Replika Gitarlar Hakkında!!

  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Metalmilita34 dostum iste sana 10 tane seri nosu ayarlıyım ama yinede haklısın o şekilde baştan eleniyor.. bjorn haklısın dostum ama bunu anlamayan çok kişi var.. single_factor , dostum internette açıklayıcı bilgiler var ve seri nosu var tabiki ama en guzel eline aldıgında anlıyorsun emin olmadan almamak en guzeli....
 
bu arkadaşın ilanları çok ilginç ama dürüst en azından :) yalnız piyasada ne kadar replika gitar var , oldukça korkutucu. bu konuda tek önlem yüksek tutarlı bir gitar alacağınız için bilen birine denettirmek en kötü ihtimal buluşup bir müzik mağazasına göstermektir.
 
bu replika olayı iyice canımı sıkmaya başladı, ülkemizde cin olmadan adam çarpmaya çalışan çok insan(!) mevcut, zamanında asla replika almayın, ileride o gitarlardan çok insanın canı yanacak vb. dediğimde insanlar bana kızıyordu, replika olduğu belirtilirse sorun olmazmış... bir kişi belirterek birine sattı diyelim, onun sattığı adam orijinal diye kakalamaya çalışıyor aynı aleti, alışveriş zincirinin bir yerinde mutlaka kendini çok akıllı sanan bir çakala denk geliyor. rezillikten başka bir şey değil, son günlerde gitar alım satımı olaylarında canımı sıkan çok eleman oldu, yemin ediyorum bu ülkedeki müzik mağazalarının çoğundaki çoğu insan, gitarın "g"sinden anlamıyor! Bir de bu bir halttan haberi olmayan insanları otorite olarak karşıma çıkartmaya çalışan insanlar var ya, katil olmamak elde değil! " ' x abi ' bana şöyle dedi, "şekilli" gitarları çocuklar çalarmış, zaten özenti işi, gitar dediğin strat ya da lp "şeklinde" olur, ağacı falan da dandik oluyormuş "şekilli" gitarların" ve bu "x abi"den bahseden elemanın söylediği kadarıyla "x abi" TNT Müzik ya da PERA Müzik'te çalışmakta, İstanbul'daki çoğu müzik dükkanı acınası halde, hala buralardan alışveriş yapan insanlar var, ilk gitarım hariç Türkiye'den hiç bir müzik aleti satın almadım, almayacağım ve aldırtmamaya çalışıyorum, lanet olsun tüm bu insan topluluğuna. ulan şekilli gitar nedir?! diğer gitarların bir şekli yok mu!? sıvı mı bu aletler?
 
Bana da Zuhal Müzik'te üç beş tane -farkedilmemiş müzik dehası müşteri temsilcileri- bir olup "Mesa'yla rock çalınmaz, en iyi rock Marshall'la yapılır" diye diretip, bunu bilmediğim için halime acıyan gözlerle bakmışlardı. Sırf Mesa satmıyolar diye koca firmayı, binlerce kullanıcısını iki dakkada gömdü köftehorlar, sanki Mesa sadece Triple Recto üretiyo, ki onla da yapılır da neyse... O günden sonra da kapısından geçmedim zaten o dükkanın.

Aslına bakarsanız replikalar hep vardı ama Japonlar ve Koreliler kartondan, plastikten gitar yapalım da tipi benzerse çakalım millete gitsin diye değil, ciddi bi şekilde kendilerini ıspatlamakta bi geçiş süreci olarak gördüklerinden, Amerikalıları üretim tekniğine ve hatta marka yazım karakterlerine kadar taklit etseler de kafaya kendi imzalarını attıklarından işin içine sahtekarlık girmesi daha zordu. 90larda Japonlar kendi özgün modellerini çıkardıktan sonra bayrağı Kore'ye devrettiler; Cort, Samick, Maison'a... Hepsi fiyatına göre kabul edilebilir kalitedeydi hala. Sonrasıda malesef Çin ne koparırsak kardır zihniyetiyle sektöre girdi. Haliyle bu kullanıcılar için hiç iyi olmadı. Replika işinin bile suyunu çıkardılar. Gitarın kafasında JEM yazıyo ama tonu G Serisine denk. Tam bizim istediğimiz gibi, yani Türk işi... Dostlar JEMle görsün, Sinan Akçıl'ın, Demet Akalın'ın konserine bilet alıp giden milletiz, sesin çok da önemi yok nasıl olsa...
 
Geri
Üst