Edgar Allan Poe

okulda raven'ı okuduk ingilizce dersinde onun haricinde pek okumadım ama raven'ı çok sevmiştim,zoraki okuma olmasa daha da çok severdim..içime işlemişti kalın,tok bi sesi hayal etmiştim ''LENOREEE'' diye =)
 
poe okumak sigara içmeye benzer içine çok çekersen belki zehri alırsın ama uçarsın gerçeklikten uzaklara ama içine çekmessen zehirlenmessin ama bi b.k ta anlamassın
işte poe okumak kendini LIGEIA nın göslerindeki karanlık ta bulmak..
 
elif şafak'ın Araf ında köpeğin adı edgar ellen poe idi. okuyanlar hatırlar. ama ben mı salağım sebebını hala cozebılmıs değilim ben.. (yok yok salağım kesin)
 
Tim Burton'ın Vincent adlı kısa filminde Vincent'ın en sevdiği yazar olarak bahsi geçiyor Edgar Allan Poe'nun. Yani kendisiyle tanışmam aslında Tim Burton sayesinde olmuştur.(Biraz geç oldu ama olsun) İkisi de vazgeçilmezlerim arasındadır.
 
burned alive-diri gömülenler-adlı eseri filme alınmıştır bi de bayağı ilginç bi öyküsü vardı.o zamanlar için oldukça fantastik. birde kedi takıntısı olduğunu duymuştum
 
edgar allen poe yoksulluk içinde ölmüş,bıraktığı hazineden habersiz.ben de bir şeyler yazıyorum;ama kimseye okutmadım henüz.umarım sonum bu usta yazar gibi olmaz.
 
Günümüzdeki korku, gerilim tarzındaki öykülerin temeleni oluşturmuştur. Ama nedense bu kadar başarılı bir yazar olmasına rağmen, çok içer ve aile hayatında hiç huzur bulamazmış. Neyse bize kalan kitapları zaten...
 
Morg Sokağı Cinayeti öyküsü filme de çekilmişti. Filmini izleyemedim ama öyküyü okumuştum uzun zaman önce. Bir de Amontilado Fıçısı diye bir öyküsü var. Adam ilginç biri. Bu öyküleri değil okumak; yazmak yürek ister;)
 
dedektiflik hikayelerinde bile(ki genelde bu tip bir olayın çözümünü gerektiren hikayeleri sevmem çünkü havayı gerçekten bozar)kurduğu tuhaf dünyayı hiç bozmadan hissettiren,metroda yolculuk yaparken o gürültüde bile birşey kaybetmese de, gecenin loşluğunun içinde okunması gereken düş.
 
charles baudelaire'ninde söylediği gibi "özdeksel şeylere tutkun, açgözlü bir dünyanın ortasında Poe kurtuluşu düşlerde buldu."
 
Bütün şiirlerinin biraraya toplandığı 12 ytl değerindeki antolojisi şu an İmge Kitabevinde satılmaktadır. Süper bir baskı, süper bir kapak dizaynı ve en önemlisi harika bir çeviri... Bilginize.
 
ARAF,çok güzeldir(uzunluğu bakımından da :) ),ANNABEL LEE ve TO HELEN de çok güzeldir ayrıca,çok iyi bir yazar ama kitabının ingilizcesini okurken canım çıkmıştı,eski ingilizceyi sökecem diye
 
Geri
Üst