Sanatçı kavramı

herkese kullanılmaya başlayan içi boş şeylerle doldurulmuş bir kavram oldu artık :cry:
örneğin;ismail yk,petek dinçöz,hepsi mi hiçbirimi ne bunlar sanatçıysa :!:
zeki müren ne :?:
 
sanatçı...üzerinde çokça düşünülmesi ve arastırılması gereken kavram...sanatçı dogulur gibi geliyo bana ama ne bilim belki de ilerde ıkınınca çıkar bi yerlerden bi bakmışsın sanatçı diyorlar sana.ben en çok banu alkan ve demet akalın ın sanatçı yönünü seviyorum hele o fizikleri yok mu öldürüyo beni...
 
yakında sanatçı demek hakaret gibi birşey olucak ''bak banu alkan sevgilisinden ayrılıp yenisini bulmuş, olsun sanatçı o yapar'' böyle muhabetler dönüyor artık ya
 
Kavram kargaşası yaşadığımız bir gerçek ama kendini sanatçı sanan kesim biraz da dinleyicilerinin veya izleyicilerinin fazlalığına güvenerek de ben sanatçıyım diyebiliyor.bkz:elinizi salladıyıp çarptığınız herhangi bir popçu.Oyle ki sanatçı sadece kendi dinleyici,izleyici vs kitlesine güvenip bi taraflarını kaldırmayandır.
 
sanatçı kavramı türkiyede sanatçı adını alan insanlardan çok farklı televizyona çıkan sanatçı oluyor sanat demek herşeyinle sanatını yapmak ama ne yazıkki ülkemizde böle sanatçılar az
 
Sanat herşey, sanatçı herkestir bana göre. Bir bebek ağlamasından bir kapı gıcırdısına kadar herşey sanat eseri olabilirken, zıplayıp duran bir çocuktan kompresörle yeri kazan bir inşaat işçisine kadar herkes sanatçıdır. Ben böyle düşünüyorum.
Bakınız modern sanat.
 
NestorMakhno demiş ki:
Sanat herşey, sanatçı herkestir bana göre. Bir bebek ağlamasından bir kapı gıcırdısına kadar herşey sanat eseri olabilirken, zıplayıp duran bir çocuktan kompresörle yeri kazan bir inşaat işçisine kadar herkes sanatçıdır. Ben böyle düşünüyorum.
Bakınız modern sanat.
modern sanat tanımında işlevsellikten çıkma gibi bir koşul vardır, sanat yarı görece bir kavram e doğal olarak sanatçı da aynı görecelikte muhakkak...
 
Sanatçı nedir?
sanatçı kendi yaptığı alanda ilerlemiş fakat o ilk acemilik heyecanını hala üstünden atamamış kişidir bence hala ilk stüdyoya girermiş gibi heyecanı içinden eksik olmayan ve hala o ilk günlerin tadında çalışmalar yapan kişiye denir kendimce...
medyaya poposuyla değil yaptığı konserlerle çıkan hayatın anlamını çözmeye uğraşan kişi uzaklardaki kuru bir ağaçtan biel ilham alabilen o denli ince ruhlu insana ben sanatçı derim.....
 
günümüz medyasında tv ye çıkan biraz reyting getiren herkezi sanatçı ilan ediyorlar malesef (şaklabanlık yapsa bile) şu ajdara fena takığım adm kendini ne sanıyosa artık !!!!
 
Sanatçı, icra etmek istediği sanatı en iyi şekilde yapmaya çalışan, hayatını buna adamış ruhtur. Ruh sağlıklarından şüphe etmişimdir hep, ama eğer yerinde olsaydı belki sanatçı da olmazlardı.
 
sanatçılık kavramı çok ince bi kavram ama artık günümüzde ismail yk lara seda sayanlara hatta utanmasalar ajdar a bile sanatçı diyecekler.
bence ve sanat felsefesine görede sanatçı yaptığı eseri para için yapmaz.çünkü bir eser para için yapıldığında sanat eseri olmaktan çıkıp zanaat olur.çünkü ucunda birazda eseri başkasına beğendirme amacı güdülür .tamamen kendini yansıtamazsın.bence piyasadakiler sadece zanaatkar.eskidenmiş o sanatçılar....
 
sanat,estetik duygularımızı dürten,icraat bulduğunda insanlara haz veren,ahlaki açıdan pozitif yönlü olan herşeye denebilir.bunu yapana da sanatçı denir.

sanat para için yapılabilir,sonuçta sanatçının yetenekleri vardır ve insanlar bunun için para ödeyebilir.alan memnun,satan memnun.sanatçı hem sevdiği işi yapmış olur,aynı zamanda hayatını kazanır.insanlar da bunun bedelini öder.

gerçek sanatçı,asla ''ben sanatçıyım'' demez.
 
Sanatla alakası olmayan kimselere "sanatçı" denilmesi gerçekten sinir bozucu. Yurdum insanının çoğunluğu "sanat" kavramını bilmediğinden, sanatçının sahip olduğu özellikleri bilemeyecektir. Televizyonda boy gösteren herkese "sanatçı" diyenler ise ne kadar geri kafalı olduklarını belli ediyorlar doğrusu.

Ben, Lev Nikolayeviç Tolstoy'un sanat hakkında görüşlerine sonuna kadar katılıyorum ve bu görüşleri paylaşmak istiyorum. :)

Tolstoy'un sanat ve sanatçı üzerine görüşleri:
“Sanatçının görevi, açık bir tehlikeyi sezen kişilere ölüm reçetesi yazmak değil, çıkış yolları göstermektir…”
"Ortalama insan için sanat, güzelin ortaya çıkmasıdır."
“Sanat ne keyiftir, ne avuntu, ne de eğlence, sanat yüce bir iştir.”
”Sanat, bir duyguyu yaşayan insanın, o duyguyu bilerek ve isteyerek başkalarına aktarma olayıdır.”
“Eğer bir etkinlik sanat için yapılıyorsa doğrudur. Ancak yalnızca zevkleri tatmin etmek için yapılıyorsa, sapıklık, ilkelliktir.”
Dahası da var, ama bu kadarı yeterli. :)
 
Geri
Üst