Gfx8 Distorsion Sorunu

slm arkadaşlar elimde gfx8 var bu alette istegım metal tonları alamıyorum alet biraz karısıkm oldugu için normal olarak bulamıyorum iron madiden vs bu ayarda tonları nasıl ayarlayabilrim ?
 
Eğer yeni aldıysan biraz karışık bir alet hemen pes etme lakkk diye olmaz hemen bir kaç ayını alır isteğin tonlara yakın bir şey çekmek senin yeteneğine bağlı oke ;) (çekilmez diyede bişey yok)
 
Takma kafana bende setupımı dizdiğimde sinirimde çıldırmıştım istediğim tonu yakalamak için
şunalara dikkat et ama
1.solo ton yazarken drive sürüşünü fazla abartma :!: gürültünün ana damarı burasıdır ve sürüşün sağlıklı tutulduğu nokta tahmin ettiğim kadarı ile sana net ve saydam bir drive gerek
2.drive sürüşünü sakın tamamen distorsiyon modülünden sağlama belli değere ulaştıktan sonra equelizerle terbiye et bu kesinlikle gerekli oke
3.modülasyon fxlerini chorus phaser vs vs kullandığın tona göre şekillendirmelisin özellikle phaser'ı drive üstünlüğü olan bir tonda ön plana alırsan büyük bir kalabalık çıkacaktır.
4.aleti çıktığın amplinin tutumunu o'la herşey sıfırda kalsın ondan sonra yapacağın işlem çektiğin tonu parlatmak adına yapılacak en son olaydır bunuda abatmadan yaptığın zaman sağlıklı sonuca varacaksın
kolay gelsin
cash...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
cash varya sinir olnunacak bir durum karsında okuz gibi pedal cıkan ses duyunca kotu oluyum aslında anlatmak istedıgım hangı drever kulanacagım mesala soloda yada hızlı metal riitmlerde cok ugrasacagım gibi yinede saol........
 
Bu ton yakalama olayında acele etme. Sitedeki en usta kişilerin bile zamanını alan, uğraştırıcı bir iş olduğunu tahmin ediyorum.
cash'in anlattığı yöntem en basit ve verimli ton yakalama yöntemi galiba... jeff_loomisin dediği gibi de birden fazla preset kullanmalısın...
dikkat etmen gereken bir şey de iron maiden da kaç tane gitarist olduğu :) Her birinin ayrı tonları var. Hangisini yakalamaya çalışıyorsun bunu iyi seç. Bu oldukça zor bir durum. Ayrıca uzun süreli bir grup. Sabit bir tonda kalmamışlar.
Processorumda 2 tane iron maiden preseti var. Birisi lead tonunda diğeri biraz daha crunchy diyebilirim. Anlayacağın gibi ilki sololar için, ikincisi ritm için. Cleanler içinse gitarlarımdaki sert manyetiklerden dolayı ton yakalama olayını bir tarafa bıraktım. Kişisel clean tonumu kullanıyorum. Keşke gönderebilseydim fakat şu an processorumdan yaklaşık 900km uzaktayım.
Şu lead ve crunchy tonlara dönecek olursak bir tanesinde ms drive kullanmıştım diğerini hatırlamıyorum. Ms drive üzerine çalışmanı tavsiye ederim. Uygun gain, tone ve equalizer ayarları ile o tğrden birçok müziğe iyi giden bir drive.
Son olarak arama motorunun sağlığı açısından "distorsion" değil "distortion" demek daha doğru... Kolay gelsin...
 
Arkadaşlar ben de şöyle bir sorun yaşıyorum. Drive için DISTORTION'ı seçtiğimde prosesör 5-6 sn içinde kapanıp yeniden açılıyor. Prosesöre toptan reset atarsam geçer diye düşündüm. Ama kullanım kulavuzu yanımda olmadığı için nasıl yapılacağını bilemiyorum. Bir arkadaş nasıl yapılacağını anlatırsa çok sevinirim.
 
Geri
Üst