor telgraf. Eve kadar geliyor diye düşünüyordum paketi. Bu konuda tecrübesi olanlar var mı ? Teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
10 paket, gümrük filan girmedi. Ptt sayfasında gördüm, onda bir sorun yok.
Muhtemelen ticari alım şüphesine takıldınız, bir tür üründen ikiden fazla alım yapılmaması tavsiye ediliyor, ptt'nin de ne yaptığı belli değil, kafalarına göre memurun o anki ruh haline göre işler değişiyor, ben de 4 adet 12ax7 lamba almıştım tık diye geldi, başka bir arkadaşımınki takıldı gümrüğe çağırdılar, riskleri iyi değerlendirmek ve yorumlara kulak vermek gerekiyor.
 
Herkese selamlar şu andaki mevcut durumla ilgili bir soru soracağım umarım daha önce yaşayan olmuştur. 2014 yılının aralık ayında thomanndan bir amfi almıştım 250 euro, işte herkesin başına gelen ukim vs muhabbetleri benimde başıma geldi gittim vergisini kol gibi ödeyip amfimi aldım. Daha sonra amfide bir sorun çıktı ve kargo parasını ödeyerek ptt ile alamanyaya geri gönderdim ondan sonra yeniden başka eşdeğer bir amfi sipariş ettim ancak arada 70 euro fark vardı ve ödedim. Orada kargoyu geri gönderirken ptt yetkilileri ödediğim makbuzu ibraz edersem tekrar vergiye dahil olmayacağımı veya sadece aradaki vergiyi ödeyeceğimi söylediler. Acaba böyle bir durumla karşılaşanınız var mı ? Yok sen o vergiyi 2014 yılında ödedin yok biz nerden bilelim aynı şeyleri aldığını vs ayarı çekmesinler ? 190 lira vergiyi ödeyip eve gelip forumlara baktıkta sonra 1000 liralık şeyler için 40 lira vergi ödeyenleri okuduktan sonra ukime Zaten acayip öfkeliyim eğer bişeyler olursa olayı bimere ve diğer ilgili mercilerede taşımayı düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz ?
 
Geri
Üst