Barış Akarsu

B43E6FA36AA4EC45AFDF50FDb.jpg


Barış Akarsu anısına özel burs
20 - 21 - 22 - 23 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan yetenek sınavlarında başarılı olan iki öğrenciye, okulun kurs öğrencilerinden Barış Akarsu anısına ücretsiz burs verilecek.
bilgi için: www.kadikoygsl.org/genelbilgi.asp



SABAH - İŞTE INSAN EKİ SAYFA 13
http://www.isteinsan.com.tr/egt105-1116203-20070819.html




Yüksek sanata giden özel yol

Özel Kadıköy Güzel Sanatlar Lisesi, kariyerini sanat üzerine kurmak isteyen gençlere yönelik programıyla dikkat çekiyor.

Özel Kadıköy Güzel Sanatlar Lisesi'nin Moda semtindeki bahçesinden gördüğünüz muhteşem deniz manzarası karşısında insanın içinden sanat aşkı yükselmemesi mümkün değil. Zaten 2000 yılında kurulan bu okul, geleceğini sanata adayan gençleri hedefliyor. Okulun ağaçlar arasındaki kapısından içeri girdiğinizde keman, piyano gibi enstrümanların tınılarına karışan eğitimli insan sesleri karşısında sıradan bir lisede olmadığınızı anlıyorsunuz derhal. Konservatuarları andıran bu ortam, son dönemlerde iyice 'zehirlenen' Türk şov dünyasının panzehiri gibi adeta. Müzik, Tiyatro, Resim ve Sinema-Televizyon olmak üzere dört bölümden oluşan okula öğrenci kabulü bir dizi yetenek sınavı sonrası gerçekleşiyor. Bölümlerin sahip olduğu 24'er kişilik kontenjana rağmen en fazla 15-18 kişi sınavları geçerek okula kabul ediliyor. Bu dört bölümden birini kazanan ve kayıt olan öğrenci henüz lisede çağında mesleğini seçmiş oluyor.

İngilizce de var
Müzik bölümünde piyano, keman, viyola, gitar, viyolonsel, flüt, klarnet gibi enstrümanlarda uzmanlık kazanılıyor. Ayrıca koro, orkestra, müzik tarihi dersleri veriliyor. Resim bölümünde desen, resim, heykel ve grafik alanlarından birinde uzmanlık veriliyor. Sinema-Televizyon bölümünde ise sinema tekniğine giriş, yapımcılık ve yönetmenlik, fotoğraf uygulaması alanlarında dersler var. Tiyatro bölümündeyse oyunculuk, ses eğitimi, hareket ve doğaçlama dersleri yapılıyor. Toplam dört yıl süren lise eğitimi sırasında mesleki derslerin yanı sıra tarih, edebiyat, coğrafya, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve İngilizce gibi ortak kültür dersleri de okutuluyor.

ÖSS'de tam başarı
Özel Kadıköy Güzel Sanatlar Lisesi, yüksek lisansını konservatuarda yapmak isteyenler için bir tür hazırlık aşaması görevi görüyor. Rakiplerine oranla dört yıl daha fazla eğitim almış olan mezunların konservatuarın yetenek sınavlarında daha başarılı olduğu ifade ediliyor. 2006'da mezun olan 31 öğrencinin otuzunun devlet konservatuarlarına yerleşmiş olması okulun bu konudaki iddiasını kanıtlar nitelikte. Yüzde 99'lara varan bu başarı, mesleğini severek yapanlar için büyük ümit vaat ediyor. Buna karşılık okul, meslek seçimini sanattan yana kullanmama kararı alanların eğitim hayatında tıkanıklığa yol açabiliyor. Sanat eğitimine devam etmekten vazgeçip üniversitede başka bir alan seçmek isteyenleri zor bir süreç beklediğini hatırlatmakta yarar var. Zira okulun meslek lisesi statüsü yok. Bu yüzden de mezunları ÖSS'de ek puan alamıyor. Ayrıca lise eğitimi boyunca yabancı dil eğitimine ağırlık verilmemesi bu konuda da bir eksiklik yaratıyor.

