Ibanez'in Köprüsünün Modeli Hakkında

IMG_3181.jpg

Arkadaşlar bu köprü hakkında bilgi aradım fakat modelini falan bulamadım.bir saddle kırık köprüde sanıırm değişmesi gerekecek ama nerden nasıl temin ederim?
 
Üstünde de yazdığı üzere TRS TREM denilen model bu. Genellikle Lo-TRS diye geçen modeller daha popülerdir, ama bunlar da varmış demek ki:)
Sanırım çoğunlukla eski Kore malı, ucuz işi üniteler bunlar. Artık üretilmiyorlar bildiğim kadarıyla. Aşağıdaki linkten direk TRS hakkında olmasa bile Lo-TRS hakkında bilgi alabilirsin.
http://jemsite.com/jem/trems.htm

Bu saddle tek başına nereden temin edilebilir bilemiyorum. Eğer gitardan memnunsan bence tremoloyu komple değiştirmeyi düşün. Ancak bu tremolonun yerine Edge filan gibi kaliteli Ibanez tremololarından da direk takamayabilirsin. Onlar sanırım biraz daha geniş, gövdedeki kaviteyi genişletip modifikasyon yapmak gerekebilir. Ama ucuz yollu bir başka lisanslı Floyd Rose ünitesi bulunup onun saddlelarının uyup uymadığı denenebilir. Vaktiyle ben de Edge tremolo üzerinde bir saddle değişimi yapmıştım aynı şekilde...

Eğer İngilizce yazışırsan aşağıdaki adamın sitesine e-mail atıp bu fotoğraf ile tavsiye isteyebilirsin. Gitarda modifiye yapmaksızın hangi üniteyi takabilirsin, saddle tek başına satıyor mu/değişir mi vs... Bütün bunlara cevap verebilecek bir adam kendisi (İsmi Rich Harris...). Sitesinde Ibanez gitarlar ile ilgili herşeyi satıyor adam.

http://www.ibanezrules.com/parts.htm

Gitar çok eski bir şey mi bu arada ? Modelini merak ettim:)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Bilgi için teşekkürler.Ben bu gitarın modelini bilmiyorum ama 97 japon yapımı bir ibanez,sahibi rg505 olduğunu söylüyor,düşünüyor,sapın arkasında da yazmıyormuş modeli.Fakat ben rg 5xx köprüleri lo-pro edge ve edge oldugunu biliyorum.Bu köprüde de okuyabildiğim kadarıyla TR? TREM yazıyor ama ben son harfi S'ye yani TRS'ye pek benzetemedim:)
 
Bildiğim kadarıyla bu tip Kore TRS'ler 2000 öncesi Ibanezler'de özellikle Kore yapımı olanlarda yaygın, Japon olanlarda genelde RGR serilerinde var. Sanırım senin gitarın headstock kısmı ters değildir.. Ters mi?

Ayrıca genel kanının aksine bunlar taş gibi tremolo sistemleridir, bir çoğunun ayarı, stabilitesi, yapım özellikleri şimdiki Kore mamüllerine göre oldukça üstün.. Ama uzun vadede salar kendini tabi (kalite kontrolü olayı). Bir ara Fender bunların birebir aynısını Kore'de - Çin'de ürettirdiği Showmaster + Stagemaster modellerinde kullanıyordu.

Tek saddle olarak sanırım ebay dışında biryerde bulman çok zor, veya tamamen şansına bağlı diyeyim..

http://www.ebay.com/itm/TRS-101-Flo...018?pt=Guitar_Accessories&hash=item4cf3068032
(Türkiye'ye posta dahil: 22$)
 
Geri
Üst