Roman Polanski

Ben de bir gazete okudum dava sonçşlanmadığı için Fransadan mı İtalyadan mı ne çıkamadığını.Amerika ya geleceği anda tutuklanacak diye, daha yeni haber hem de.Asparagas diyeceğim ama öyle küçük bir gazetede değil.
 
Aklıma hemen "Chinatown" geliyor.Sinema derslerinde bile okutulmaktadır.Sonra "Rosemary's Baby","The Pianiste","Bitter Moon" ve "The Ninth Gate" geliyor."Oliver Twist"i ise sabırsızlıkla bekliyorum tabii ki...
 
Cornflakegirl demiş ki:
CedriX demiş ki:
Ne kadar guzel film yaptigini herhalde say say bitmez. Chinatown,Rosemary`s baby, pianist falan ama kendisinin 13 yasinda bir kizla cinsel iliskiye girmis olmasi tamamiyle benim gözumden dusurdu adami. ..

Yok öyle birşey 13 yaşındaki bir kızla birlikte olmamış .Adamın çok sevdiği hamile karısı cinayete kurban gitmiş sonraki gün böyle bir haber çıkarmış paparazziler hakkında hatta birkaç şahidi var öyle birşey yapılmadığı kanıtlanmıştı hatta üstüne bu haberi yapanlardan tazminat almıştı hatırladığım kadarıyla :roll:

Duygu`cum ne yaptin ya. Sharon Tate 1969`da ölduruldu ve bu olay 90`larin basinda kesinlesti. Arada bir 20 yil var ne ertesi gunu. Suclu oldugu ise kanitlandi ve Amerika`ya girdigi an direk hapse alicaklar ama cezasinin ne kadar buyuk oldugunu bilmiyorum...

Ben her zaman icin söylerim Roman Polanski`nin filmlerini inanilmaz derecede severim diye. Muzigi, filmi, renkleri, kamera tekniklerini her yönuyle kullanir kendisi ama kisilik olarak kesinlikle nefret edecegim bir adamdir...
 
9. Kapı'yı da mı Roman Polanski çekmiş ilk defa duydum.China Town ve Piyanist süper filmdi ama valla bu topicle de Roman Polanski'nin hayatını öğrenmiş oldum.Bu arada 9. Kapı da Johnny Deep mi oynuyodu??
 
sanatını takdir ederim kiiliği beni ilgilendirmez.

geçen ay bilkent üniversitesi sinema klübü bir korku gecesi düzenledi gece saat 22.00'den sabah 06:00'a dek sürdü. ilk film rosemary's baby idi. salon bu korku sinemasının kilometre taşı sayılan ve hemen her korku yönetmeninin az da olsa öykündüğü filme kırıkırcasına güldü durdu.

yok başroldeki kadın komik koşuyomuş...ya kadın hamile rolü yapıyor atlet gibi koşmasını bekleyemezsin ya!

neyse kızdım ama dayandım fakat üniversitemden değil belki ama öğrencilerinin bir kısmından gerçekten utandım...

kısacası: polanski her zeka düzeyinden ve kültür seviyesine hitap etmeyen kaliteli filmler yapan bir yönetmendir.
 
mahkeme tescilli pedobear olsa da işinde usta bir adam. rosemary nin bebeği amerika da ki ilk filmi. fazla şiddet,kan veya korku öğesi göstermeden korkutan,geren bir film. müziği filmden daha uğursuz. mia farrow da güzel kadınmış zamanında. kamera arkası görüntülerde çok neşeli,hayat dolu bir genç kızmış. frank sinatra ile 2 sene evli kalmış. neyse rosemary nin bebeeee kült film.
 
Geri
Üst