Barış Akarsu

**adamın müziğini eleştriyoruz,yakışıklı olup olmaması müzikten bağımsız bir olay..brad pitt manchester rock yapıyor mu..yapmıyor..

**buradaki insanların da böyle yolun başındaki genç bir insana bir kastlarının olacağını zannetmiyorum..umarım barış ilerde iyi müzikler üretir de o zaman da alkışlarız..ama şu an için elemizde olan barış ın suni biçimde başarısızca distortionla harmanlanmış müziği..
 
popçular dışarı

burda pop camiasının (ya hatta arabesk) insanları gibi dedikodu yapılıyor ve delikanlılık! durumları yaratılıyor. rock müzik tarihini iyi öğrenin, rock ın sadece bir müzik tarzı değil bir yaşayış ve düşünüş tarzı olduğunu iyi öğrenin ya da kalem kırmaya devam edin, müzik böyle birşey mi sizce? türkiyenin yetiştirdiği en başarılı gitaristlerden biri barışın albümüne imzasını neden koydu sizce, nedeni sadece paramıdır acaba.. yok öyle bir şey, rock camiasının ne kadar tutucu olduğunu burda görüyoruz zaten peki bu adamlar neden barışı bu kadar desteklediler, karaca ailesi şarkıyı veririken ne düşündü? yüzlerce insan yeni melek gösteri merkezini neden doldurdu, yüksexes neden konserini gösterdi, NEDEN BTÜN AKADEMİ YARIŞMACILARINI AYDININ PROGRAMINA GÖTÜRDÜLER DE BARIŞ AKARSU YU O TARZ PROGRAMLARDA GÖREMEDİK? neden dizide oynamadı, neden blendax reklamında oynamadı, merak ediyorum aranızda kaç kişi albüm konser vs yapma müziğini sesini duyurma hayali kuruyor ve bunun için neleri göze alır...ya da hayatta ne hatalar yapıp bundan ders alarak yeni başlangıçlar yapar...ya da kaç yarışmacı TEPEDEKİ BEYAZ SARAYI dert eder...
 
yane.dinledikten sora bazı yorumlar yapalım..
bende dinlemedim , sanırım albümü almam.Ama umarım yolu açık olur..
 
thulsa_doom demiş ki:
rubS demiş ki:
ya madem bu adamı kimse beğenmiyor bu kişi nasıl bu kadar oy aldıda birinci oldu??

burdaki insanların çoğu gerçek müzik dinleyicileri...müzikten anlayanlar yani...ama o programı izleyip oy atanlarınsa kimler olduğunu söylememe gerek var mı?ona oy atanlar şimdi gelinim olur musun izleyenler emin ol buna...

müzik piyasasına girmek için kendini göstermek için insanlar binbirtürlü yol deniyorlar çocuk yarışmaya girmiş kazanmış ama kalkıp bunu salakça şekilde kullanmadı hatta sessizliğe büründü ben kendi kendime bir ay sonra albüm yapar bu çocuk diyordum ama çok bekledi ve çıkardı albümünü eğer para kazanmak isteseydi kendi yağlar cilalar çok daha farklı şekilde piyasaya çıkabilirdi... bu arada o yarışmayı ben izledim (tabi kontürlerimi harcamadım) ve o yarışma da farklı olan bir iki tane tip vardı onlar birtanesi de bu çocukdu hangi tarz parça söylese rock ağırlık birşeyler yapmak istediğini belli ediyordu ama kalkıpda ben gelin yarışmalarını izlemedim... burda kalkıp insanlara saçma sapan ithamlarda bulunmayın hadi çıkında siz albüm yapın... ben anlamıyorum zaten 40 yıllık metallica ya laf atanlardan piyasa oldu diyenlerden bu tarz cümleleri duymak çok normal.. ki ben mesela bir zamanlar mor ve ötesine çok acımasız laflar yazıyordum forumlarda ve sonradan ne kadar saçma düşündüğümün farkına vardım haaa mor ve ötesi şuan başarılı olduğundan değil albümlerini bile alıp dinlemedim bir önceki albümü hariç... eğer bir iş yapılıyorsa dinlersin beğenmezsen dersin ki" benim müzik zevkime hitap etmedi" bitirirsin.. insanları kalkıp yerden yere vurmazsın sen, ben , o kim ki!!!! herkes amaçları doğrultusunda ilerler veya geriler bu kimseyi germez ne seni ne beni ne bir başkasını...

