Barış Akarsu

Son albümünün adında istediği oldu "Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek" dedi, şimdi düşmeden bulutlarda koşmakta.. Yolun açık olsun barış..
 
İlk çıktığında Barış'ı kötülemek için ellerinden geleni ardına koymayanlar şimdi ne kadar yanıldıklarını anlamalılar. Bu kadar kısa zamanda bu kadar sevilmiş ikinci bir SANATÇI gösterin bana lütfen. Evet bir yarışmada 1. oldu hem de bileğinin hakkıyla... Evet yakışıklıydı hemde fazlasıyla şahsen ben Jack Sparrowa benzetirdim. Ama bunlardan daha önemlisi güçlü bir sesi ve mükemmel bir yorumu vardı. Onun yerine orda olabilecek olan bir sürü televizyon soytarısından çok çok daha kailteli bir insandı. Bence ilerleyen yıllarda Cem Karaca'nın veliahtı olabilirdi. İnanıyorum ki Cem Karaca hayatta olsaydı sonuna kadar Barış'ı desteklerdi. Kendini müziğe adamış bir insdan olduğunu her defasında kanıtladı hiç bir zaman balon haberlerle gündeme oturma çabası içinde olmadı. Daha sonra oyunculuğununda gayet iyi olduğunu gösterdi. Son derece yardımsever ve güleryüzlü bir insandı. Ve ölmeden önce bize son bir şey daha gösterdi. Ülkemizde insana verilen önemin ne derece zayıf olduğunu önlemsizlik yüzünden genç yaşta kaybettik. Her ölüm erken ölümdür ama O'nunki çok erken oldu. Mekanın cennet olsun umarım şu anda Cem Karaca ile birlikte Islak Islak'ı söylüyordur....
 
Ben Barış Akarsu`yu sesinden çok kişiliği ile beğeniyordum , nitekim ölemeden önceki son görüntülerinde hayranlarını kırmayışı , acelesi olmasına rağmen onlara vakit ayırması.. ben hala inanamıyorum öldüğüne allah ailesine sabır versin..
bizler sadece hayranı iken bu durumu düşmüşken ailesi kim bilir ne durumdadır..
her yerde şarkıları çalınıyor,herkes onu konuşuyor... şahsen şarkılarını dinleyince ağlamaklı oluyorum ve yalnız kaldığımda da ihmal etmiyorum ...
Kısa sürede bu kadar çok şey yapması insanı üzüyor gerçekten , ilk başlarda türkiyeyi bu kadar sarsabilmişse sonraları düşünmek ,gerçekten içler acısı bir tablo.
ama kader bu olsa gerek ...
Barış`ı çekemeyenler kazadan sonra , yok alkolluydü yok cok suratlıydı gibi yorumlar yaptılar ...nerede o kişiler ? ben düşünüyorum nasıl uyuyor o kişiler vicdan azabından..
artık çok hafifim öbür tarafta bir kapım var artık , hep sığınabileceğim...hep yaslanabileceğim biri var artık.
"Bir melek gibi kanat açıp dağlara uçmak ..." artık bu cümleye çok yakın ...
Rahat uyu Barış AKARSU.. rahat uyu.
Bir devir daha kapandı.!allah kimseye böyle acı şeyler yaşatmasın dileğiyle.
 
Hani derler ya çok yazık oldu. İşte hakikaten çok yazık oldu bu kadar genç yaşta... Gökhan Semiz gibi erken bırakıp gitti bizi Barış Akarsu.. Mekanın cennet olsun...
 
keşke mümkün olsaydı da ömrümü seninle paylaşabilseydim. yaşama bu kadar sıkı sıkıya bağlı birinin ondan kopmasını hala yüreğime anlatamıyorum. dünya gözümde gitgide bir bataklığa dönüşürken senin ani gidişinle de tüm heveslerimden bir anda soğudum.
 
Barış Akarsu; Türk Rock müziği adına Cem Karaca,Barış Manço'dan sonra verilmiş büyük bir kayıptır. Hepimizin başı sağolsun, ailesine sabırlar diliyorum..
 
