Avrupa' Da Nerelerden Müzik Alışverişi Yapılır?

Sayın Turkrock ahalisi, şubat-haziran arası Erasmus olayına Avrupa' da olacağım. Avrupa' da genel olarak nerelerde ucuzdur gitar, amfi, ses kartı vb. aletler, satıp gitsem orada alsam mantıklı olur mu ? Kafada deliler gibi 8telli aletler var, ego çok aç bu konuda. 7 ya da 8 telli bir şeyler, 1000 lira altı ekipmanlar hangi şehirde hangi sitede ucuz olurlar? Bir de oradan gelirken ne kadar ne getirilir?
Teşekkürler.
 
Selam Ediz hayırlı olsun öncelikle. Bilgin olsun diye söylüyorum Musicians Friend yaz ya da yaza doğru çok ciddi indirimler gerçekleştiriyor 1 ay boyunca filan. Onu yakalayabilirsen almasan bile göz at derim tabi Nereye gideceksin bilmiyorum. :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Çek Cum. gidiyorum ama çok sabit durmayacağım sanırım, neresi ucuzsa oraya giderim İngiltere hariç. Mf ye bakıyorum ara ara, gene devam edeyim güzel bir şeyler düşerse:D Oralardan istek varsa da getireyim gift olarak göndereyim falan.
 
Avrupa fiyatları aslında Türkiye fiyatlarından çok farklı olmuyor. Thomann.de sitesi Avrupa genelindeki en büyük müzik enstrumanı alışveriş sitesi. Fiyatları Musiciansfriend.com veya Music123.com'dan karşılaştıracak olursan fiyatlarda genel olarak rakamların aynı kaldığını ama birimin dolardan euro'ya dönüştüğünü görürsün. Böyle olunca Amerika-Türkiye arası fiyat farkı kadar bir uçurum olmuyor Avrupa'da. Hiçbir şekilde alışverişin (ikinci el olmadığı durumlarda) Amerika'dan tanıdık yardımıyla getirtmekten daha ucuz olmuyor. Ayrıca Amerikan bazlı sitelerin %90ında International Shipping olayı sadece Kanada için geçerli, deniz aşırı yollanmıyor.
 
avrupa'ya gidiyorum diye sakın gaza gelip de elindeki aletini edavatını satma. birincisi elma, armut almaya pazara çıkar gibi düşünme, ihtiyacını belirle nokta atışı yap, ikincisi euro tl karşısında korkunç değerli, üçüncüsü de avrupa'da cihazlar euro olarak da pahalı.

nerelere gideceksin bilemiyorum ama almanya bu konuda iyidir. özellikle music store'ı öneririm. köln'deki mağazasına gitmiştim. 3 katlı devasa bir yerdi ve güzel kampanyalar vardı. sitesini incele bence. www.musicstore.com

kısaca gittiğin kentlerde bulduğun müzik mağazalarına girip bak, güzel kampanyalar oluyor, belki denk getirip ucuza birşeyler alabilirsin. ama oradan nasılsa alırım diye elindekileri sakın ola satmaya kalkma.

naçizane tavsiyem, elindeki kaynakları gezmeye tozmaya, bol bol içki içmeye ayır. şimdiden iyi eğlenceler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Yok satma olayından vazgeçtim büyük oranda, eğer ucuzunu bulursam oradan da satış açarım çünkü giderken gitar vs. götürmüyorum. Bakalım artık. Bir de, oralarda elektronik hangi ülkelerde ucuza alınır? Elektronikten kastım üst düzey bilgisayar, fotoğraf makinesi, tablet, telefon vs. gibi olaylar.
 
Geri
Üst