Thomann'dan Alışveriş

27.11.2020 tarihinde thomann'dan sipariş vermiştim. 30/11/2020 tarihinde sipariş durumu "Send item abroad (EDI-received)" şeklindeydi. Bugün bi bakayım dedim PTT'nin sitesinde, kargo takibinde durum aynı fakat thomann'dan baktığım zaman, siparişlerim sayfasında: "2020/12/16 · Delivery delayed: The goods have not been loaded and delivery will likely be delayed." şeklinde bir açıklama var. Bi önceki açıklama "Ipz Frankfurt · 2020/11/30 · Border crossing: The goods are being processed for export into the destination country." şeklindeydi, dün değiştirmişler. Bu ne demek oluyor, ürünler yola çıktı sanıyordum yoksa Almanya'daki export parcel center'a gitti ürünler ordan yola çıkmadı mı ?

Thomann ile iletişime geçtim. Yanıt olarak; siparişimin 30 kasımda Almanya'dan ayrıldığını, net teslim tarihi veremediklerini, muhtemelen ürünün Türkiye'ye ulaştığını ve de yerel gümrük acentesi tarafından gümrükten çekilmeyi beklediğini söylediler. Bizim sitedeki tracking'e bakma dhl sitesinden kontrol et gibi bi şey dediler. sitelerindeki track durumu depişikliğinin bi önemi yok anladığım kadarıyla.
"It is most likely already in your country waiting to be cleared by your local customs agency. Once your order reaches customs, it will be scanned and you will find the updated tracking information."
 
27/11'de sipariş vermiştim bugün yani 21/12'de ülkeye giriş yapmış. 3 hafta "Gonderi yurtdisina sevk edildi/Send item abroad (EDI-received)" şeklinde kaldı durum. Ben bu kadar sürmesini beklemiyordum, umarım sizin paket de bu kadar sürmeden ülkeye giriş yapar.
Bende de 8 Aralıkta Almanyadan ayrılan paket hala Send Item-EDI received statüste. Anlaşılan patlamaya başladı bizim gümrük son zamanlarda...
 
Ne yazık ki bugün itibarı ile PTT Kargo takip sayfasında Barkod Bulunamadı hatası aldım. PTT çağrı merkezi 15dk bekletti açmadı, delirmemek elde değil.
PTT cagri merkezi, PTT degil taseron firma tarafindan yonetilmekte. Siz internette ne foruyor veya goremiyorsaniz onlara da ayni ekran cikmakta. Lutfen PTT subelerinden birine gidip, oradan sorgulatin. Bunun baska cozumu malesef yok.
 
@ozibozi Bende de şu anda "barkod hatalı" türü uyarılar geliyor. Normalde bir süre sonra düzeliyor. Geçtiğimiz aylarda UKİM'e telefonla erişmek çok zor olmuyordu, ancak bu aralar yoğunluk artmış olabilir tabii. Yazılı olarak hiç bir sorunumu çözememiş olsam da aşağıdaki link üzerinden de arada deniyorum:

Ben de aynı linki denedim bugün. Enteresandır son birkaç sene defalarca alışveriş yaptım ilk kez barkod hatası alıyorum.
 
Ben arada denk geliyordum. Ancak bu sefer sıkıntı daha ciddi.

Şu alternatif link çalışıyor bende: PTT Genel Müdürlüğü - PTT Kayıtlı Gönderi Takibi Burada da gümrükleme bilgileri işlenmiyor normalde.

Eskiden bu formatta görüyorduk zaten takip no girdiğimizde, bir süredir sistem değişmiş demek ki. Burada hala 'Send Item Abroad' statüde. Ama bir yandan da görüntülenenler bilgi amaçlıdır diye not düşülmüş, hayırlısı artık diyeceğiz gibi...
 
Ptt kargo takip mobil uygulamasından "bize ulaşın" bölümünden mesajınızı yazarsanız geri dönüş yapıyorlar. bi seçenek olarak aklınızda bulunsun. Uygulamadan da takip edebilirsiniz, uygulamada barkod hatası almadım şimdiye kadar.
 
26 Kasım tarihindeki siparişim daha dün gümrüğe girdi ve bir gün içinde bütün gümrük işlemleri bitti. Muhtemelen yeni yıl ve kara cumadan dolayı PTT yavaş hareket ediyor :)
ben de 27sinde sipariş vermiştim. benim siparişim dün gümrükten çıkmış ve şu an "torba kapandı" şeklinde fakat herhangi bir gümrük ücreti görünmüyor bende (0tl). Şehrime ulaşınca gümrük hesaplanacak diye düşünüyordum. Sizde gümrük ücreti hesabı da bitmiş durumda mı şu an, ptt sitesinde ücret çıktı mı ?
 
hocam bu aldıklarınızın içeriği neydi yazabilir misiniz ? Amfiye bu kadar düşük vergi çıktıysa mesela risk alıp ben de thomandan sipariş vermek isterim burada 2. eline aynı parayı vereceğime.
Amfi değildi :)

Düşük çıkanda:

  • EMG RPC Peak Control
  • Truetone 1 Spot Pro CS7
  • Option Knobs OKnob Boutique
  • Pedaltrain Nano+
  • beyerdynamic EDT 990 V Ear Pads
  • Truetone 1 Spot Pro CS6
  • Sommer Cable Spirit XS Highflex 0,5
  • Sommer Cable Spirit LLX Instrument II 3.00
  • Rockboard Flat TRS Cable 60 cm BK
  • beyerdynamic DT-990 Pro
  • GHS Boomers Medium 11-50 6-Pack
Yüksek çıkanda:

  • K&M 16280 Guitar Holder
  • Harley Benton SpaceShip 80
  • TAD JJ EL34 Duett Matched Tubes
  • TAD JJ ECC83S/12AX7 Tube
  • Bogner Uberschall
  • Harley Benton DC-18 Flat Cable
 
Geri
Üst