George Orwell

1984 u lisede bi ara okumustum daha dogrusu okumak zorunda kalmıstım :D ama iyiki okumusum cunku gercekten mukemmel bi eser. bu kitabı okuduktan sonra etrafındaki bi cok seye daha farklı bakıo insan. tam olarak hatırlamıorum ama kitabın cikolata fiyatları ile ilgili olan bölümü cok guzeldi gercek yasamla uyusuyodu. bi de tabii ki en en etkileyici kısım kitabın sonu. bi de bu aralar otomatik portakalı okuyorum ve de ikisi arasında cok ortak nokta var gibi geldi bana. sanki 1984 deki otoriter duzen yıkılırsa ne olurun cevabı gibiydi otomatik portakal. george orwell'ın daha baska kitaplarını da okumak isterim ozellikle animal farm'ı.
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Yazım Kurallarına dikkat ediniz. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
George Orwell'in 1984 ü bana göre Aldous Huxley nin Cesur Yeni Dünyas'ından sonraki en iyi korku ütopyasıdır!Ayrıca hayvan çiftliği de dünya edebiyatında sağlam yeri olan bir eserdir!Bu iki kitabı dışında bir kitabını okumadım ama yazarlığından bir ana için bile şüphe etmedim!
 
Zaman huxley'i haklı çıkardı çünkü orwell'ın aksine insanların baskıcı ve kendilerini sürekli denetleyip,gözetleyen bir otorite(big brother)tarafından köleleşmek yerine haz aldığı unsurlar tarafından gönüllü köleler haline geleceğini savunmuştu..
 
1984 favorimdir.ödünç verdiğim bu kitabı bir daha geri alamadım.gerçekten hayata bakışımı değiştirmiş bir eserdir.insanların gerçek yüzlerini görmemde yardımını yok sayamam
 
1984 favorimdir.ödünç verdiğim bu kitabı bir daha geri alamadım.gerçekten hayata bakışımı değiştirmiş bir eserdir.insanların gerçek yüzlerini görmemde yardımını yok sayamam
 
sistemin çarkı olmak zorunda oluşumuzu anlatan daha güzel bi kitap daha yoktur---1984---kitabın sonunda yaşadıım hayalkırıklığı anlatılamaz..lanet olsun diye haykırası geliyor insanın..
 
1984 tam bir başyapıttır,okuduğumda allak bullak olmuştum.Bunun yanıda,Alan parson's project-Eye in the sky,Pink floyd-Animals,Rick wakeman-1984,albümleriyle üstada saygılarını sunmuşlardır.Ayrıca edebiyat,sinema,müzik,dünyasında etkilediği sayısız isim vardır.
 
George Orwell'ın "1984"eserinin Yevgeni Zamyatin'in "Biz" adlı eserine çok benzediğini yazmıştım önceki bir mesajımda. Yine Rus edebiyatı yazarlarından Krılov'un bir kaç kısa öyküsünde havyanların tıpkı Orwell'ın "Hayvan Çiftliği" romanındaki gibi konuşturulduğunu ve anlatılmak istenen şeylerin hayvanların ağzından yazıldığını gördüm. Burdan George Orwell'in Rus Klasik Edebiyatının, esinlenecek kadar iyi bir okuru olduğu kanısına vardım ben. :)

Sevgiler...
 
1984 ve hayvan çiftliği dudağımın kenarında acı bir gülümsemeyle okuduğum kitaplardı,aspidistrayı çok büyük bir hevesle almıştım,okurken kendine has üslubuyla keyif verse de yine de hayal kırıklığına uğradığımı söylemeliyim.
 
Kitap olarak eserlerini okumadım ama "Hayvanlar Çiftliği"ni tiyatro oyunu olarak, "1984"ü de film olarak izledim. 1984 daha dikkat çekiciydi ve gerçekten ağır bir havası var. Hem itici bir yanı vardı hem de çekici... İnsan dengeyi pek kuramıyor. Yapılan işkenceler sırasında aç farelerin birkaç santim ötede nefeslerini hissederek beklemek en kötüsüydü galiba. :?
 
Geri
Üst