Ergin Altinel

Ergin Altınel , eski efsanevi Bandaj gurubunun gitaristi, uzun bir ara verdiği aktif müzik yaşamına Joe Satriani konserinde Joe Satriani den önce sahne alarak hızlı bir giriş yaptı,Ergin Altınel 14.07.2007 Maslak Arena'da Joe Satriani konserinde ön grup olarak sahne aldı. Almanya'dan Merih Benli sadece bu konser için Türkiye'ye geldi ve 3 günlük sıcak bir prova temposundan sonra çok başarılı bir performans sergilediler. Bandaj gurubu döneminde Şebnem Ferah, yakın dönemde ise kaybettiğimiz Barış Akarsu gibi isimlerle çalışmalar yaptı, son bilgilere göre Eylül ayı içerisinde Pentagram gurubu basçısı Tarkan Gözübüyük produktörlüğünde yeni albüm çıkarmaya hazırlanıyor,
Şahsen tanıdığım Ergin Altınel öncelikle bir gitar virtiözü diyebilirim, yakın zamanda çıkacak albümü dinleyecek olanlar benimle aynı görüşte olacaklardır,
Yaşamının büyük kısmını Ordu ilinde geçirmiş ve farklı işlerle uğraşmıştır, kendi dükkanında kasanın altına koyduğu ampli ve gitarı ile dükkanın boşaldığı her an yakın çevresine gitarın ne olduğunu baştan öğretmiştir,
Ergin Altınel in adı Türkiyede müzisyenlik ve enstruman konusunda belirli bir kademeye çıkmış hemen hemen her kes tarafından iyi bilinir,
Ordu ilinde olduğu dönemde çok uzun yıllar kullandığı scalloped klavyeli bir fender telecester gitarı vardı, sonradan bu gitarı yine gizli kalmış değerlerden biri olan Samsun ilindeki gitar ustası Ahmet Akel yardımı ile kasa kısmını değiştirerek mükemmel tonu olan bir gitara dönüştürmüştü.( Bu kısım hakkında kesin bir bilgim yok) en son mükemmel bir Jem vardı elinde. Yine Ordu ilinde olduğu dönemde Dr.Ahmet Katırcıoğlu ile müthiş bir hobi gurubu oluşturuşlardı , o dnemdeki gurupta Levent Okumuş ve Umut Öner gibi müzisyenlerde bu çalışmalara katılmışlardı.
En son pek çok kişi kendisini Joe Satriani konserinde izledi, yakın zamanda çıkacak albümünü ben şahsen sabırsızlıkla bekliyorum.

Kendisi hakkında daha çok bilgi sahibi olmak , yeni çıkacak albümden bölümler dinlemek, eski Bandaj döneminin kayıt ve görsellerine ulaşmak için,

http://www.erginaltinel.com

Sitesini ziyaret edebilirsiniz.​

Sağolun arkadaşlar sayenizde tanışmış olduk Ergin abimiz ile. Dün hepsiburada.com üzerinden satın aldım CD'yi, bugün öğlen geldi. Albüm (Gidenlerin Ardından) gerçekten de çok iyiymiş, şimdiye kadar hiç duymamıştım. Halbuki Satriani ön grubu olarak bile çıkmışlar. Uyuyorum resmen :)

Mp3 yapıp ipoda attım bugün bütün gün kulağımdaydı. Enfes gitarist, kurduğu cümleler, şarkıarın düzenlemeleri, vs. genel olarak gerçekten çok hoşuma gitti. Kayıt kalitesi de iyi albümün (Tarkan Gözünüyük'ün bayağı bir katkısı olmuş herhalde). Teşekkürler tekrardan, takipçisi oldum şimdiden.

(Not: Hepsiburada.com'da "Engin" Altınel olarak geçiyor CD, hatayı bildireyim dedim ancak bulamadım linki, bilen varsa bi zahmet yazsın)

Bunu başlığı vardı sanırım. Neyse, çıktığında değilde daha sonra almıştım albümü. Hatta eşe dosta "bak abi, böyle süper bi gitaristimiz var" falan diye reklam yapıyordum, kimse tınlamamıştı. Şimdi ne yapıyor acaba kendisi? Yeni bir albüm var mı ufukta?

Bu arada Barış Akarsu-Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek albümünün prodüktörlüğünü yapmış, albiümdeki gitar partisyonlarını kendisi çalmıştır :)

Selamlar arkadaşlar, Ergin Altınel ile bizzat tanışmış ve yakın zamanda kendisinden ders almış biri olarak bu güzel entry için teşekkürlerimi iletiyorum.
Şimdilerde sanırım albüm hazırlığında değil, yine dükkanına çekilmiş köşesinde amfisi ve gitarıyla takılmakta diye biliyorum.

Geri