albümü dinlemedim:D
 
ben barışı çok beğeniyorum ve sesinin,gerek görüntüsünün çok sıra dışı olduğunu düşünüyorum.yarışmayıda hak ederek kazandı.ewt diğerleri gibi reklamalarda dizilerde oynamaya ihtiyaç duymadı.ünlülüğünü sırf para kazanmak için kullanmadı.onun hayali sesini kullanmaktı ve bu yarışmaya katıldı.diğerleri gibi ünlü olmak için değildi.o yüzden tebrikleri hakediyor.

yolun açık olsun barış :)
 
barışla birebir konuşmuştum çok içten ve sıcak.karadeniz ereğlisine gelmişti.her yıl çilek festivali olur bilmezsiniz belki.zaten eskiden de ereğlide bi barda çıkardı.hiç değişmedi değişmez umarım...
 
ya konu Barış ın sevimli ve yakışıklı olması mı yoksa müzik mi anlamadım!!Sonuçta bizim milletimiz Selçuk diye bi adamı da birinci seçmişti.Barış yarışmada birinci oldu diye illa kaseti de çok başarılı olacak diye bir şey yok..Elbette herkesin bir dinleyici kitlesi var,umarım kalıcı olur..
 
Valla ben kendi adımı söyleyeyim dinledimde eleştirdim zaten sadece 1 tane şarkı"Islak Islak" için konuştum.Emeğe saygımız var.Sonuçta bizde stüdyolarda,sahnede uğraşıyoruz.Sevdiğimiz için......
Ama buraya 11 yaşındaki çocuklarında girdiğini belirtmekte fayda var arkadaşlar.Onun için her eleştiriyede sinirlenmeyin ve her eleştiriye ciddiye almayın derim.

Emeğe herkesin saygısı olması gerekir.Çünkü bir kere bir iş yapılırken herkes en üst çabasını,fiziksel gücünü, yeteneğini kullanıyor ve yapabileceğinin en iyisini yapıyor.Bunu bu işlerle uğraşmayanlar pek anlayamayabilir...Haaa yok yarım yamalak bir iş yapıldığını düşünüyorsanız o zaman da kanıtlarınızla konuşursunuz...Şu şu olmamış...Şöyle yapsanız daha iyi olurdu,bir daha ki sefere böyle yapın(ki bunu -yapmak- şarkıyı söyleyen kişinin elinde değildir) Aranjör denilen,Prodüktör denilen kişiler vardır :) Hatta yurt dışında Vocal Coachlar da var yani öyle kafana göre şarkıda söyleyemiyorsun,yön gösteriliyor....

Herkes tabii ki istediğini söyleyecek,kin kusmamak,saygı çerçevesi içerisinde olmak koşulu ile...Ön yargınızda olabilir tabii ki ve ön yargıda hiç kötü bir şey değildir aslında.
 
Evet simirna son yorumuna katıııyorum işte arkadaşlar olay budur :D Tanselus ki takip ettiğim kadarıyla (yeni üye olsamda önceden takip ediyordum) belli bir ağırlığı olan ve rock müzik konusunda oldukça fazla bilgisi olan bir arkadaş ve son yazı için kendisine teşekkür etmek istiyorum. Bizlerin de tek istediği bu zaten fırsat tanınması başka bişey değil... :LOL:

Tanselus Son yazısında bana bir mesaj vermiş gibi geldi 8) evet arkadaşım hakılısın brat pitt yakışıklı diye rock müzik yapmıyor haklısın ;) ama benim burda demek istediğim Barış Akarsu ya yaklaşımlardaki gördüğüm en büyük ön yargı bu. Ne dense rock müzik bir çeşit bazı şeyleri protesto ettiği ve düzene karı geldiği için bu müziği yapanların yakışıklı da olabilmeleri pek kabul görmüyor :LOL:

