Stephen King romanları ve filmleri

bir çoğumuz bu romanları okumuştur sanırım fakat bende bu romanlar hastalık haline geldi. en süper kitabıda yeşil yol.bu romanın filmide süper.

fakat eski stephen king filmleri neden hep bir kızın başından geçen olayları işliyo.belkide benim izlediklerim sadece öylemiydi bilemiyorum:)
 
Stephen King kadar popüler bir yazar yok. Adamın her romanı senaryo. Çok yaratıcı bir adam ama metafizikten uzaklaşsın bence. Karanlık Öyküler'de metafiziksel öykülerin dışındaki öyküler mükemmel. Gizli Pencere, Buick 8 gibi romanlar yazsın.
 
esaretin bedeli,hearts in atlantis,yeşil yol gibi eserlerinin sinema uyarlamaları korku içerikli eserlerinin uyarlamalarından daha değerli tabi...gerçi hearts in atlantis,anthony hopkins in varlığına rağmen pek iyi bir film olamadı..çünkü kitabı kitap yapan filmin konusunu içeren ilk bölümü değil,bir grup gencin atlantis yurdunda hearts oynayarak ve de savaşa karşı olarak geçirdikleri dönemi anlatan ikinci bölümü ve devamıydı..
 
Romanları edebiyat değil ne olduguna ben karar veremedim veren varsa sölesin...Çekilen filimlerde iğrença at çöpe gitsin ama bu türden hoşlananlara saygım sonsuz bunu belirtmeden alttan çizmeden edemiyeceğim :twisted: ama romanları Edebiyat ürünü değil!
 
öcülü böcülü bir çok şeyin bana da bir şey ifade etmediğini söyleyebilirim ama stephan king bu tarz dışında da -bir önce ki topic de bahsettiğim filmler mesela-eserler veren ve hiç te kötü olarak nitelendirilmeyecek bir anlatıma sahip bir yazar..grinder in metafizikle ilgili eleştirisine büyük ölçüde katılıyorum..karanlık öyküler de de mesela otopsi ve annenin ölümünün hissettirdiği korku içerikli öyküler gayet güzeldi ve edebiyattan dışlanabilir bir nitelikte değildiler..
 
Filme uyarlanan tabi en buyuk eseri The Shawshank Redemption(Esaretin Bedeli) ve bu tabi ki bence tartisilmaz bile. Ikinci sirada Yesil Yol gelir ve o filmin de ne kadar iyi oldugu tartisilmaz. Kendisinin o korkutmaya calisan eserlerini sevmem bana hic bir zevk vermez ve asiri sacma gelir. Tabi filme uyarlananlari kastediyorum. Kendisi yönetmenligi denedi ama bir film yapti herhalde ve birakti sonra. Filmi izlemedim ama arakdas cok berbat bir sey oldugunu söylemisti....
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
stephen kingin romanlarının hepsinin anlatımı çok akcı bence ama iş korku filmine gelince değişiyo.kötü çekilmiş çoğu yeşil yolu biliyorum sadece ben iyi olan :?
 
Daeron demiş ki:
It ve Shineing de var.

It`i izlemedim ama guzel olmadigini duydum. En azindan yani dedigim filmlerin yanindan gecemeyecegini biliyorum ama :D Shining dersen o da super film bak yazarken unutmustum ama anca Esaretin Bedeli ve Yesil Yol dan sonra gelir benim icin o film...
 
ıt'i okuyun kitap mükemmel kitabı okurken ara vermek zorunda kaldım psikolojık dengem bozuluyordu.Stephen King kitaplarında korkunun yanı sıra bazı sosyolajık mesajlarda veriyor bence ve it bu konuda çok iyi .Bi arkadaşım küçükken filmini izledi kız palyaçolardan korkuyo
 
purplewilwarin demiş ki:
ıt'i okuyun kitap mükemmel kitabı okurken ara vermek zorunda kaldım psikolojık dengem bozuluyordu.Stephen King kitaplarında korkunun yanı sıra bazı sosyolajık mesajlarda veriyor bence ve it bu konuda çok iyi .Bi arkadaşım küçükken filmini izledi kız palyaçolardan korkuyo

heh benim arkadasim da hala paylacolardan korkuyor..baya etkilenmis ..
Ben de Stephen King´in hayraniyim..bi keresinde lisedeyken ingilizce dersinde hayat hikayesini yazmistim..adam zaten kendisi enteresan bi tip...dag basinda ormanlarin arasinda bi dag kulubesinde kaliyor..orada yaziyormus cogunukla romanlarini..

Stephen King eskiden universitedeyken bi dergiye kisa kisa hikayeler yazarak ilk bastan ilgi cekmis.. meshur filmi "carrie"yi aslinda hic begenmemis Stephen..romani bitirdikten sonra kitabi basilmasi icin matbaa göndermekten vaz gecip cöpe atmis.ama esi romani cöpten alip gizlice göndermis olurda begenilir diye....sonrada bi cek gelmis Stephen´e ,tam 60.000 dolarlik.. ;)

En son "Rose Red"í izledim..baya uzun bir filmdi,sanirim 2,5 saatlik..
Seattle ´da Rose Red diye bilinen bi evde hizmetciler kayboluyordu..hatta ev sahibinin kizi da kaybolanlarin arasindaydi..evde odalar yer degistiriyor ve garip garip sesler geliyor her bi yerden..mrs Rimpbauer´in gunlugunden almis stephen king bu hikayeyi,yani gercekten alinma..
tabiki ne kadari dogru yanlis bilemiyorum :roll: ..
ilginc ama guzel bi film...tavsiye ederim.. ;)

Ama yinede "Yesil yol" benim icin hala bi numara .. :LOL:
 
Öcülü böcülü şeyler yazıyor diye adamı aşağılayamazsınız. Karanlık Öyküler ve Buick 8'i okumanızı tavsiye ederim. Ben It'i daha okumadım. Okuyan herkes etkisinden kurtulamamış.
 
Esaretin bedeli stephen king he! hayatımın en önemli filmidir o ya bir kez daha secde etmek lazım o zaman stephen kingin yaratıcı zekasına..diger kitaplarıda filme cevrilmis ama sanırım bi yazı okumustum bi filmi begenmeyip tekrar cektirmis baska bir yonetmene..ben medyumun filme cekildigini duymustum gercekten harika bir senaryo olurdu acıkcası..
 
kitapları çok sürükleyici ve güzel ama filme gelince iş değişiyor bkz: düş kapanı ;) tabi istisnalar kaideyi bozmaz bkz: yeşil yol ;)
 
Geri
Üst