analog pedalların bağlantı sıraları ve güç ünitesi hakkında

"Yanlız bayaa yanlış oldu bu sayfa Confused konu çok dağaldı hemde
1.neden çifter çifter dist'leri overdrive'ları bağlıyosunuz
2.o noise gate o şekilde kullanılırsa nasıl bir sonuç çıkar deneyiniz varmı?
3.equelizer hem parlatma hemde gürültüyü terbiye amaçlı kullanılır nereye koydunuz öyle
Benimde kafam karıştı valla "

höö??? :D valla kafam karıştı..

1)yukarda biraz açıklamıştım neden 2 tane dist kullandığımı...bi daha koyalayım ...
"ds 2 ve mt 2 yi aynı anda kullanmayacağım...örneğin;
bir love song psycho killer şarkısında daha za drive ile bir ton kullanmak gerekiyor iken bir killing in the name of parçasında dayamak gerek drive ı"
2)eğer bana diyorsanız ben hiç kullanmadım..zaten bilmediğim için soruyorum ya...
3)valla bende anlamadım...arkadaşlar öyle önerdiler..herlade biliyorlarki söylemişlerdir..eq nun öyle bir özelliği varmı???
 
cash demiş ki:
Yanlız bayaa yanlış oldu bu sayfa :? konu çok dağaldı hemde
1.neden çifter çifter dist'leri overdrive'ları bağlıyosunuz
2.o noise gate o şekilde kullanılırsa nasıl bir sonuç çıkar deneyiniz varmı?
3.equelizer hem parlatma hemde gürültüyü terbiye amaçlı kullanılır nereye koydunuz öyle
Benimde kafam karıştı valla :)

1.O bana değildi galiba :)
2.Send-return olayını kastediosan ben ve biçok arkadaşım öğle kullanıyoruz.Ama bildiğin kadarıyla bitek Boss'un noise gateinde var bu özellik.
3.Ben gürültüyü terbiye amaçlı yazmadım onu,hatta o amaçla hiç kullanmadım.Ben tonunu karakterize etmesi açısından yazdım

Bu şıklı sistemi sevdim,insanın kafası karışmıyo :D
 
yarın gidip gözlük alıyorum aga böyle olmicak.. 8O
hoca bi rp100 alıcam comp+gt2+eq(mümkün olduğunca geniş band)+rp 100 :) chorus delay reverb zart zurt ne varsa prostan alıcam.. pratik&ucuz yollusundan kurtarma girişiminde bulunucam olayı allah sonumuzu hayır getire..
 
chorus+comp+noisegate+dist+reverb+overdrive sonrada bi delay :) ya analog ama nereye kadar ses o kadar analog degill nerdeee lambalı pedallar o zaman bagla sen 4 5 pedal yan yana yoksa ha prossesor he boss mt si ds si pedal analog ses degil
 
bide ben yapiim denemezsem içimde kalır Smile 88 tane boss dizsem yine istediğim ton çıkmicak onuda biliyorum maksat action olsun.. Razz

emin ol sende bu kafa varken çıkmaz :D uğraşmayıver :D 88 tane değil.. 8 tane pedalla benim yapacağım tarzda alamayacağın ton yok nerdeyse..üstelik bu saydığım pedallar sahne için kullanılacak :D kayır için değil heralde..
 
kardeşim niye desteklemionuz girişimci insanları :) hoca sen sıkma canını ben altından girer üstünden çıkar bi yolunu bulurum.. valla bana gelmiyo bu boss olayı şöyle bi kurcala kaç çeşit pedal var.. gerçi sende ne desen haklısın sıkıştık kaldık buralarda ne istediğimizi bulabiliyoruz ne deneyebiliyoruz sonra sapıtıp manyak manyak fikirler üretiyoruz.. :) biraya yatırıcam parayı en güzeli..
 
Boss un eskiden ürettiği kompakt bir analog pedal takımı var ordaki sıralama aynen şöyle

Input -->> Compressor/sustainer-->Overdrive/Distortion-->>Digital Delay-->>Noise Gate-->>Chorus -->> Output

sanırım bu bayaa iyi bir dizilim..boss bile böyle yaptıysa vardır bi bildiği..ama sen kendi soundunu yakalamak için özgürce değişik kombinasyonlar denemelisin..
 
Konuyu dağıtmadan olabilecek en doğru dizilişi sebepleriyle yazıyorum :


Gitar : -> Boss NS2 (input) - Boss NS2 (send) - >Cry Baby > Compressor > Whammy >Drivelar > EQ > Whammy > Boss NS2 Return > Chorus > Delay.