Şu teknede ki son röportajın nasıl koydu anlatamam.Hele gözlük denize düştükten sonra muhabirin pahalı bir gözlüktü herhalde demesi ve senin yok bee,50 milyona almıştım demen ve hep birlikte gülmeniz yok mu...Ekran başında bende öldüm adeta.Kendimi o kadar çok inandırmışım ki hayata döneceğine...İnanamıyorum bizi bırakıp gittiğine hala melek yüzlü insan. Ne biçim bir hayattır bu.Ne biçim bir kaderdir bu.Keşke meşhur olmasaydın,keşke o ufak barlarda çalışmaya devam etseydin,biz seni tanımasaydık ama sen o pırıl pırıl gözlerinle dünyamızı aydınlatmaya devam etseydin.Şimdi gözlerin söndü,güneşimiz söndü ve VURDUK EN DİBE KADAR... :(

GÜZEL OLAN HERŞEY NEDEN ÇABUK BİTER KİMSE BİLEMEZ...
 
barışı amasradan tanıyan birisiyim... ve artık buna isyan edıyorum... kendım 17 mayıs gecesı istanbul yolculugundayken kaza gecırdım en önde oturuyordum ve bıze gecıren bır tırdı... barış benım kadar şanslı degıldı.o ınanılmaz bırısıydı ayrım yapmaz ne dınlersen dınle ne gıyersen gıy onun ıcın sadece gülümseme önemlıydı... amasra sensız cekılmez bea barısım artık...hıc unutulmayacaksın... umarım cennete sanada bır köşe düşmüştür... basımız sag olsun
 

5/7/2007 16:27



Kalbimde bir çocuk uyuyor, ta en derinlerde

Karagözlerindeki tebessüm son seferinde

Bir mucizeydi beklediğim

Beyaz bembeyaz bir ana yüreğiyle

Beyazı gitti siyahı kaldı geriye



Yıkıldım, kalbim parça parça. Dualarımız gözyaşlarımıza karıştı. Ne yazık ki hayatın bir hakemi yok. Barış’lar ölmez, sadece biraz uzağa düşerler. Bu yüzden hasretleri büyük ve acıları sarsıcı olur. Bir gün elbet buluşacağız ama şimdi dayanmak bu acıyla baş etmek lazım. Sabır ve metanet diliyorum.

Herkesin başı sağ olsun.

Nazan Öncel


BARIŞ, KOCAMAN SEVGİ DOLU YÜREK...
Bak Amasra sahilinde dostların toplanmış,ateşler yakılmış. Boğazlar düğüm düğüm..senin şarkıların avaz avaz.Ama sen yoksun be BARIŞ.
Tanıdığım ilk günden beri bana hayatı tekrar tekrar sorgulatan ,gencecik yaşına rağmen hayatın sırrını çözmüş, tüm güzellikleri benliğine yerleştirmiş mükemmel insan.
Bizler önce insanlığını sevdik.Bu yozlaşmış, çirkefe batmış dünyada sen bambaşkaydın. Hep söylediğin '' HERŞEYİN ANAHTARI SEVGİDİR. HERKESİ SEVİN, HERŞEYE RAÐMEN'' sözünü içselleştirmiştin.Hayata sevgi ile bakan gözlerle; kötü olan, çirkin olan, haksız olana isyan ederek,Duruşunu bozmadan, eğilip bükülmeden,sana çamur atanlara, nefret kusanlara bile sevgini esirgemeden doğru bildiğin yolda yürüdün.
Günlerdir tanıyan tanımayan seven sevmeyen herkes tek yürek oldu. Senin için dualar etti.Çünkü yapacak çok şeyin, söyleyecek çok şarkın vardı daha. Bu acele gidiş hiç yakışmadı sana.Hep bir umut vardı içimizde. Bir mucize olacak ve Barış bize dönecek diyorduk.Dualarla,gözyaşlarıyla süren bekleyişin ardından acı haberin geldi. Nasıl inanırız bu gidişe, nasıl dayanırız bilmiyorum.Yaşadığımız acıyı tarif etmek mümkün değil.Ama sen hissediyorsundur.
Gittiğin yer cennet biliyorum.Çok inançlı bir insan olsam da bu gidişi kabullenemiyorum. Sanırım hiç kabullenemeyeceğim.Bugüne kadar içimde ukde kalan bir soruyu da buradan sormuş olayım. Umarım sorumun muhataplarına ulaşır da.. Belki utanırlar.Programına almayı şiddetle reddedenler, sırf kişisel kıskançlıkları yüzünden sahip oldukları kanallarda Barış'ın kliplerine ambargo koyanlar... sizler ölümsüz müsünüz? Rocker değil dediğiniz adam hem rocker olup hem her kesimden insanın sevgisi nasıl kazanılırmış dersi verdi sizlere.İçiniz sızladı mı?Bir vicdan muhasebesi yaptınız mı?
Bu foruma yazdığım son mesaj olacak bu.Bu nedenle soruma yanıt beklemiyorum.