İlk günden sanatçı
İngilizce konusunda açığı kapatmak için projeler hazırladıklarını açıklayan Özel Kadıköy Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Bülent Tuhta, öğrencilerin önünde konservatuar haricinde üç seçenek daha bulunduğunu vurguluyor: "Kariyer değişimi isteyen gençler üniversitede arkeoloji, sanat tarihi ve dramaturji bölümlerinde okumayabilir. Mezunlarımız, her bir doğru cevabın öğrencinin kendi branşına göre değerlendirildiği ÖSS'de 0.8 gibi yüksek bir değerle çarpım avantajı elde ediyor." Türkiye'de öğrencilerin kendilerine model alabileceği sanatçıların az sayıda olmasından yakınan Bülent Tuhta, kötü örneklerin öne çıkmasının öğrencileri olumsuz etkilediğini vurguluyor. Okulun ilk günü kendilerini 'sanatçı' ilan eden öğrencilerle karşılaştıklarını belirten Tuhta, disiplinden ödün vermediklerini ifade ediyor: "Eğitim alanında titiz davranmak zorundayız. Amacımız, öğrencilerimizin güzel sanatlar alanında ilgi ve yetenekleri doğrultusunda eğitim görmesi, gelişmesi ve özel yetenek gerektiren yüksek öğretim programlarına en iyi şekilde hazırlanması..."

Neşe MESUTOÐLU
 
re

alla rahmet eylesin..

ben barış akarsuyu hiç dinlememiştim bazen zaplarken dizisini görürdüm falan ta ki o kaza haberini alınca ıslak ıslak ı nasıl yorumlamış diye albumunu çektim çok başarılı buldum yazık oldu çok gençti hepimizin başı saolsun..

neyse albumunde gel gör beni aşk neyledi yi yorumlamış şimdiye kadar yorumlayanlar içinde en beğendiğim ama metropolisin yorumunu dinleyemedim bu sitede upload isteme hakkı varmı bilemiyorum ama hiç biryerde bulamadım bana yardımcı olurmusunuz

tşkler..
 
ef6d7158-5d36-48bb-a719-8469af230943.jpg


Barış adına beste yarışması

Bodrum'da geçirdiği trafik kazası sonrası genç yaşta hayatını kaybeden şarkıcı Barış Akarsu'nun anısına Çınarçık'ta "Rock Müzik Beste Yarışması' düzenleniyor.

25 Ağustos gecesi, Çınarcık Hasan Baba Dağı'nda düzenlenecek olan gece halka açık ve ücretsiz olacak. Besteciler canlı performanslarla eserlerini tanıtacaklar. Birinci olacak besteye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncü olacak esere ise 3 bin.dolar ödül verilecek. Barış Manço'nun efsane topluluğu 'Kurtalan Ekspres'in de konser vereceği gecenin canlı performansı daha sonra CD olarak piyasaya çıkartılacak.


http://www.bugun.com.tr/haberler/210807/p64705.asp
konu ile ilgili diğer haberler için:
http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=88531,8
 
EZGİNİN GÜNLÜÐÜ'NÜN 25. YIL ÖZEL ALBÜMÜ "ÇEYREK", PİYASAYA ÇIKIŞINDAN ÖNCE DİNLEYEBİLECEÐİNİZ KISA KESİTLERLE SEYHAN MÜZİK SİTESİNDE.
BARIŞ'IN SESLENDİRDİÐİ "LEYLA"NIN 45 SANİYELİK ÖRNEÐİNİ DİNLEYEBİLİRSİNİZ:

http://www.seyhanmuzik.com/main/main.php?display=music&act=show_product&cid=1&prdct_id=216Ezqrfai0

"LEYLA", BARIŞ'IN SON KAYDI.
ALBÜM 24 AÐUSTOS'TA PİYASAYA ÇIKIYOR.

* sayfada 6. sıradaki Barış Akarsu-Leyla'nın yanındaki butona tıklayın. yeni bir pencere açılacak.
* bilgisayarınızda windows media player yüklü olmalı ve pop-up engelleyicisi (açılır pencere engelleyicisi) kapalı olmalı

Leyla

Bir sabah çıksam
kaybolsam
Dönmesem kalsam
anılarda

Belki bir sevda
türküsünde
vurulurdum
Gel künyemi al
dağlardan

Aşk nedir söyle,
kayboldum
Belki bir düşte
unutulmak

Her sabah bir dev
masalında uyanınca
Hep çocuk kalmak
kurtulmak

Kar yağıyor bu gece
Öyle beyaz ki şehir
Anlamak bir
ömür sürer
Hayat niye kirlenir



