Mor ve Ötesi

mor ve ötesi 6 aydan sonra ilk İstanbul konserinde dinleyicileriyle Yeni Melek'te buluşuyor. Grup, bu uzun aradan sonra tekrar İstanbul seyircisinin karşısına çıkacak olmaktan büyük heyecan duyuyor. Aynı zamanda büyük düşler albümünü yeniden yayımlamış olan RAKUN Müzik tarafından düzenlenen bu konserde grup, Büyük Düşler repertuarının yanında eski hitleri ve klasiklerini de seslendirecek. mor ve ötesi performanslarına arka planda eşlik eden canlı görseller de ilk defa bu konserde yenilenmiş halleriyle mikslenerek sergilenecek. Konserde ön grup olarak mor ve ötesi'nin özel misafiri Sakin yer alacak.

morveotesi.com dan alıntı....

Ana Salon (Ayakta): 28 YTL
1.Balkon (Oturmalı): 35 YTL

Kapı Açılış 20:00
Ön Grup : Sakin 20:45
mor ve ötesi 21:45
 
18 Şubat Pazar akşamı K-Life'ın konukları Mor ve Ötesi Grubundan Harun Tekin ve Dream TV Genel Yayın Yönetmeni Şafak Ongan.

K-Life 20:00 - 24:00 arası


frekans: 94.5 K-ROCK'ta


18 şubat saat 20:10'da number one tv'de ki BECK'SIDE mor ve ötesi konuk
 
Hrant Dink anma gecesi için 28 Şubat Çarşamba akşamı Yeni Melek'te! Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinin 40. günü adına Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu ve AGOS Gazetesi tarafından düzenlenen geceye mor ve ötesi de bir şarkı ile yer alarak destek veriyor.
saat: 20:30
bilet :20 ytl
Arto Tunçboyacıyan
Aylin Aslım
Aynur
Bartev Garyan
Birol Topaloğlu
Cahit Berkay
Dostlar Korosu
Hayko Cepkin
Helesa
Kardeş Türküler
Mor ve Ötesi
Muammer Ketencoğlu
Nejat Yavaşoğulları
Sayat Nova Korosu
Sema
Vova
Taner Öngür
Tuncel Kurtiz
Vedat Türkali
Yavuz Bingöl
http://www.bgst.org/HrantDink/HrantDinkAnma.htm
 
Mor ve Ötesi, muhteşem bir grup. Türkiye ve Türk Gençliği adına gurur verici bir topluluk. 2001' den beri sıkı takipteyim. Sayısız kere canlı izledim. Kötü şarkıları yok sanırım .. 20 sene sonra, Pentagram & Bulutsuzluk Özlemi gibi grupların yerine ve saygısına sahip olacaklar diye düşünüyorum. İşte bu derece iyiler. Görünüş, tarz ve kişilik açısından örnek olarak gösterilebilecek şekildeler. Bu özellikle bu zamanda çok önemli diye düşünüyorum ..

Müzikal anlamda en güzel albümleri " Büyük Düşler " Fakat; manevi değer veya insan üzerinde bıraktığı etki açısından değerlendirirsek Gül Kendine' yi tek geçerim.

İşte tam olarak da üzüldüğüm nokta bu zaten. Eski albümlerine gereken önemi vermiyorlar. En son gittiğim konserde, " Ün " öncesi zamandan sadece Daha Mutlu Olamam' ı çalmaları bende hayal kırıklığı yarattı. Bırak Zaman Aksın her neyse, Yalnız Şarkı' yı bile çalmadılar. Bence artık eski parçaların da ne kadar önemli olduğunu, çünkü populariteden önce o parçalarla bu yerlere geldiklerinin farkına varmalılar. O parçalar çok masum. Mor ve Ötesi' nin attığı adımları görmek açısından çok değerli. Benim açımdan manevi değeri oldukları için duygusal konuşuyorum birazcık. Bunlar yanı sıra, Dünya Yalan Söylüyor' dan önceki 3 büyük albüm + cover albümü (Yaz) gayet iyi parçalar içeriyor. Bunların değerlerini bilmeleri lazım .. Hatta bence, özel bir konser vermeliler. Dünya Yalan Söylüyor' dan öncesi şeklinde. Çünkü bu somut bir gerçek. Mvö, Dünya Yalan Söylüyor' dan önce bambaşkaydı .. Ve eğer böyle bir nostalji gecesi olsaydı çok orjinal olurdu ..

Son olarak da, neden Küçük Sevgilim ?! Müzik geçmişlerinde bence bu kocaman bir hata olarak sayılabilir. Slow parçalar ki; eğer bu parça Türkiye' nin en sevilen ve en gündemde olan grubu Mvö'nün ise, hem de bir de içinde Türkiye' nin en iyi - popüler kadın solo vokali Şebnem Ferah varsa, o şarkı zaten gerekli radyo kuruluşlarında meşhur olurdu. O tür parçalar, sokak dilinde " Piyasa " olan parçalardır. Nitekim Mvö' ye hiç yakışmamaktadır. Büyük Düşler albümünde, albüm satın almayıp, kliplerden geçinen halkımıza kazandırılması gereken; Parti, Çocuklar ve Hayvanlar, özellikle Kış Geliyor (favori) gibi parçalar varken, Küçük Sevgilim' e klip çok saçma bir hareketti. Ve zaten gittiğim konserlere dayanarak söylüyorum ki; klipden önce de bu şarkı en çok eşlik edilen şarkılardan biriydi .. Ama bunun yanı sıra klip çok hoş. Görüntü ve konu orjinalliği açısından. Ama genel olarak Harun Tekin' in ön plana çıkması yine Mvö' ye hiç yakışmayan bir davranış. Özellikle çizdikleri imaja çok ters ... Klibi genel olarak beğensem de, klipteki bayan .. Bilemiyorum, beğenmedim. Belki de kıskandım :) Ama gönül isterdi ki; Şebnem Ferah iyi & kötü melek kılığında, Harun' un omzuna yatıp yumuşak ve doğal bir yüz ifadesiyle back vocalini yapsın ..

Böyle devam etmelerini umuyorum. Popularite içerisinde kaybolmayın. Harun Tekin; geleceğin Bono' su. Umarım piyasalaşmış yapay bir Bono değil, içten gelerek hareket edip, yardım toplarsın ...
 
bencede mvö'si seneler sonra efsane olacak hatta bulutsuzluk özlemi'nin veliahtı benim gözümde...klip meselesi bencede radyolarda 2-3 ay boyunca çalan parçaya çekmeleri saçma olmuş bi ''darbe,parti,kış geliyor...'' parçasına çekselerdi gayet güzel olurdu.
 
Fanı olduum tek grup.inanılmaz sewiorum onları...mükemmeller.Türkiyede kimse yoqqen onlar wardı başka bişe dememe gerek yok zaten...Hergünüm onları dinleyerek geçiyo.Çoğu kişi beni eleştiriyo mor ve ötesi dinlenirmi diye ama kimse umurumda deil...
 
monstrosity88 demiş ki:
Fanı olduum tek grup.inanılmaz sewiorum onları...mükemmeller.Türkiyede kimse yoqqen onlar wardı başka bişe dememe gerek yok zaten...Hergünüm onları dinleyerek geçiyo.Çoğu kişi beni eleştiriyo mor ve ötesi dinlenirmi diye ama kimse umurumda deil...

yazdıklarımızı türkçe düşünemiyorsak bile türkçeleştirerek yazalım lütfen
 
Geri
Üst