Ev Için Full Lambalı Amfi Tavsiyesi + Boost Pedalı Tavsiyesi

Aman hocam dediğin lafa bak... :D Kaliforniya imalatı bir Mesa'dan bahsetmiyoruz değil mi? Hayır eğer öyleyse kalite mevzusuna girebiliriz. Ama blackstar olsun, bugera olsun, marshall haze olsun bunlar içi dışı bir olmayan edevatlar bilginize.
Yine çok büyük konuşmayayım ama belirttiğiniz fiyat aralığındaki amfilerden çok daha kaliteli işler çıkarıyor bahsettiğim arkadaşlar. Bir konuşup görüşmekte fayda var diyorum...

Sevgiler...
 
Teşekkürler tavsiye ve uyarı için , fakat açıkçası kalitesine güvenemiyorum markasız elde yapılmış bi amfinin.
Çin, Hindistan, Endonezya, Kore gibi ülkelerde seri üretilen amplilerin kalitesine güvenmiyorum deseniz anlardım da, el imalatı cihazlar için yanlış bir kanı olmuş diye düşünüyorum:)

G.Kore mamülü bir Blackstar HT-5R sahibiyim, bir ara niyetlenip Cihan ustaya gönderebilirsem baştan aşağıya, lambalarından başlayarak, çok daha kaliteli malzemelerle yenileyeceğinden adım gibi eminim.

Blackstar karakter olarak hi-gain bir ampli olsa da kendi drive'ı tek başına zakk wylde tonlarından oldukça uzak. ben yukarıda adı geçen Cihan ustanın modladığı bir SD-1 ve GE-7 ikilisiyle kamyonsal tonlar alıyorum. Tek başınayken de mutlaka bir EQ pedalıyla (GE olur, MXR olur, sonic stomp maximizer olur) renklendirilmeye ihtiyacı var. ISF denen nane zaten kişisel zevklere göre ya en sağda (british) ya en solda (amerikan) duruyor. Aldığımdan beri biraz kurcaladıktan sonra en sağa çektim, daha da kıpırdamadı.

Marshall 401 bulabilirseniz ikinci el, ihtiyaca göre biraz masrafla ve bir booster pedalıyla beklediğiniz tonu verebilir diye düşünüyorum. Ama ev için attenuator isteyebilir.
 
Bir kaç kişi birden önerince forumda el yapımı amfi yapanları araştırdım(örn:tonguch nickli arkadaş), acaba klonlar gerçek amfiyi tam olarak yansıtabilir mi.Örneğin JCM800 klonu varmış elinde,bundan gerçekten JCM800 soundu alabilir miyim? (bu tür işlerde hiç tecrübem yok valla,herşeyi öğrencez gibi artık)
 
Kendisi ile iletişime geçerseniz size bu konu ile alakalı istediğiniz tüm bilgileri verecektir. Şahsen tanımam etmem arkadaşı fakat bir iki sohbet edince aklı başında ve yardımsever bir bünye olduğuna kanaat getirdim. Şahsi fikrimdir tabi :) Yaptığı bir kaç işin de ses örneklerini ve videolarını görünce de markaya para vermek yerine, kendi istediğim tarzda bir amfi yaptırmaya karar verdim. Pişman değilim :D

Olur da birileri daha önce tongouch'un yapmış olduğu amfilerden bir tanesini satışa çıkarır ve o amfi benim isteklerimi karşılayacak yapıda bir amfi olursa da param varsa hiç tereddüt etmeden alırım.

sevgiler...
 
Ben sevgili Tonguch'a (Selahattin) lambalı amfi yaptırmıştım zamanında. İnan hiç farkı yok, arkadaş süper işler çıkarıyor. Üstelik kafana göre eklemeler de yaptırabilirsin. Ne bileyim ev içi kullanım için attenatuar gibi ekler yaptırtabilirsin, fx loop ekletebilir, kanallara extra gainli olmasını isteyebilirsin vb. Ben bütçeyi doğrultamadım, bir doğrultsam aklımda bir Bogner amfi klonu yaptırtmak var Selahattin'e.

El yapımında dikkat edilecek hadise şu bence : amfiyi head olarak yaptırıp, kabini haricen piyasadan alman. (Kendini ispat etmiş, kafana yatan, istediğin tarza ve amfinin karakterine uygun speakerlara sahip bir kabin) Zira speaker ve kabin ciddi ciddi amfinin tüm performansını tamamıyla etkiliyor. Ben mesela Celestion Vintage 30 hastasıyım. :)

Kabin hadisesi biraz daha akustik, mühendislik ve fabrikasyon işçilik isteyen bir hadise. Sevgili Selahattin'in kabinleri de çok şahane, ancak dediğim gibi el yapımı bir kafa amfi ve fabrikasyon bir kabinle inanılmaz sonuçlar alabilirsin. Elbet uygun hesaplamalarla kabini doğru yapmak mümkün, ama nedense insanın içine sinmiyor. Ben o yollardan da geçtim ama, bir türlü istediğim hissiyatı alamadım. Bu sebeple kabini el yapımı tavsiye etmiyorum. Şahsi fikrim tabi bu.
 
master volume amfileri yüksek watt olsa bile attenatuar olmadan verimli kullanabilirsiniz. tabiki %100 performans vermez ama transparan bir booster + master volume ikilisiyle oldukça mükemmel sonuçlar alabilirsiniz. forumda bir arkadaş 1000 liraya laney vc50 satıyordu. örnek videosunu izlemenizi öneririm .bunun dışında dsl401 de iyi bir seçenek.yerli yapım amfi ve pedalları açıkçası karşılaştırma imkanım olmadığı için tercih etmiyorum.soldano klonu hatta daha iyisi deniyor lakin bir soldano ile yanyana koyup çalmadıktan sonra kıyas yapmam mümkün değil. bu işi ticari amaçla yapan markalaşmış yapımcılar da var ama pedalların karşılaştırmalı bir videosu bile mevcut değil. eminim çok başarılı aletler yapılıyordur lakin dediğim ölçüde denemenin zor olması nedeniyle almayı risk olarak görüyorum.
 