Şimdi hiç birşey eskisi gibi olmayacak..
NUR İÇİNDE YAT MELEÐİM.SENİ ÇOK SEVİYORUZ.BİZ SENİ DİNLEMEYE DEVAM EDECEÐİZ.
SEVENLERİNE VE AİLENE SABIR DİLİYORUM.
 
Erken ölümler daha bi üzer insanı. Bu ölüm kader değil. Medyanın ise yaptığı çirkinlikler miğde bulandırıcı reyting kaygısı yüzünden bu kadar iğrenç olmaya hiç gerek yok.

Ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum toprağı bol olsun.
 
Arkandan ıslak ıslak bakıyorum işte...
Doğrusu ben de merak ediyorum... Elim ne yazacak bu dakikadan sonra diye?.. 5 gündür boğazıma çöreklenen yumruyu yutamıyorum. Acılar yumuşamıyor ne yazık ki gözyaşıyla... Aldığım hava ciğerime yetmiyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor gerçekten. Bu kez kor alevler sol yanıma düştü. Emin olun ki hiç abartmıyorum, ailemin bir ferdini yitirmiş gibi hissediyorum. Sabahın beş buçuğunda, havaalanının kargo bölümünde Barış'ın tabutuna dokunduğumda onun bendeki karşılığının farkına vardım. Meğer nasıl da kocaman bir yer açmış kendisine içimizde... Nasıl açmasın ki? Hem yetenekliydi, hem mütevazı... Hem sanatçıydı, hem insan... Hem saygılıydı, hem sempatik... Yardımseverdi üstelik... Meslektaşları Türkbükü'nde mankenlerle fink atarken, o lösemili çocuklar için konserdeydi. Cebindeki iki lirayı muhtaç olanla paylaşmak için bahane arardı. Türkiye'nin en popüler genç şarkıcılarından biri olmasına rağmen, burnu bir milim havaya kalkmamıştı. Hâlâ eski mahalle arkadaşlarıyla bira içmeye giderdi bizim sokaktan kahkahalarla geçip... Ne menajerini değiştirmişti şöhrete kapılıp, ne sevgilisini... 7 yıllık aşıkları da zaten sadece ölüm ayırabilmişti. Son 4 ayları küs geçmişti Barış ile Zeynep'in. Ta ki, iki hafta önce onu havaalanında karşıladığında tekrar bağrına basıp, neredeyse kucağında terminal binasından dışarıya çıkartana dek... Barış gönül adamıydı, vefa insanıydı... Bir gecelik uçarı aşkların sığlığında, sevda teknesini kayalara oturtur muydu hiç? Yarışmada, konserlerinde kaç kere kendi gözlerimle görmüştüm. 70 yaşında ninelere rock müziğini sevdirmişti. Hayatlarında bir kere bile Türk Sanat Müziği'nden başkasını dinlememiş büyükanneler, Barış "Islak Islak"ı söylerken, "Yavruuum, sürmeli gözlü evladım benim" diye posterlerini öpüyordu onun... Barış, genç bir şarkıcıdan çok daha fazlasıydı. BAG'ı duymuşsunuzdur muhakkak. Akademi Türkiye yarışması ile onu tanıyıp, sevenlerin kurduğu Barış'ı Anlayanlar Grubu'nu... Bana göre son yılların en etkin sivil toplum kuruluşuydu BAG. Öyle organize, öyle etkindiler ki, Star TV yönetimi reyting belasına Yalancı Yarim'i yayından kaldırmaya karar verdiğinde, birleşip, dayanılmaz bir baskı kurdular. Sonunda Star yönetimi "pes" etti, dizinin devamına karar verdi. Böyle bir şeye daha önce televizyon sektöründe hiç kimse şahit olmamıştı. Barış'a duyulan sevginin büyüklüğü reyting raporlarıyla da tescillendi. Barış'ın yattığı hastanenin önünden canlı bağlantılar yapan ve konuyla ilgili en detaylı haberleri veren Star Ana Haber Bülteni gün birincilikleri elde etti. Bu ülkede hiçbir önemli toplumsal olay bir televizyon kanalının haber bültenini birinci yapmamıştı. Bilmem Barış sevgisini betimleyebilmek için başka örnek vermeme gerek var mı? Sevgili Barış severler, biliyorum, şu anda sizler de benim kadar üzgünsünüz. Tabii ki acımızı yaşayalım. Ama unutmayın ki Barış, sevdiklerinin mutlu olmasıyla neşe bulan biriydi. Şimdi ayaklarımızı yere daha sağlam basmanın, dimdik durmanın ve Barış'ın yaşam ilkelerine sahip çıkmanın zamanıdır. "Barış'ı Anlayanlar" ne demek istediğimi çok daha iyi biliyor. Onunla simgeleşen felsefeyi ruhlarımıza katıp, Barış'ın ışığını yolumuza rehber edelim. Sevgili Barış, daha göreceğin pek çok güzellik varken kapadın gözlerini... Kızını omzuna alamadan ayrıldın aramızdan. Şu feleğin tekerine çomak sokmanı beklerken, bizleri arkandan ıslak ıslak bakar bıraktın... Seni çok özleyeceğim kardeşim...