ALBÜMDE YER ALAN TÜM PARÇALAR VE SESLENDİRENLER:
1 Sezen Aksu / 1980 - 05:07
2 Bülent Ortaçgil / Teninle Konuşmak - 04:40
3 Candan Erçetin / Gelmiyorsun - 03:33
4 Feridun Düzağaç / Mutlu Olmak Varken - 03:44
5 Yavuz Bingöl / Küçüğüm - 04:36
6 Barış Akarsu / Leyla - 04:39
7 Vokaliz / Sardunya - 02:57
8 Aşkın Nur Yengi / Aşk Bitti - 04:31
9 Hüsnü Şenlendirici / Signomi - 04:13
10 Haluk Levent / Sabah Türküsü - 05:09
11 Levent Yüksel / Selluka - 03:52
12 Sabahat Akkiraz / Gemi - 02:53
13 Gürol Ağırbaş / Yaprak - 04:21
14 Sunay Akın / Seni Düşünmek - 04:00
15 Yaşar / Ebruli - 03:22
16 Göksel / Kedim - 03:37
17 Yüksek Sadakat / Ayrılış - 05:28
18 Gündoğarken / Terlikli Şarkı - 04:18
19 Modern Folk Üçlüsü / Düşler Sokağı - 03:43
20 Feyza Erenmemiş / Küçük Hanımın Şarkısı - 04:48
21 Mirkelam / İstanbul - 04:08
22 Bulutsuzluk Özlemi / Hükümsüzdür - 03:19
23 Vasiliki / Kül Vakti - 05:28
24 Fuat Saka / Hişt - 03:40
25 Ayşe Tütüncü / Mutlu Son - 08:24
 
Gerçekten çok güzel yorumlamıs sözleri zaten vuruyor yeterınce veeee ezginin günlüğü'ne teşekkür ediyorum bizlerin fikirlerine önem verdikleri için vee albümden şarkıyı çıkarmadıkları için...

Kar yağıyor bu gece
Öyle beyaz ki şehir
Anlamak bir
ömür sürer
Hayat niye kirlenir
 
Bir sabah çıksam
kaybolsam
Dönmesem kalsam
anılarda



Ne sana nede kızlara inanabildik...insanın düşünebileceğinden bile fazla gerçek bir acı bıraktınız bize....
Ah Barış hep uzak durduğun kaçtığın bu çirkefe şimdi adını kullanarak meze etmeye çalışıyorlar seni....sinirlenişin gözlerimin önünde...Napıcaz biz be...onu da söyleseydiniz ya giderken.... :cry:
 
bildiğim kadarıyla Ezginin günlüğü albümünde yer verdiği sanatçılara
6-7 şarkı veriyormuş bunlardan birini seçmelerini istiyorlarmış seçimi
tamamen sanatçının kendisine bırakmışlar şimdi bakıyorum Barış'ın
seçtği şakıya sözlerini okuyorum ve nediyeceğimi bilemiyorum ,
boğazım düğümleniyor albümü alıp dinlemek için sabırsızlanıyorum
oysa geçen sene bu vakitler Barış'ımın albümünü almak için bütün kasetçileri dolaşmıştım. Ah Barış'ım ah sonumuz böylemi olacaktı . .......
 
"tuhaf şarkılar söylüyordu Barış" diye yazmıştı yüksel aytuğ bir yazısında.. şarkıları dinledikçe gerçekten de öyle, kehanet gibi..
yine o tuhaf şarkılardan seçmiş, ruhumuza hitap eden, çok anlamlı, çok güzel bir şarkı..
 
Bu ay yuxexeste Sedef Erken barış akarsu ve kaybettigimiz diger sanatçılarla ilgili bir yazı yazmış beni çok etkiledi..Barış Akarsu nun albümü en çok satılan albümler arasına girmiş peki ölmeden öncede bu varmıydı? Maalesef ki hayır...Böyle insanlar gösteriş peşindeler yazıkki ölen insanların uzerinden yapıyolar bu gösterişide...
 
Aaaa ne kadar ilginç bahsettiğin dergide Barış ile ilgili bir yazı olması..Çok geç kaldılar ne yazık ki..Malum onlar Barış'ın adını anmaya bile çekinirlerdi..Dergiyle aynı adı taşıyan programda da yer verirseler artık hiç şaşırmam (!) :roll: Diyecek çok söz var ama gerek yok..Her ne kadar vicdanlarını rahatlamaya çalışsalar da neyin ne olduğunu biliyoruz..
 
