Photoshop

yeni aldım cd sini yanlız sadece yokdan karikatür var edebiliyorum ve vardanda çok uyduruk şeylere yapabiliyorum bilen birisi anlatsın şu olayı
 
Ulead Photo Express 2.0, Photoshop'dan daha kolay kullanılabiliyor Hepsini olmasada Photoshop'un yapabildiklerinin buyuk kısmını yapabiliyorsun ve daha anlaşılabilir bir program
Tabi photoshop'ta yeteneklerini öğrendikçe çok zevk alınabilecek bir program. öğrenmeye değer
Ama bu tür hobiler genelde bilgisayarın başında çok zaman harcamana sebep oluyor
 
-Piksel bazli bir goruntu isleme yazilimidir.

-Baslangic itibariyle fotograci bir kardesin yazilim uzmani abisinden fotograflarinin renkleri ile oynayabilecegi bir program istemesi ile ortaya cikmistir.

-Photoshop adini almadan once bir scanner firmasi ile dagitilan bir bundle yazilimdi ve o zamanlarki ismi Barney Scan idi.

-Simdiki sahibi olan Adobe, yazilimi bu scanner'lar sayesinde kesfeder ve bu yazilim uzerine calisan herkesi kendi bunyesine dahil eder.

-Su anki en guncel surumu ( CS-8 ) ilk olarak kullanan bilgisayar kullanicilarina biraz karisik gibi gorunse de ilk surumu daha cok cocuklarin bilgisayar basinda oyalanmalarini saglayacak basit cizim programlari gibidir.

-Photoshop'un su anki en guncel surumundeki yapisi her yeni versiyonda yeni ozellikler eklenmesi ile olustu. Ancak temel olarak Photoshop 5 yine de bir milad olarak kabul edilir.

-Photoshop yayginlasmaya basladigindan beri bircok ulkenin mahkemelerinde fotograf, fotograf filmi, video goruntuleri gibi medyalar kesin kanit olarak kullanilamamaya basladi.

-Photoshop ile; fotograflardaki kusurlari, cekim hatalarini giderebilirsiniz, her turlu fotomontaji yapabilirsiniz, fotograflarin renkleri ile oynayabilirsiniz, resim/illustrasyon yapabilirsiniz (ozellikle v.7 ve sonrasinda daha kolay bir sekilde resim/illustrasyon yapilir), ilan, afis, album kapagi tasarimlari hazirlayabilir, bu tasarimlar uzerinde istediginiz gibi yazi kullanabilirsiniz (v.6 ve sonrasi yazi kullanimi icin onerilir), yazi, fotograf veya Photoshop'ta cizilmis goruntuler uzerine cesitli gorsel efektler uygulayabilirsiniz, Web sayfalari hazirlayabilirsiniz (asil isi bu olmasa da), Web icin fotograf galerileri hazirlayabilirsiniz, her turlu resim formatini acip istediginiz formatlarda kaydedebilirsiniz.

vs vs vs

darkmatter
 
okulum ve bölümüm dolayısıyla lise 1 den beri photoshop la uğraşıyorum aradan 6 sene geçti neredeyse ben bile hala bazı konularda kendime tam güvenemiyorum, ark.larında dediği gibi karıştırırken boza boza öğrenilir artık :) veya bilen birini izlemekte çok fayda sağlar
 
Çok keyifli uğraştır. Çift monitör PC için kendi kendime yaptığım desktop resimleri.

001.jpg


002.jpg


003.jpg


004.jpg


005.jpg
 
Hos calismalar,

Sanirim KPT ile yapilmis. Eger edinebilirsen Flaming Pear veya Eye Candy plug-in'lerini de oneririm. Benzer etkiler elde edebilmek icin guzel secenekler sunabilirler.

darkmatter
 
Evet KPT 3, 5, ve 6 ile yaptım. Özellikle "gel" (jel) 2. resimdeki muhabbette kullandım. Bal gibi döküp istediğiniz gibi şekillendiriyorsunuz. Sonu yok bunun...
 
Gerçekten çok eğlenceli bir program photoshop.Bazı eksiklikleri var,yok değil veya bazı kısımları zaman kaybettirir.Onları da Ulead Photo Express v2.0 SE ile yaparım.Çok da eğlendirici olur ama en başta çözülmesi zordur.Tabii bu,herkes için geçerli değildir.
 
Rockman1 demiş ki:
Ulead Photo Express 2.0, Photoshop'dan daha kolay kullanılabiliyor Hepsini olmasada Photoshop'un yapabildiklerinin buyuk kısmını yapabiliyorsun ve daha anlaşılabilir bir program
Tabi photoshop'ta yeteneklerini öğrendikçe çok zevk alınabilecek bir program. öğrenmeye değer
Ama bu tür hobiler genelde bilgisayarın başında çok zaman harcamana sebep oluyor

Ulead Photo Express güzel ve çok kolay bi program, tavsiye...
 
Geri
Üst