YÜKSEL AYTUÐ


http://www.sabah.com.tr/gny/haber,9949E474CE7C4902A4AF706CC83BB792.html
 
Meleğim gitti uzak diyarlara..Her şeyi öylece bırakıp gitti..Daha söyleyecek çok sözümüz,çok şarkımız vardı..Benim hayatımı güzelleştirendin..Kendimi kötü hissettiğimde sesini duyup,gülüşünü görmem yeterdi..Bizim ışığımızdın sen..Hayatımızı anlamlaştırandın..Çok şey öğrettin bize..Sevgi dedin hep..Her şeyin anahtarı dedin..Gülümsemen hayata bağlardı beni..Bazen kızardım insanlara bu sevgi dolu yüreği nasıl göremezler diye..Anlamazlardı senin sevdiklerinle arandaki bu büyük bağı..Yaşamamışlardı belki böyle büyük sevgiler..Merak etme,üzülme sen,her şey güzel olacak derdin..Dediğin hep çıkardı..Zaman geçtikçe insanlar sendeki farkı görmeye başladı..Anlamaya başladılar her şeyi..Kimseye benzemezdin sen,kimse sana benzemezdi..

Barış'ım sen hiç değişmedin..Hep doğru olanı yaptın..Hayatta hiçbir eksin yoktu..Kendimi şanslı hissediyorum senin o güzel yüreğini çok önceden görebildiğim için..Hep yanımızda olduğun için..Hayat bu kadar acımasız olmasaydı keşke..Seni bizden almasaydı..Şuan bilmiyorum nasıl başedecez bu acıyla..Tek bildiğim sen hep yüreğimizde olacaksın,yaşayacaksın,hiç unutulmayacaksın..

Güneş yüzlüm,pamuk saçlım benim..Rahat uyu gitttiğin yerde..Seni çok seviyorum.. :cry: :cry: :cry:
 
Geri
Üst