1 ) Boss NS2 yerine göre süper bir alettir. Input'unda sinyal thresold altına düştüğünde output'unu kapar
2 ) Gürültülü pedallarını NS2 nin loop'una koyduğun zaman bu thresold'un altında kalındığında onların gürültüsü gelmiyecektir
3 ) Input reference olarak gitarı baz aldığından en az sustain yediği konum ve en çok gürültü kestiği konum budur.
4 ) Chorus(*) ve Delay sesi uzattığından ns2 nin loop'u içine koyamazsın ( reverb de aynı şekilde ). Gitarın sustuğu anda delay'in repeatleri ve reverb'in tail'i de kesilir, komik bir durum olur . *Chorus da 2. ses 2-3 ms lik bir gecikme ile yaratılır. Onu loop a koyup koymamak opsiyonel
5 ) Wah Drive dan önce olmalıdır ki bildiğin wah sound'unu alasın. Experimental olarak drivedan sonraya koyabilirsin
6 ) Compressor Wah dan sonra gelmesi daha mantıklı. Özellikle clean tone da wah'ın yarattığı dramatik volüme değişikliklerini dize getirmekte compressor a ihtiyacın var.
7 ) Eq drive dan sonra gelip drive'ın kabalığını tame etmen için fonksyon görür.
8 ) Whammy'yi chorus'dan sonraya koyamazsın, chorus 2. bir ses ekleyip bu seste pitch modulation yapacağından whammy'nin tracking'ini bozar. Ayriyetten unutmamak lazım ki whammy monophonic bir alet :(
8 ) Delay en sonda olmalıdır. Reverb de var ise reverb den bir önce. Reverb'lü bir sesin birkaç tekrarı, birkaç tekrarın reverb içinde zenginleşmesinden kötüdür. Aynı şekilde drive dan önce koyma gibi bir öküzlük yapılırsada drive'ın response'u değişir ( daha fazla input vs vs. ) Bu mantıkla sonlarda bir yer delay e uygundur.
9 ) Whammy tercihen drive öncesinede koyulabilir.

Kolay gelsin :)
 
@skatheist;
bence bu en doğrusu...en mantıklısı bu geldi bana..bunu uygulayacağım..bu işten gerçekten anladığın yaptığın açıklamalardan ortada :) teşekkür ederim :)


bu işten gerçekten anlayan insanlar yazarsa daha çok sevineceğim..boş boş sayfalar dolusu yazı olmasını istemiyorum...hem foruma hem diğer insanlara hemde bana zarar arkadaşlar :) ilgi ve anlayışınız için teşekkürler..
 
insanlar sana yardım etmek istemiş kalkıp sayfalarca yazmışlar ne mutlu sana. keşke benlede bu kadar ilgilenseler sen kalkıp ayıp ediyorsun ama bence hiç hoş değil burda işten anlamayan çok az kişi var onuda belirteyim. el yapımı pedal yapıp dizen bir arkadaş bile sana yardım etmeye çalışmış (vileshome) haklarını yeme :)
 
@maraba;
yardım etmeye çalışmalarına ben bişey demiyorum :D o konuda zaten arkaşalara çok borçluyum senin gibi ve burda yardım alan her insan gibi ;)
 
arkadaşlar uzun araştırma ve uğraşlar sonucunda pedal diziliş pozistonlarını buldum sanırım...nuraya şematik bi şekilde veriyorum.. :roll:

:arrow: gitar>NS2(NS2 den bir çıkış alınır ki bu send dir ve bu çıkış CS3 un input a bağlanır,NS2 output ise delayın yada reverb un input una bağlanır)>delay,reverb(ns2 den gelen output delay yada reverb un input a girer,delayın yada reverb un out put ise direkt anfiye gider..normalde delaylarda st çıkış alınabiliyor sanırım...ama ben mono aldım..isteğe göre st alabilirsiniz galiba..)>CS3(ns2 den gelen send comp un inputa girer)>GE7(tercihen yeri değişebilir)>DS2>MT2>CH1(CH1 output dan gelene ns2 retur e girer)...

ben böyle düşünüyorum varmıdır başka önerisi olan?? :roll: :roll:
teşekkürler arkadaşlar.. ;) :roll:
 
selamlar arkadaşlar tekrardan ;)
en sonunda bağlantı şeklini hallettikten sonra şu anda elimde tam 7 tane boss pedalım oldu :roll: bunlara yaptıracağım güç ünitesi hakkında bir kaç sorum olacak,yanıtlayabilirseniz çok sevinirim..çok acil yardıma ihtiyacım var bu konuda.. :roll:

1)güç ünitesi olarak bildiğimiz PC lerin power suppy ını kullanabilirmiyim??ve kullanabilirsem nasıl bağlamam gerek ne yamam gerek ayrıntılı biçimde anlatabilecek ve yardım edebilecek bir arkadaşımız varmıdır? :roll: şimdiden çok teşekkürler..

2)peki PC power supply işi olmadı diyelim,olmuyor diyelim;ankarada konya sokakta böyle adaptör yapacak bir yer biliyomusunuz??sağlamından bu işi anlayanından? varsa beni tönlendirebilirmisiniz :roll:

çok çok teşekkürler arkadaşlar :)
 
Geri
Üst