Arkadaşlar yazı dedigim sadece barış akarsuyla ilgili degil yanında yavuz çetin ve kazım koyuncuda var.Ve ben sanmıyorum ki yüxexesin Barış Akarsu dosyaları hazırlayıp Barış posterleri vereceğini sadece sedef erken bu konuda bişeyler söylemek istemiş.Ayrıca Barış Akarsuyu bende dinlemezdim pek fazla sevmezdimde evet öldüğüne çok üzüldüm hatta çok da ağladım ama hala dinlemiyorum Barış Akarsuyu..Yüxexesin yayın politikasında bi değişiklik olmaz merak etmeyin!!!
 
pardon arkadaşım ya aceleden öyle yazmışım bu arada sedef erkenin ogün sanlısoyun esi oldugunu bilmiyodum bak ben :) neyse konu bölunmesin barış akarsuya devam...
 
_merviii_ demiş ki:
uyux demiş ki:
Yüxexesin yayın politikasında bi değişiklik olmaz merak etmeyin!!!
Hiç merak etmiyorum zaten umrumda da değil..Aman öyle kalsınlar taviz vermesinler (!) Anca avutsunlar kendilerini böyle..
Hatta mümkünse adını bile anmasınlar.. Gölge etmesinler başka ihsan istemez.. Onlar dinlemiyormuş, dinleyenler sağolsun. Tüm engellere rağmen Barış kendini anlatabilmiş insanlara..
Güler yüzle de isyan edilir tüm çirkinliklere, tüm çirkeflere. Barış bunu kanıtladı. Aman siz diğerleri sert kalın, taviz vermeyin. Sonra da kendinize sorun biz nerde yanlış yaptık diye..

Bırakın yeter be!
Hergün aynı şeyler.
Bu düzeni kim kurduysa.....
 
uyux demiş ki:
Arkadaşlar yazı dedigim sadece barış akarsuyla ilgili degil yanında yavuz çetin ve kazım koyuncuda var.Ve ben sanmıyorum ki yüxexesin Barış Akarsu dosyaları hazırlayıp Barış posterleri vereceğini sadece sedef erken bu konuda bişeyler söylemek istemiş.Ayrıca Barış Akarsuyu bende dinlemezdim pek fazla sevmezdimde evet öldüğüne çok üzüldüm hatta çok da ağladım ama hala dinlemiyorum Barış Akarsuyu..Yüxexesin yayın politikasında bi değişiklik olmaz merak etmeyin!!!

Uzun zamandır merak etmiyorum zaten yuxexesi ve de o ne idüğü belirsiz politikasını ..Barış ın posterini verse ne olur ,dosya hazırlasa bana ne.Kendilerini Türkiye de rocktan sorumlu en üst mercii sanıp bir takım havalara giren bir grup insan Barış ı dergisine koymazsa hatırım kalır.

Sert duracaz diye kendilerini kasan tavırları ve de kendi çalar kendi dinler anlayışları sayesinde rock müziği öcü müzik kıvamına getirip gençleri pop müzik furyasında boğulmaya mahkum edenlere inat Barış Akarsu onların yıllarca yapamadıklarını yaptı,gülen yüzü ,insan sevgisiyle rock dinletti, hem de kimlere...

Siz bu sertlikte devam edin sesi yüksek çıktığını zannedenler.....Ses gelmiyor...Sadece kendiniz dinliyorsunuz...
 
:) :) :) Barış Akarsu barışarock festvialinin en önde gelen isimlerinden biriydi eger hayatta olsaydı önumuzdeki gunlerde onu da izleyecektik o sahnelerde ama olmadı..Unutumayın ki Barışarock a en fazla sahip çıkan yayın yuxexestir gerek programda gerekse dergide festivalin amacını neler yaptıklarını yada neler yapacaklarını en ayrınıtılı şekilde anlatır.
Ama yazık ki Barış Akarsu yu yarışmacı olarak yada dizi oyuncusu olarak sevenler var burda oldugunada eminim o kişilerin.Bizler Barış ın müziğini sevdik ama yeri geldi dizi oyuncusu olmasını eleştirdik
 
Geri
Üst