Barış asla ben Cem Kara nın varisiyim vs vs vs bahsini ne açıyor nede söz ediyor. O diyorki "sağolsun insanlar beni o çizgide görüyorlar ne mutlu bana ama onun gibi olabilmem için çok çok çok çalışmam gerek ayrıca o ve Barış Manço yaşasaydı benim kendi yolumdan kendi çizgimden gitmemi isterlerdi ki bende öyle yapacağım yavaş yavaş öğrene öğrene sindire sindire. Kendi çizgimi oluşturmak ve kalıcı olmak istiyorum popüler kültürde yok olup gitmek istemiyorum ve rock müzik yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim ilk albümüme koymadım ama ikincisinde kesinlikle kendi bestelerim olacak " şimdi böyle söylemleri yapan bir insana bakış açımız nasıl olmalı sizce?

Yıkıcı değil yapıcı değil mi zaman herşeyi gösterecektir aslında ve Barış Akarsu da türk rock dünyasında yerini alacaktır kalıcı olacaktır.
 
rockerrocker demiş ki:
Barış asla ben Cem Kara nın varisiyim vs vs vs bahsini ne açıyor nede söz ediyor. O diyorki "sağolsun insanlar beni o çizgide görüyorlar ne mutlu bana ama onun gibi olabilmem için çok çok çok çalışmam gerek ayrıca o ve Barış Manço yaşasaydı benim kendi yolumdan kendi çizgimden gitmemi isterlerdi ki bende öyle yapacağım yavaş yavaş öğrene öğrene sindire sindire. Kendi çizgimi oluşturmak ve kalıcı olmak istiyorum popüler kültürde yok olup gitmek istemiyorum ve rock müzik yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim ilk albümüme koymadım ama ikincisinde kesinlikle kendi bestelerim olacak " şimdi böyle söylemleri yapan bir insana bakış açımız nasıl olmalı sizce?

Yıkıcı değil yapıcı değil mi zaman herşeyi gösterecektir aslında ve Barış Akarsu da türk rock dünyasında yerini alacaktır kalıcı olacaktır.

Demiş..İşte problem vurada başlıyor..Barış Manço kendi şarkıları ile kendi çizgisini oluşturdu..Barış Akarsu nun kendi çizgisi olamaz çünkü şarkısı yok..Başkalarının şarkısı ise onların çizgisidir..barışın değil..Pop starlara başkalarının şarkılarını okutup albüm yapıyorlar..Ve çizgiden bahsediyorlar..Kimin çizgisi ya..
 
ülkemizde müzik camiasında iyi işlerin hakettiği yere gelememesinin ve rock müzik te bile "piyasa" durumunun söz konusu olmasının nedeni,-bazıları her ne derse desin-,tamamen bu tarz insanların suçudur...bu tarz insanlar dediğim,piyasaya çıkan albümün niteliklerini bi kenara atıp önce kişinin tipine bakar,yakışıklı ya da güzelse çoktan artı puanları almıştır,sonra sahnedeki durumuna bakarlar!ama yanlış anlamayın sesine değil,hareketlerine dansına(üstünü çıkarıyo mu çıkarmıyo mu :twisted: )en son olarakta albümün kalitesi gelir..ama çoktan o kişinin yada grubun hastası olmuşlardır bile...sonra sıra gelir,yapılan olumsuz eleştirilere karşı çıkıp körü körüne onu savunmaya...

kişi kendi şarkılarını yazmamıştır,sahnede tamamen müzik adına değil şov adına bi takım şeyler yapmaktadır,birde detone dir...bunun üstüne gelipte kimse ortada emek var bilmemne demesin!ortada emek varsa ben göremiyorum o zaman..tek gördüğüm abuk sabuk şarkı söyleyen,orasını burasını açan rockçıyım diye geçinen,kızlarımızı da bi güzel kendine hasta etmeyi başarmış bi kişi..e tebrik etmek lazım diycem ama bizim insanlarımızı kandırmak çok kolay..o da başarmış işte ..ne diyim....şu noktadan sonra bu ve bunun gibi konularda ki tek yorumum budur...saygılar..
 
bence iyi bir imaji var,sesi de yeterince guclu HAtta cok guclu.sadece biraz zamana ve calismaya ihtiyaci var diye dusunuyorum.
ikinci albumunu bekliyorum,cover olaylarini artik cekemiyorum,kendi bestelerim de olacak dedi,insallah iyi bir calisma olur.
 
