Klavye Tavsiyesi

E

equiron

Arkadaşlar Merhaba,

Klavye tavsiyesine ihtiyacım var, eminim buralarda bu işten anlayan birçok kişi bulunur. Normalde grubumda gitar/vokal görevindeyim, üstüne bir de klavye çalmaya başladım. Midi klavye+ses kartı+laptop taşımak, bunları kurmak ve sahnede kendime yer açabilmek çok zor; malum gitar, pedallar ve mikrofonun da varlığı düşünülürse. Ufak ebatlarda ve çok fazla fonksiyon barındırmasına gerek olmayan kaliteli bir klavyeye ihtiyacım var.

Temel olarak piyano sesi, arabesk gibi durmayan string ensemble sesi(arpeggio mu deniyor emin olamadım) hammond ve artı olarak fender rhodes sesi elde edebilsem süper olur. Onun haricinde zilyon efekt, kayıt, sample veya bilmediğim milyon farklı knob'lara filter'lara ihtiyacım yok. Ebat olarak da küçük olsa süper olur, baktım hep 61 tuşlu aletler var,bendeki m audio axiom 49 tuşlu, gayet yetiyor bana bu tuş sayısı.

Bu basitlikte canlı olarak kullanabileceğim yeterlilikte kaliteli ses çıkışı olan klavye bilgilerinizi paylaşabilir misiniz? Teşekkürler şimdiden yardımlarınız için.
 
Workstation klavyelerde 49 tuşa rastlanmıyor. 61 genelde en küçük boyları.

Diğer üçlüye nazaran ucuz olarak Kurzweil PC3LE6 yı önerebilirim.
 
Roland JUNO Dİ alabilirsin mobile synthesizer modasının çeşitlerinden yada KORG Microkorg tavsiye edebilirim 3 oktav yetmez bana dersen ayrı bir durum ama fiyatına göre çok maharetlidir.
 
Minocan'a katılıyorum; PC3LE6 senin için iyi olur. Bu klavyenin tuşesini hiiç beğenmedim, ama aslen klavyeci olmadığın için seni rahatsız etmez diye düşünüyorum. İstanbul'da 2. el satan birisi de var şu ara; 1.750TL istiyordu yanlış anımsamıyorsam.

Onun dışında Roland xp-60 da işini görür: Arabesk tınlamayan, pek sevdiğim string'leri vardır. Piyano patch'leri de -özellikle sahnede- iyi tınlar. Yalnız elektro piyano tonlarıyla biraz uğraşman lazım - ya da uygun bir expansion board bulacaksın. Organ patch'lerinden de çok cici olanlar var. 61 tuştur ancak görece hafiftir. Bunun ikinci elini de 500TL'ye falan bulabilirsin.
 
Geri
Üst