Altay Öktem

Türk yazarları arasında en beğendiğim yazarların başında gelir;altay öktem..sanırım ismine bi konu açılmamış..şimdiye kadar açılmaması bana ilginç geldi..yazdığı yerler(öküz,penguen vs..) okuyan kitlesi genelde gençlerden olmasına rağmen açılmamış..uzatmaya gerek yok..geçiyom bu mevzuyu..bu sıralar penguende yazıyor..iki yada üç tane fanzin çalşıması var.(şeytan aletleri,101 fanzin vs..)roman kitabı var..denemelerden oluşan kitabı var(hayat bazen çentiklidir)..şiir kitabı var(sokaklar tekin değil)yani edebiyaıtn birçok dalından eseri var diyebiliriz..sizin görüşleriniz nedir altay öktemin görüşleri hakkında..tahmin ediyorum ki tanıyan çok insan vardır..özellikle dergilerden tanıyan..
 
gerçekten çok iyi yazıyor. edebiyatta el attığı her konunun üstesinden ustalıkla geliyor. herşeyden önce çok birikimli bir insan ve asla yaşlanmayacak çok genç bir beyine sahip. ilgiyle okurum, herkese de hararetle tavsiye ederim...
 
bu başlık yok muydu!? bilsem açardım neyse sağol basilisk. altay öktem; şiir ve öyküleriyle,fanzin konusunda yaptığı çalışmalarla benim için önemli bir yazardır. samimiliği ve genç kuşağa olan bağlılığı ayrı bir yer oluşturur. sadece dergilerle yetinmemek lazım onu tanımak için şiirleri okumak,neden böyle yazdığını düşünmek lazım. neden sokak kültürü?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
tabi ki..sadece dergilerde yazdıklarıyla yetinmemeke gerek altay öktemi..sokaklar tekin değil adlı şiir kitabı cemal süreya ödülü alımştı..ve bazı sanatçılarında( aylin aslım harun-mvö-umay umay deniz-vega-met üst k.iskender sunay akın ahmet ümit..)şiirleri bulunuyordu..bir kitapçık haline kitabın içinde..bu yönüyle de farklılık getiriyordu bu kitap..
 
evet o kitap çok iyidir.altay öktem şiirini tanımak için okunmalı.basilisk bu arada imza güzelmiş "replikas" sever olarak yorum yapayım dedim...avatar da onlar herhalde neyse.altay öktem gerçekten farklı bir yazar bu sadece kitaplarıyla kısıtlı değil o kadar yakından tanımama rağmen yazıyorum...yani!
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
senin avatarda iyi...stanley kubrick filmi olan the shinnig..bende''stankey kubrick''sever olarak yorum yapayım dedim:)) o kadar yakından tanımama rağmen demişsin..tanıyor musun altay öktemi..neden sokak kültürü demişsin..hayat sokaklarda olduğu için..altay hep öyle demez mi..iyi kötü herşey sokaklardadır..
 
sokak kültürü konusunda sana katılıyorum...kendisiyle bazen mail'den yazışmamız olur onun dışında araştırdığım kadarıyla tanıyorum
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
zaten önemli olan yazdıklarıdır yazarın..yazarı tanımak istediğin zamanda kitaplarını okumak lazımdır..altay öktemi de tanımak için aynı şey geçerlidir haliyle..konuda ikimizin arasında gidiyor herhalde insanlar yazmaya üşeniyor yani koskoca forumda altayb öktemi kimse tanımıyor mu ya..
 
Yılını hatırlamıyorum ama Cemal Süreya şiir ödüllü yazar ve şairimiz. Her hafta Penguen dergisinde yazıları yayınlanmakta... Bir çok fanzinde emeği olan ve ayrıca Şehrin Kötü Çocukları, Şeytan Aletleri gibi Fanzin Şiir Antolojisi hazırlayan takdir edilesi, hoş görülesi ve şu diyaloğu ile beni mest eden şahsiyet;

-minibüste inecek var dediğimde şöfer sesimi duymazdı ve ben ikinci defa tekrarlamaya korkardım ve şair oldum...
 
Altay Öktem'i Penguen ve Hayvan'daki yazılarından takip ediyorum ben de. Hayvan dergisini çok sıklıkla aldığım söylenemez ama Penguen'de her hafta okuyorum.
Arada bir sıkıcı yazılar yazsa da genelde çok farklı konulardan bahsediyor ve yazılarından oldukça kültürlü, birikimli biri olduğu belli oluyor.
 
şiirleri uyuşturucu madde niteliğindedir..haliyle bağımlılık yapar..o yüzden çocukların ulaşamayacağı yerlere koyun..24 saatte bir kullanın.
 
altay öktem deniz durukanla evliymiş.

duyduğumda çok şaşırımıştım

altay abimizi öküz hayvan penguenden takip ediyoruz(öküz için takip ediyorduk) ama en çok penguende beğeniyorum

penguendeki hayvandaki o fotoğraflarına hayranım
 
dun gece su içinden sağ çıkamayacaımız kitabına başladım..tabi ilk 10 sayfasında yok yok bu onun yazısı olamaz bu kadar saçmalamış olamaz derken kitap birden seyir değiştirdi.. hmm enteresan gibi gidiyor lan dedirtecek bi kitap..tabiki diff dersini asmama neden oldu kitap bitireyim derken:)bu arada odtüye geldikten sonra pengunden bahsetti biraz şu kamile nerden bindim hikayesiyle.o da bayaı iyidi..
 
tatlı insan..kitabı imzalarken,kitabı aldığım zaman attığım tarihe baktı,gülümsedi ve 1 sene öncenin tarihini atarak imzaladı...bunu yılları karıştırdığından mı yaptı bilinçli mi yaptı bimiyorum ama bilidiğim kırmıydı gözleri...akşamdan kalma olabilir ki altay öktem şarapçıdır...
 
Geri
Üst