basswood agathis mahogany özellikle de alder ağaçlarının gitara verdiği özellikler hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
mesela alder hafif diye bişi duymuştum doğruluk payı nedir
cakewalker demiş ki:http://www.warmoth.com/guitar/options/options_bodywoods.cfm
burda hepsi yazar
KoRnoManiac demiş ki:basswood agathis mahogany özellikle de alder ağaçlarının gitara verdiği özellikler hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
maersk demiş ki:iyi gunler.
aslinda ben de burada bir kac baslikta bununla ilgili soru soruyorum ama nedense cevaplayan pek olmuyor, pek ilgilenilen birsey degil galiba.
ben de yakinlarda bir mexican yapim telecaster almak istiyorum. merak ettiğim şey ise, şu telecaster'ın bilindik parlak twang tonu için alder (kızılağaç)mi, poplar (kavak) mı daha uygundur? warmoth'un sitesinde ikisinin de tonlarinin benzer olduğu söyleniyor.
ayrıca fender yanılmıyorsam bazı yıllar alder, bazı yıllar poplar kullanıyor. harmony-central'den çıkarabildiğim bilgi bu. anlamadığım şey, fender kendi sitesinde ağacına alder, music123 ve musiciansfriend gibi sitelerde ise poplar gözüküyor. ne iş anlamadım, hangisi doğrudur acaba.
yanı nasıl söyleyeyim, poplar daha bir kalitesiz diye kalmış aklımda, içim rahatlasın diye size de sorayım.
biraz kafayi taktim bu ağaç meselesine, ama almışken ağacının iyi olmasını istiyorum, malum sesinden memnun olmazsam manyetik değiştiririm belki ama ağaç mümkün değil ehea![]()