Thomann'dan Alışveriş

Herkese selamlar forum ailesi. Malumunuz üzeri bu başlık altında kırk üç gündür gelmesini beklediğim gitarımın nihayet iptaline karar verdim. Sebebi de thomannın 2017'de yürülüğe giren bir yasa gereği sertifika almayı beklemesi oldu. Bu süre üç haftayı bulabilir dediler. Zaten kırk üç gündür bekliyorum üç hafta sertifika alsalar en iyi ihtimalle üç haftada gitarım elime ulaşsa sanırım ben o zamana kadar gitar çalmayı çoktan unutmuş olurum. Yalnız şöyle bir durum var. Para iadesi istedim. Farklı bir hesaba yatırmalarını rica ettim. Güvenlik sebebiyle sadece ödeme yaptığım karta iade edebileceklerini söylediler ki bu gayet iyi bir şey aslında. Fakat iki hafta önce başıma gelen steam dolandırıcılığı sebebiyle ödeme yaptığım kredi kartımı iptal ettirdim. Şimdi thomann eski kart bilgilerime iade yapsa ben bu parayı yeni kartımla çekebilir miyim , çekemezsem ne yapabilirim ? Zaten yavaş işleyen bir müşteri hizmetleri varken onlardan bir cevap almayı ummuyorum inşallah buradan bir çözüm bulabilirim. Bu arada kargosu gelen herkese güle güle kullanmak nasip olsun, bana kısmet değilmiş :)
Üstad! sizin olayı gerçekten çözemedim. Siz daha önce kayboldu demiştiniz sanıyorum. Şimdi sertifa olayı işin içine girdi. Ama bu arada benim kargo geldi. Sertifika olayı varsa benim kargoda etkilenirdi. Bu sertifika gümrükte mi sorun çıkardı.Konuyu biraz açabilir misiniz.
 
Üstad! sizin olayı gerçekten çözemedim. Siz daha önce kayboldu demiştiniz sanıyorum. Şimdi sertifa olayı işin içine girdi. Ama bu arada benim kargo geldi. Sertifika olayı varsa benim kargoda etkilenirdi. Bu sertifika gümrükte mi sorun çıkardı.Konuyu biraz açabilir misiniz.
Ürün kaybolduğu onaylanınca iki seçenek sunuldu. Para iadesi ya da tekrar gönderim. Öncelikle tekrar gönderim tercih ettim. İşte o zaman 2017'de yürürlüğe giren kanundan bahsedildi. Sizinki sanıyorum 2016 yola çıkmıştı.
 
Ürün kaybolduğu onaylanınca iki seçenek sunuldu. Para iadesi ya da tekrar gönderim. Öncelikle tekrar gönderim tercih ettim. İşte o zaman 2017'de yürürlüğe giren kanundan bahsedildi. Sizinki sanıyorum 2016 yola çıkmıştı.
Sertifika olayı ile ilgili yazışmayı gönderebilir misiniz. Çünkü 2017' de verdiğim bir sipariş var. Sertifika hangi aşamada sorun yaratıyor. Tam olarak sertifika olayını anlamak istiyorum.
 
peki,özelden bilgilendiriyorum.
Bende gitar siparişi verecem banada aynısını söylediler hocam. Rosewood içeren gitarların hepsinin ticaretinde sertifika almak gerekiyormuş bu da 3 haftamı ne sürüyor. Bende sipariş verecemde tabi bunu göze alıyorum.
Bu arada hocam siparişi mesai saatleri arasında vermekle vermemek arasında bir kur farkı varmı biliyormusunuz?
 
Arkadaşlar gitar siparişi verdim bunun süresi yeni çıkan sertifika olaylarından dolayı teslimat 30 günü geçer gibi duruyor. Ayrıca amfi de sipariş verecemde normalde thomanndan verilen siparişler ne kadar sürede teslim ediliyor? Çünkü 2-3 haftalık evde olmayacağım zaman varda o zamana denk gelsin istemiyorum :)
 