Valla kim ne derse desin Barış Akarsu bu işi başaracak zaman herşeyi gösterecek herkese fazla söze gerek yok

İnananlar inanmayanalara onlar inanana kadar anlatmaya devam etsin :roll:
 
insect demiş ki:
bence iyi bir imaji var,sesi de yeterince guclu HAtta cok guclu.sadece biraz zamana ve calismaya ihtiyaci var diye dusunuyorum.
ikinci albumunu bekliyorum,cover olaylarini artik cekemiyorum,kendi bestelerim de olacak dedi,insallah iyi bir calisma olur.

tamamaen haklısın insect oda çalışıyor
sürekli kendini geliştiriyor ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor
ikinci albümünde kendi bestelerinede yer verecek ve herşey gerçekten çokk güzel olacak.. ayrıca başta menejeri olmak üzere tüm ekip arkadaşlarıda süper ;) ;) ;)
 
bana bir türlü rock yapıyormuş gibi gelmiyor ne imaj açısından ne ses ne de düzenleme açısından
oldukça kasıntı, eskilere özenen, sürekli aynı şeyleri giyen ve müziğine de bu sıradanlığı yansıtan biri gibi.
popüler kültürün bir parçası
dinleyen dinlesin benim fikrim böyle.
 
Re: popçular dışarı

calisto demiş ki:
burda pop camiasının (ya hatta arabesk) insanları gibi dedikodu yapılıyor ve delikanlılık! durumları yaratılıyor. rock müzik tarihini iyi öğrenin, rock ın sadece bir müzik tarzı değil bir yaşayış ve düşünüş tarzı olduğunu iyi öğrenin ya da kalem kırmaya devam edin, müzik böyle birşey mi sizce? türkiyenin yetiştirdiği en başarılı gitaristlerden biri barışın albümüne imzasını neden koydu sizce, nedeni sadece paramıdır acaba.. yok öyle bir şey, rock camiasının ne kadar tutucu olduğunu burda görüyoruz zaten peki bu adamlar neden barışı bu kadar desteklediler, karaca ailesi şarkıyı veririken ne düşündü? yüzlerce insan yeni melek gösteri merkezini neden doldurdu, yüksexes neden konserini gösterdi, NEDEN BTÜN AKADEMİ YARIŞMACILARINI AYDININ PROGRAMINA GÖTÜRDÜLER DE BARIŞ AKARSU YU O TARZ PROGRAMLARDA GÖREMEDİK? neden dizide oynamadı, neden blendax reklamında oynamadı, merak ediyorum aranızda kaç kişi albüm konser vs yapma müziğini sesini duyurma hayali kuruyor ve bunun için neleri göze alır...ya da hayatta ne hatalar yapıp bundan ders alarak yeni başlangıçlar yapar...ya da kaç yarışmacı TEPEDEKİ BEYAZ SARAYI dert eder...

serdar öztop'un yada diğerlerinin barış akarsu'yla çalışmasınn nedeni tabii ki paradır.türkiye'de müzisyenler aç kalıyorlar para kaznacakları bir işe de atılıyorlar doğal olarak.ha ayrıca o aydın'ın programına neden çıkmadı diyorsun öyle birşey olamaz.onalr anlaşmalılar programa katılırken kanalımzıdkai ve yayın grubumuzdaki programlara konuk oarlak katılackasınız diye belge imzalatırılıyor onalra o gün meşguldür işi vardır o sayede katılmamıtşır.neyse sizlere çok pis rockçı süper sesliadamınızla mutluluklar.
 
Geri
Üst