Blackstar'ın stoğa girmesini beklemeyin, zira do-re tam tahmin ettiğim gibi schecter faciasının benzerini yapıyor, aylardır bekletiyorlar... Son öğrendiğime göre 2012 şubat gibi ancak gelirmiş (yersen). Nefret ettirdiler kendilerinden :mad: Bi daha da pena bile almam oradan... Neyse konuyu dağıtmayayım, şu an yurtdışından hughes kettner getirtmenin yollarını arıyorum... Şu yeni çıkan tubemeister'lar muhteşem görünüyor ;)
 
Blackstar'lar stokta yoksa işim zor, 2. el satan var bir tane 850'ye uygun gibi fakat 0'ı da 1000 lira zaten :emindegil:
Kafam iyicene karıştı ne alcağımı bilmiyorum valla
 
Marshall Class 5'e ne dersiniz. İngiliz yapımı,Tek kanal 5 watt,3 band eq , ve volume ayarı var,booster koyarak çok sağlam sesler alabilirim gibi.
 
Marshall Class 5 denediniz mi bilmiyorum ama, amfiyi drive sokmak için ciddi volume açmanız gerekiyor. Ben denedim.
Volume açarken de karşısında durabilmeniz gerekiyor.

Dolayısıyla attuenator parasını da dahil edin derim ben.
 
2 gün sonra tünele gidiyorum , ne varsa deniyecem 15 amfilik liste çıkardım artık beğenirim heralde birini. Class 5'e de bakıcağım tabi , ama çok blues-classic rock tarzı bi amfi gibi geldi.
 
Eğer böyle 60'lar, 70'ler ağırlıklı bir repertuarınız varsa ve sahne alıyorsanız, Fender blues junior'dan daha ucuz olmasından dolayı Marshall Class 5 yerinde bir seçim olabilir.
Bahsi geçen amfiyi üzerinde marshall yazıyor ve bünyesinde tüp barındırıyor diye fiyatından dolayı bir hevesle alıp 1 ay sonra satmaya kalkan aklıevvel arkadaşlar (bunlar çılgın metallica ve megadeth tayfası oluyor) için diyebileceğim hiç bir şey yok.

Araştırmadan, denemeden, yorulmadan, emek harcamadan hedefe u-la-şıl-maz!
Video paylaşım sitelerindeki sikko videoları izleyerek ahkam kesmeyi görev edinen arkadaşlara aldırmadan, sırta gitarı vurup dükkan dükkan dolanarak, imkanlar dahilinde bütün sınırlar zorlanarak ve yeri geldiğinde yüzsüzlük yaparak (bunu yapmanız şart oluyor bazı dükkanlarda) kurcalamadık alet edevat bırakmayıp ''ulan budur beah!'' dediğiniz zaman hak vereceksiniz bana.
-Amfi almayı düşünüyorum ve araştırma yapıyorum bana yardımcı olur musunuz? gibi naif ve kibar cümleler kurmak yerine;
-Amfi bakıyom ben. Şunları deniycem! Tagele şu jakı bakam! gibi atmosferik cümleler kurarsanız, 30 saniye içinde etrafınızda uçuşan kelebeklerin kanatlarındaki benekleri sayarken bulabilirsiniz kendinizi. (tansiyon düşmesi gibi değil bambaşka bir şey bu)

İkamet ettiği bölgede yeterli düzeyde dükkan bulunmayan, bulunup da müze güvenliği gibi ''elletmiyoruz, dokundurtmuyoruz!'' felsefesini benimseyen işletmecileri var ise işte bu forum bu yüzden var.
Açacaksın konuyu diyeceksin ki;
-Şimdiye kadar şu amfiyi, bu aletleri kullandım. elime bir miktar para geçti/para biriktiriyorum. Bar programım var/yok. Tarzım ağırlıklı olarak şu ama biraz da bunlar olsa fena olmaz...

Gibi derdinizi açıklayıcı ve örnekleyerek anlatırsanız şu forumda size yardımcı olmayacak bünye yoktur. Kimseden çekinmeyin. Bilmiyorsanız, bilmiyorum deyin. Bilmemek ayıp bir şey değil zira. Herkes her haltı bilecek diye bir kaide de yok.

Araştırın, sorun, soruşturun. Sonra imkanınız ve vaktiniz varsa Delirium gibi hedef listesi belirleyip yola koyulun :)
Bu arada 15 amfilik liste bana biraz fazla uzun geldi Delirium. Sen biraz seçici davranıp listeye 5'e falan düşür bence. Parfüm de seçmiyorsun ki kahve koklayıp yenisine abanasın :D

Bu arada bilmeyenler için küçük bir uyarı yapayım; yağmurlu ve kapalı havalarda amfi denemeyin, ses kaydı almayın. Fatih yılmaz ustamdan öğrendiğime göre hava kapalıyken kulak çok temiz duymaz imiş. (Basınçtan dolayı) Bilginiz olsun.

Sevgiler, saygılar...
 
Geri
Üst