Fender American Deluxe Strat Hss V.s Fender Yjmalmsteen Signature

M

meibanosanchi

Bu iki gitar arasında hangisini alacağıma karar veremedim.Ağırlıklı pop&rock yapıyorum.Malmsteen'in gitarının clean tonları ile ilgili çok fazla bilgi bulamadığım için seçmekte zorlanıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Öncelikle, bu iki gitarla ve hatta beş yüz tane gitar daha yazsan da hepsiyle pop, rock, türkü çalarsın, bu bi soru değil. 3000+ Liralık gitarları MyDukkan'dan kargoyla almayacaksın muhtemelen, alacağın yerde on - on beş dakika kurcala etraftaki gitarları, hangisi aradığın gitar anlarsın zaten. Şahsen ben başkasının kişisel isteklerine ve ölçülerine göre kesip biçilmiş bi gitara para vermem (Les Paul hariç tabi), orası da ayrı.
 
Scalloped klavyeyle çalarım dersen Yjm al. (daha önce tecrübe ediğindiğini var sayıyorum). Özellikle clean ton ağırlıklı çalacaksan 'swamp ash' gövdeli fenderleri tercih etmeni öneririm. Benim gitarın gövdesi ash, klavyesi bright maple ve clean tonları tek kelime ile harika (fender değil ayrı konu).Ayrıca Vine_Inlay e da katılıyorum. Deneyerek almak en sağlam çözümdür. Kolay gelsin...
 
scaloped klavye olduğu için malmsteeni çalım açısından denemeden almak riskli olabilir fakat yjm manyetikler clean tonu gayet iyi şu anda neck pozisyonunda kullanıyorum.fender soundunu dip ses olmadan alabilirsiniz.deluxe strat daha ekonomik ve daha rahat olabilir legato çok kullanıyorsanız malmsteen daha rahat olacaktır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Aslında tam olarak aradığım solo tonunu malmsteen gitarında bulduğum için kafam karışıyor.Bu gitarı asıl alma sebebim aslında zevk.Sahne vs var tabiki ama zevk daha ağır basıyor.Dip gürültüsüz olması yıllardır çektiğim çileye son verir derecede.Scalop klavye problem değil.Tek bilmediğim clean tonları.Tabiki gitarı deneyeceğim fakat öncesinde ufak çaplı bir araştırma olayına girdim.Gitarı amerikadan getirteceğim ve iki gitar arasında sadece $ 100 civarında bir fark var.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
scalloped kardeşim senin tavsiyen üzerine izledim bu videoyu daha öncede.Fakat çalan arkadaş bol efektli bir tonla çaldığı için çok tatmin etmedi beni açıkçası.Sadece 10 sn kadar ritim olayına girmiş ki o arada ton gayet güzel ama daha detaylı bir clean ton duymam gerekiyor.Malmsteen strat kullanan biri olarak senden daha fazla bilgi istiyorum :)
 
Üstad, iki gitardaki gövdeler de, saplar da atla deve değil zaten. Olmadı alır birini, manyetikleri değiştirirsin kafana göre... Deneme imkanın yoksa konuşacak çok bi şey yok zaten. Birine biri güzel der, diğerine öbürü, özellikleri de heryerde var zaten. Arada bi çok değişken var şöyleki başta çalan/deneyen kişinin zevkleri mesele... Her modelin içinde patates çıkabilir, o dandiği de alan çıkar sonra bin tanenin arasından seçerek aldım en süperi der. Böyle böyle bi şeyler bi şeyler işte... Şans yani.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Benim de merak ettiğim hangi zevke sahip kişinin malmsteen'in clean tonlarını sevdiği.Diğer Deluxe HSS Strat'ın overdrive tonlarının beni tatmin etmeyeceğini düşündüğüm için diğer gitarı ekledim seçeneklere zaten.Birebir deneme imkanı bulan kişilerden bununla ilgili ön bilgi alıp daha sonra bizzat deneyeceğim.
 
Malmsteen'in manyetikleri dimarzio yjm model ve mid karakterli manyetiklerdir, clean için tavsiye etmiyor, kaldı ki malmsteen'in clean ton kullandığı çok az görülmüştür, like an angel'da duydum ben yalnızca, drive için iyi ama clean için önermiyorum. tanıtan kişi de benim bu arada:)
 
Geri
Üst