Ibanez JS2KPLT

Beyler olay budur, guitar traderda 2700$ bu alet, gördüğüm en güzel gitarlardan paylaşıyım dedim
EGIBMK+JS2KPLT-f.jpg
 
Görüntüsü güzel ama tonları, ağırlığı nasıldır bilemem... Asla ağacın yerini tutmayacağı kesin. 2700$'a çok daha iyi JS modelleri var.
 
Ibanez o fiyata bir js satiyorsa kotu deildir bence,...

ama goruntusu falan cok itici bence,...Illa ekstrem bisey alinacaksa chrome boy alinsin ,tas gibi gitar,...
 
oha falan oldum :)
kirk hammett, live in texas v,deosunda şeffaf içinden pullu sularun dolaştığı bir gitar çalmıştı.o da güzeldi.

konuyla alakasız ama James Hetfield ın bc rich çalarkenki videosunu da indirdim
 
Bunlar ibanezin 90.yıl şerefine çıkardığı birkaç gitar modelinden birisi. Js y2k. Aynı zamanda "crystal planet" olarak da anılır.

Tonları tipik "chrome boy"dan farklı değil. Bir botttlegde izlemiştim çalarken. Ancak çok pahalı.
Bununla birlikte dikkat edilmesi gereken en önemli özelliklerinden birisi, daha önce üretilen şeffaf gitarların aksine, bunun manyetikleri vs.si bile şeffaftır.
Hoş gitar ama ben yeni çıkacak JemBRMR'i tercih ederdim ;)
gtr113LRG.jpg

15.jpg
 
ohannes burg...ikiside muhtesem... bu mirror top jem satılmıo ama ? steve vai ye ozel diilmi bu..
bide seffaf gitarlarn sesi cok mu kotu oluo ?
 
brmr şu an winter namm'da sergileniyor ve satışa sunuldu. list price'ı 3100 dolar kadar. Çok güzel bir gitar olduğu da kesin. 2 sene önce steve vai özel olarak LACS de yaptırmıştı gerçek bad horsie adlı gitarı. ama konserlerde bu gitarı gören jem hayranları kendi jemlerini chrome layarak buna benzer gitarlar elde etmeye çalıştılar ve bazıları neredeyse aynısına sahip oldular. ama bu sene 50000 inci jem in satılması şerefine bu gitar üretime girdi. dediğim gibi fiyat 3100 dolar ve sayılı üretilecek bu alet. Hayatımda en çok istediğim gitarlar arasında ama hala en güzeli değil. Asla bir gitar jem10th kadar güzel olamaz! :)

crystal planet hakkında bilgi vermek gerekirse, ibanez'in 90. yılıyla falan alakası yoktur. ibanez 90. yılını kutlamak için js serisine js90ham(yeşil, normal bir js), jem serisine jem90ham gitarlarını çıkarttı. crystal planet ise 2000 yılını kutlmak için çıkarılmış bir gitardır. Neden adı js2Kplt olsun ki? 2K 2000 demek. aynı şekilde Jem2kDNA lar da 2000 yılı için çıkarılmışlardır. iki gitar da oldukça az sayıda üretilmiştir ve ikisinin de fiyatı yüksektir. Anormal birşey değil, çoğu insan ben vermem o kadar falan diyor ama emin olun cebinizde boşta duran büyük miktarda $$$ lar varsa, kesin alırsınız. O kadar güzeller yani...

JS ve JEM serisi hakkında türkiye'de bir sürü saçma söylentiler var. Satanlara bulaşmak için falan değil ama adam kıytırık bir EDR satıyor, JS kasası diyor... Ne alaka şimdi? araştırmadan söylenen bir sürü şey var. Mesela JS lerin gövde şekilleri Radius serisinden alınmıştır. Ankara kıvılcım'da var resmi 540R nin. veya jem7vsbl için özel bir model diyor falan. Bazen de bu gitarları taşlayanlar çıkıyor. ne biliyim adam jem alacağıma rg alır içine evo takarım diyor. E salak mı insanlar? e git al bir rg170 tak içine evo çal babam çal. sonra çık jem gibi gitarım var de...

ayrıca birisi chromeboy demiş ama chromeboy bulmak çok zor. bu da bir yanlış bilgi. Çoğu kişi chromeboy'u js10th olarak biliyor ama değil. js10th de chrome finish'e sahip bir gitar ama gövdesi tahta değil. gerçek chromeboy'lar çok önceleri üretimdeydi ve çok az sayıda var bu gitarlardan. Tam modelleri JS2CH. Satriani'nin kullandığı gitar da bir js2 dir, js10th kullanöoyr yani.

Birisi 2700 dolara çok daha iyi js modelleri var demiş ama js fiyatları 2000 dolara çok az yaklaşır. yani 2000 dolar üstündekiler kutlama modelleri oluyor... 2kplt, 10th vs vs. tabi ki 2000 doların üstüne js bulunur, eskilerden ama, bunlar da js5, js2 gibi gitarlar olur.

şeffaf gitarların sesleri kötü olmuyor, biraz farklı oluyor. Ağacın yerini tutmaz deyip yerin dibine sokmaya gerek yok bence. dünya üzerinde bu gitarı istemeyecek az kişi bulunur.

