Roland Cube-30 hakkında

arkadaşlar merhaba bi süredir amfi araştırıorum kndime ewde kullanacağım bi amfi bakıorum öle programa çıkartıyım şöle yapıyım gibi bi amacım yok ki öle bi ihtimali olan bi müzisyen deilim bu aralar...

şimdi ben analog sesi tercih ederim ama şöle bşy waranalog amfiyi aldıımda ewmde üzerine bağlıyabileceim hiç bi pedalım yok..

bi arkadaş sesi fazla açılmadıında tonların gyt ii geldiini yazmış bu durumda bnm için ideal amfi bu mudur?
 
1. sayfadan itibaren okurken gayet guzel yorumlar yapiliyordu ve bu amfiyi alabilirim gibi bi dusunce dogmustu bende. fakat son sayfaya yaklastikca iletilen dusunceler hele ki analog pedal baglayamama olayi amfiyi almamama neden oldu :D
 
ya burda sanırım bazı arkadaşlar yanlış anlamış delay tarzı pedallar bu amfiye bağlanmıyor gibi birşey algılamayın. sadece delay i preamp tan önce kullanmış olucaksınız. mesela delay pedalınız açıkken amfiyi distortion dan clean kanala geçirdiğinizde, distortion da çalarken oluşan delay siz clean kanala geştiğiniz anda clean olarak duyulacak. bilmem anlatabildim mi biraz karışık oldu galiba :)
 
Amfide zaten bir pot ta delay reverb ,diğer pot ta chorus -flanger-phaser-tremolo efekti var,noise gate ve volume pedalı zaten sorun çıkarmaz,7 tane de amfi modellemesi var zaten.3 band equalizer i var.Prosesör gireceksen aux in den girersin ama bu durumda amfinin distortion clean equalizer efekt gibi hiçbir özelliğini kullanmazsın .Diğer birçok amfde olmayan rec out ile bilgisayara bağlayıp kayıt bile yapabilirsin.Ama over drive yok .Sen analog mu kurmak isityorsun ,amfi mi almak istiyorsun?Paran neye yetiyor?Bu amfi giriş seviyesindeki biri için yeterli olduğunu düşünüyorum bu fiyata bu özellikte başka bir amfi de yok malesef , tabiki ton zevk meselesidir .Roland ın 7 amp modellemesinden hiç birini beğenmezsin de gider marshall ın tonunu beğenirsin marshall alırsın veya birbaşkasını.....
 
K_r_m demiş ki:
ben soyle bi soru sorayim o zaman.

delay,noise gate,wah,volume pedal,distortion,over drive'dan olusan bi setup baglanabilir mi bu amfiye?

wah/volume - overdrive - distortion - noise gate' in bağlanmasında zaten hiçbir sorun yok. sadece genelde kullanılan sıralamada delay pre-amp tan sonra bağlanır ama sen bu saydığın pedalların arkasına birde delay bağlayıp:

gitar-wah/volume-overdrive-distortion-noisegate-delay-amfi şeklinde kullanırsan da çok fazla bir sorunla karşılaşmazsın. eğer amfinde fx loop un varsa:

gitar-wah/volume-overdrive-distortion-amfi(input) daha sonra amfinin fx send kısmından noisegate-delay daha sonradadan da fx return den tekrar amfiye girersin.

benim kendi fikrim
gitar-wah/volume-overdrive-distortion-noisegate-delay-amfi
şeklinde bir bağlantının çokta sorun edilcek birşey olmiyacağıdır.
 
tesekkurler arkadaslar yorumlarınız ıcın. ben amfıyı gordum dun. adamlar delay veya baska zaman ayarlı bır pedal baglamanın bır sorun veya sakıncası olmadıgını soyledıler.zaten gırıs ınputtan,dırek baglarsın dedıler.ben de amfıde fx-loop gerektıgını yoksa preamp sorun olacagını soyleım ama verdıklerı yanıt degısmedı.
halbukı oncekı sayfalarda boyle bır sorun oldugu soylenıyordu. arada kaldım sımdı.
yoksa poweramp ıle ılgılı bır durum mu soz konusu fx-looptan dolayı.

benım ıstegım bu amfıye yukarda dedıgım analog setı sorunsuz dızmek. eger yapılıyorsa tabı :)
bı de bu amfıyı ıstememın nedenı elımdekı paraya en ıyı bu amfı alınıyor.
 
tesekkurler KeReMmM ilgin icin. msnde de kousabiliriz ama burda konusursak bu tip sorulari bu amfiyi alacak arkadaslarimiz icin de bi bilgi olur,belki onlarin da boyle bi sorunlari olabilir,burdan okuyup ogrensinler :D

bir de madem bu setup sorunsuz calisabilir ama tam verim alinamaz diyorsunuz. peki 30 watt sahnede kurtarir mi? yine onceki sayfalarda "davulun sesini kapatiyor" seklinde yorumlar vardi fakat benim caldigim grup 2 gitarli bi grup onun sesi de eklenince ne derece duyulabilir 30 watt.
bir de soyle bir durum var 2.5-3 saatlik bir bar programini kaldirir mi bu amfi? belki 1-1.5 saatlik bi performansta davulu kapatabilir ama daha sonra yorulma,şişme olur mu?
tesekkurler tekrardan :)
 
o amfi mashall dan daha iyidir bence.. roland amfileri ev ve konser içinde kullanılabilir bence ama o kadar da profesyonel değiller.. zaten bir amfiden efekt olarak reverb den başka birşey beklemek yanlış.. analog pedal denen birşey var :D iyiki marshall almamışsın diyorum çünkü ses kalitesi olarak mashall dan geri kalmaz ve üstüne süper efektler var.. hemde 15 watt daha güçlü.. amfinin güçlü olması demek daha uzun süreli, daha sağlam ses vermesi demektir.. güle güle kullan bırakalım bu marka takıntılarını.. roland ve boss aynı yada birleşik kuruluşlar zaten..
 
ayriyetten 20 metrekare alanda 30 watt bateri ile yeterlidir.. ama sahne için 60 watt en aşa lazımdır bence.. ama amfi alırken kalitesine de dikkat et.. laney olsun, tüpsüz 150 watt olsun bir işe yaramaz diyebilirim.. ama tüplü 50 watt bir mashall çok daha iyidir (tüp simulatorlü değil, tüplü!)
 
ne olursa olsun marshall amfilerin babasıdır keşke marshall alsayıdun rolandın üzerindeki efektlerle kandırdılar senide hep öle olur onlar hiçbir işe yaramaz ilerde illaki pedal prososör falan alcaksın nasılsa. hem marshallın ses verimi daha iyidir her zaman için.düşünsene ilerde konser weriyosun bidakka beyler ben bi efekt değiştirim amfi üstünden diyemessin.
 
Hehehe çok güldüm :) ya marshall ın mg serisi amfilerin babasımıdır? he öyleyse yandık yani.. böyle sadece markaya takılıp ''abiii amfiye baaakkk marşallll vaaovvv'' bence bu zihniyet çok daha kolay kandırılır...
 
arkadaşlar çok iyi bir amfi evet baba ROLAND CUBE-30..bir sorum olucak:bu amfi biliyorsunuz ki footswitch girişine sahip..peki amfiye uyumlu bir footswitch bileniniz var mı?
 
Geri
Üst