Thomann'dan Alışveriş

Herkesinki kapiya kadar geliyordu normalde kapida oduyorlardi. Bugun pttden biri geldi not kagidi verdi. Gumruk muayenesinden gececeginden ambarimiza alinmistir. 20 gun icinde merkezimize gelin gibi bir ibare var.. Bu kismi normalde dhle para gonderip halletmiyor muyduk ?
 
Takılmak eski anlamda takılmak değil. Eskiden Meksika sınır polisi kılıklı dayılar malı tutar senin de anandan emdiğin sütü burnundan getirirlerdi... şimdi paranı öde ve geç. Limit üstüyse müşavir depolama bilmemne çileli süreç başlar ama...
 
Herkesinki kapiya kadar geliyordu normalde kapida oduyorlardi. Bugun pttden biri geldi not kagidi verdi. Gumruk muayenesinden gececeginden ambarimiza alinmistir. 20 gun icinde merkezimize gelin gibi bir ibare var.. Bu kismi normalde dhle para gonderip halletmiyor muyduk ?
İlginçmiş. Biraz sıra dışı bir durum gibi evet. Dediğin gibi normalde kapıda ödüyoruz hep Thomann siparişlerini. Benim şu ana kadar 5-6 siparişim oldu (bir tanesi 1000 EUR'a yakın gitar, diğerleri küçük paketler), hiç böyle birşeye denk gelmedim
 
Muhtelif sebeplerden gümrüğe çağırabiliyorlar.. Örneğin: Özellikle adetli ürünlerin ticari olup olmadığını sizden duymak için çağırabilirler. Veya kargonun fiyatlandırmasıyla ilgili şüpheleri vardır, ya da ürün bedeli hiç belirtilmemiştir..

Ayrıca bir ürün Türkiye'ye çok miktarda giriyorsa da çağırabiliyorlar. Seneler önce V30'lü Harley Benton kabinimi alıkoyduklarında bana bu şekilde açıklama yapmışlardı..

Şahsen çok da mantık aramıyorum. Gidip teslim almak dışında yapacak bir şey yok.. Bu da maalesef zaman ve para kaybı..
 
Yeni sipariş vermiş biri olarak korkuttu biraz bu durum, 1300 Euro civarı gitar tel ve kulaklık padi söylemiştim. İstanbul dışında ikamet ediyorum bu tip bi durumda gümrüğe gitmek dışında bir seçenek var mı?
 
Arkadaslar desteğiniz icin sagolun. Bugün tekrar aradigimda açmadilar telefonu. 3 sefer fln aradim. Faturayi mail atsam olur mu diye soracaktim. Simdi maalesef pztye kaldi. Telefonda ,bu yasak dolayisiyla depoda kalmasinda depo ücreti alinir mi diye sordum yarım agizla alinmaz dedi ama güvenemiyorum.

Benim anlamadigim DHLin vs gümrük sunumunu yapip vergi icin benimle iletişime gecmesi gerekmiyor mu ?
 
Çok ekstra zamanlar.
Normalde takılmaz, hadi takıldı DHL ise kargocun halleder, hadi halletmedi senden vekalet ve para ister yine halleder.
Ama dediğim gibi zaman kötü, kolla kargoyu... özellikle yurtdışına döviz çıkışını psikolojik de olsa zorlaştırmak için ve aynı zamanda covid kaynaklı sıkıntılardan dolayı gümrüklerde çok fazla yoğunluk ve sıkıntı var. Bizim şirketin de sittin senedir ithal ettiği mallar haybeden yatıyor 3 haftadır, bilmemne evrağı eksik diye ki bugüne kadar soran yoktu. Kişisel siparişler için de maalesef vay şerefsiz memleketin dolarını yurtdışına transfer etmiş, yavaşlatın işini kafası olabilir. Küçük düzeyde mal ithal eden ufak birçok esnaf biliyorum uzun zamandır bu kadar zor mal çektiğimiz olmamıştı diyorlar.
 
Selamlar,

Thomann hiç kullanmadım,


Bu ürünü sipariş etmek istiyorum. Herhangi bir sorun olabilir mi acaba?
 
Selamlar,

Thomann hiç kullanmadım,


Bu ürünü sipariş etmek istiyorum. Herhangi bir sorun olabilir mi acaba?
Yani fiyat konusunda yorum yapamam ancak bu ürün hepsiburada.com da satılıyor. Yurtdışı daha mı ucuz ?
 
şuan en uygun burası

adresi ise
Merkez - Şahkulu Mah. Şahkulu Sok. No: 1/B, Beyoğlu/İstanbul
Şube - Mahmut Şevket Paşa Mah. Odesa Bulvarı 32, Şişli/İstanbul

Fiyat konusunda yorum yapmamakla birlikte sadece. burada varsa yurtdışı bekleme yok gümrük v.s. stresine değermi demek istedim.
 
Evet, thomann’da neredeyse yarı yarıya farkediyor. Ancak gümrük, bekleme süresi vb. Hususlar eğer cost/effective olmazsa zaten Tr’den alacağım.
Dostum Thomann'da fix olarak 30 Euro kargosu var. Kafadan 300 lira.
Üstüne vergi gelecek, eğer elektronik cart curt kapsamında ilave bir şey getirmezlerse de %18 civarında bir vergi karşılayacak seni.
Ek bir şey çıkar mı bilemiyorum.
Değip değmeyeceği konusunda değerlendirmeyi sana bırakıyorum.
 
Geri
Üst