Herkese selam forumdaşlar. Konuyu thomann alışveriş başlığına yazmak istemedim biraz daha karmaşık bir durum söz konusu. Bilenler olacaktır thomann kargom için 45 gün sonra kayıptır bildirimi gönderince tekrar gönderim istemiştim. 2017'de yürürlüğe giren kanun neticesinde rosewood ağaç gönderebilmek için lisans almaları gerektiğini söylediler. Ben de bu durumda para iadesi istedim 25.01.2017 de iademi yaptılar. Bugün yemek yerken kapı çaldı ve gelen ptt kargoydu. Kredi kartımı beklerken 83 liralik vergi ödemeniz var diyince lambalar yandı beynimde. Evet, bu kaybolduğu için para iadesi yapılan gitarımdı. Vergisini ödeyip kutusunu açtım. Gayet şık ve kaliteli bir harley benton st62wv modeli gitarımdı. Bu arada thomann paketlemeyi abartmış ürüne zarar gelme ihtimali çok çok düşük. Yalnız şöyle bir sorun var. Thomann beni iki ay boyunca beklettiği için ben de para iadesi geleceğine güvenerek bir sx 62 strat aldım bu forumdan. Hali hazırda bulunan nakit paramı eritmiş bulunmaktayım. Kredi kartına iade edilen para da direk krediye kesildi. Thomanna hemen mesaj attım paranızı en kısa zamanda tekrar göndereceğim diye umarım süre tanırlar. Aslında hukuken gönderme mecburiyetim yok lakin ahlak olarak o şekilde bir terbiye almadım. Velhasıl kelam gitar gerçekten güzel bir gitar şuan satılığa çıkartmak zorundayım çünkü para göndermem gerekiyor. Bu alışverişten edindiğim tecrübeleri sizlerle paylaşmak isterim. Öncelikle noel dönemlerinde asla yurtdışı kargo olaylarına girmeyin. Kaybolma olmasa dahi aksamalar kesinlikle yaşanıyor. Thomann alışverişlerinizde içinizi ferah tutunuz adamlar sizleri mağdur etmemeye özen gösteriyor.( benimki gibi durumlar istisna oluyor). Thomann paketlemeleri gerçekten iyi ama müşteri hizmetleriyle konuşmalarımız iki gün arayala oluyor bu çok sinir bozucu bir durum. Söylemek istediklerim bu kadardı ürünleri hem forumdan hem sahibindende de satışa çıkartıyorum. Müzikle kalın, hoşçakalın.
 

Dosyalar

  • 20170129_222401.jpg
    20170129_222401.jpg
    257.4 KB · Gösterim: 470
Bu hatayı bende yapmıştım böyle bir durumla karşılaşanlar kesinlikle ürünü teslim almasın zaten kargonun üzerinde içerik yazıyor. Almasanız direk aynı şirket üzerinde iadeye çıkardı :) ben vergisiz bir ürün aldığım için İstanbul'daki aracı taşıma firmasına iade formuyla beraber yolladım 4 ay sonra falan geri ulaşmış ama paramı daha geri kargoya vermeden iade ettiler.
Birde son zamanlardaki başlık seçimleri genelde hatalı Oluyor bu Thomana ait bir suç yada kargaşa değil sanırım kargo çıkış tarihi eğer yakın zamandaysa tamam ama 3 ay önce çıkmış kargo bugün geliyorsa bu .... kargo firması kargaşasıdır.
 
Açıkçası ürünün almamayı da düşündüm lakin heveslerime yenik düştüm sanırım:) Alışveriş thomann üzerinden yapıldığı için rehber olması amacıyla thomann karmaşası yazdım yoksa dediğiniz gibi kargo karmaşası.
 
Parayi iade etmek istemeniz isabetli bir karar olmus.Sizin gibi dusunmeyen insanlar yuzunden thomann ve benzeri siteler Turkiye'yi satis listesinden cikarmak isticeklerdir zarar ettiklerini dusunup.
 
Sizin parayı geri göndermeniz gayet şerefli ve ahlaklı bi davranış olmuş.

Zamanında Guitar Fetish Türkiye'ye gönderiyi bu yüzen kapamıştı. Bazı orçolar ürünleri alıp, gelmedi diyip ücret iadesi talep ediyorlardı. Şu an nüfusu bizim ortalama bir kasabamız kadar dahi olmayan ülkelere gönderiyorlar, Türkiye'ye göndermiyorlar.

Ne zaman yeni gelen gövdelere saplara bakmak için o siteye girsem bu orçoların 7 sülalesinin kulaklarını çınlatırım.
 
Geri
Üst