Kimse yanlış anlamasın, kimseye bir garezim yok ama TR'de işlerin gitme şekli çok kötü. söz konusu gitar hakkında araştırma yapmadan atıp tutmalar veya ibanez yazısını görüp anormal fiyat koymalar. Burada yazan kimseyi ima etmiyorum bunlarla. Nienturi'nin iyi bir jem fanatiği olduğundan da haberdarım, saygı duyarım. Kendisi jemsite'ta da yazar, çizer :) Sadece 90. yıl konusunda hata yapmış, o da dikkatsizlik herhalde.

Fazla doluyum bu konuda, kimseyle anlaşmazlığım yok. yine diyim de alınmasın kimse...
 
Wisredz'in yazdıkları doğrudur. Cidden dalgınlıkla 2000JS leri ile Y2Kleri birbire katmışım :)

Ek bilgi. Chrome Boylar gerçekten eski model olanlardır. Bunların en tipik örneği Satrianinin flying in a blue dream kapağındaki gitar verebiliriz. Bunlardan sonraüretilen JS10th modelleri "Lüthit" adlı bir polimerden (ki JSlerle karıştırılan EDRlar da bu malzemedendir!) yapılmadırlar. Ben EDRlarda denedim bu malzemeyi, bence ılık,tatlı tonları var. Hoş bir şey.
İnsanların bu tarz denemelere önyargıyla bakmasını anlıyorum. çünkü sırf "farklı" görünen,"janjanlı" bir gitar yapma adına bu tarz saçma şeyler üretilebiliyor. Ben Eskişehirde görmüştüm bir tane mesela, cidden kötüydü. Ancak onlardan 20000 tane toplasak bir JS etmez. Ama yine de tercihim JEMBRMR...
Aslında ben bunların UV olanını üretsinler istiyorum.
Wisredz, kardeş senin favoriler neler Jem/UV/JS/RG olarak?
 
aslına bakılırsa bütün jemleri hayatım boyunca toplamak istiyorum ama benim için olmazsa olmaz jemler var. bunları yazmak gerekirse...
JEM10th,JEM77PMC, Jem77GMC, JEM7BSB, JEM77BRMR, PIA(sadece bir tane var dünyada param olsa da alsam bunu... piezolu jem!!! ) , jem77fp ve bfp, 777lng sk ve dy, jem90ham ve tabi ki JEMY2KDNA...

Universe lerden ise favorim tabi ki UV77MC. sonra UV7GR ve UV777PBK ve tabi ki UV7PWH. bu kadar universeler. zaten fazla model yok... :)

JSlerden, js2ch, js10th, js5, js6, js1, crystal planet ve js1200 isterdim. daha çok jem hastasıyım ama bu jsleri de çok isterim.

RG lerden, normal olanlarda rg2820, rg2020 isterdim. ama daha çok j-custom isterim. özellikle rg8670tbv ve rg7cst kesin alınması gerek :)

Tabi bu istediklerimi toplamak için 6 haneli $$$ lar harcamam gerekir ama amacım da baya çalışmak :) şu an hayal gibi duruyor ne yazık ki hepsi :) sadece bir 7vwh ye sahibim :)

abi blue dream kapaiında ne tuttuğunu nerden gördün? çok kararık bişey :) belki crystal planet demek istedin...
 
O krom kardeşimiz :)
Kesin eminim :) Zaten o albümün sanıyorum kısa bir süre öncesinde üretilmişti ve o albümün videolarında da o gitar mevcuttur ;)

Tam tahmin ettiğim cevabı aldım. Bir JEM aşığı asla bir jemle yetinmez :)

Benimkiler;
JEM:Jem77BRMR,Jem10,jem77bfp,jem7vwh,jem77P
MC
UV:UVMCHayranıyım swirllerin:), UV777PBK, UV7PWH
RG:aynen RG2820(hayranım bunlara),RG3120,gilbert modeller (özellikle 90th),RG770DXVM (hastasıyım)
Ayrıca farklı karakterde de olsalar S540 LTDleri ve Petruccileri de çok seviyorum.

Şunun güzelliğine baksana ya :p
jem.jpg
 
"Bazen de bu gitarları taşlayanlar çıkıyor. ne biliyim adam jem alacağıma rg alır içine evo takarım diyor. E salak mı insanlar? e git al bir rg170 tak içine evo çal babam çal. sonra çık jem gibi gitarım var de..."

Sanirim beni kastediyorsun, ben baska bir forumda, yuksek model bir "Rg prestige" den pek farki yok
demistim hatirlatiim eger lafin banaysa,...

Bu arada chrome boy u ben de JS10th olarak biliyordum,...Farkli demissin farki nedir aciklarsan sevinirim,...
 
farkı nienturi yazdı ama görmedin demek ki. chromeboy ağaçtır. js10th ise luthier denilen bir polikarbondan yapılır.

ayrıca lafım sana değildi, genel olarak tr deki mantık bu. ama bir adamın önüne jem ve rg koysan adam jem seçer...
 
Geri
Üst